HTML sam po sebi nije tezak jezik. Najoblje bi ti bilo posjetiti w3schools. Imas jos i vrhunske tutorijale Pluralsight.com. Ne placaju se bezveze. Sa samim html-om tesko mozes napraviti dobar stil i ozbiljniji projekt. Paraleno sa htmlom pogledaj malo CSS, Javascript i kad vec steknes znanja pogledaj i neki serverside framework. Procita sam i dobru knjigo o html-u, a zove se :
HTML, XHTML, and CSS for Dummies. Tutorialspoint ti takodjer nije los izvor besplatnih tutorijala, i tutorijali.net takodjer.
Za stavit stranicu na internet potreban ti je hosting koji se cesto placa. IMas recimo hostinger.hr, 000webhost koji usluge hostinga nude besplatno.
Ja imam takodjer 14 god, paralelno sa htmlom i CSSom ucija sam i c#. Napravio sam nekoliko projekata i stranicu :www.blogy.somee.com. Moje radove mozes pogledati u temi Vasi programerski radovi. Kad si vec krenio, nemoj odustat, budi uporan. Nemoj stranice radit u notepadu, vec koristi Visual Studio ili WebMatrix. Takodjer, moj savjet, nemoj stranice napravit u Photoshopu pa onda slagat u CSSu. To ti nije "mobile friendly". Dobra ideja ti je i naucit neki gotovi CSS framework.
Pozz, Gabrijel