Ima program (legalan) koji je sav u exe fileu. Tacnije unutra se nalaze razni excel, word i pdf dokumenti i forma iz kojih se pozivaju. Postoji li ikakva mogucnost da ih izvucem iz exe filea.
Extract exe filea
- poruka: 32
- |
- čitano: 3.034
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Probao sam i izgleda da ja to ne znam naci. Da pokusas ti preko teamviewera?
probaj sa universal extractorom. može raspakirati i exe, ali ne i svaki. probaj, možda uspije
Probao nece.
kako mislis pozivaju se?
otvori se default preglednik pdf dokumenta(onaj koji imas instaliran)?
ako je onda potrazi u temp folderu
Jesi uspio što napravit???, pretpostavljam da je to exe fajl od nekog knjig. programa koji sve promjene kompresira u exe fajl, i iste dekompresira kad ga otvoriš u programu
Nista. Par ljudi ovdje je pokusalo i nula bodova ;)
Gle ja ti na Mac OS-u imam program FileJuicer, koji vuce iz exe fajl razlicite ekstenzije, ako hoces javi se na PM, mozemo probat
Poslao.
Stavi neki process viewer i prati što radi po file sustavu nakon pokretanja. Kako je nemoguće da predaje npr. Excelu memorijsku lokaciju kod pozivanja, zaključak je da mu predaje neku datoteku na disku. Dakle, fino prati gdje ih iskreira, kopiraj ih i to je to.
Pokusao sam tako da sam u search stavio da mi pretrazuje i sakrivene i sistemske fileove i nigdje nista. Pokusacu i tako mada je problem sto ja pokrenem program i trazi mi serijski broj a ja ga nemam i on se samo ugasi.
Sve što ti nije kod ti je u resources (skoro sve). Tako da oni neku drugu metodu koriste za pohranu tih file-ova.
Program za tebe - Universal Extractor
Iako ,kao šta reće Jurluk ,ima fileova koji su ''imuni'' na njega!!
4. i 5. post u ovoj temi ;)
Probaj 7-Zip File Manager?
Nije bas tako jednostavno.
Probaj 7-Zip File Manager?
Kamo srece da je tako jednostavno ;)
Sorry ,pobjeglo mi je ovo ''Neće''!
Kaj piše u Uniextractor logu?
Daj shvatitie da svi ti extraktori vade podatke iz resources-a.
I nigdje ništa ne piše po disku (u nikakav temp folder)? Process explorer ne kaže ništa prilikom otvaranja nekog obrasca u programu?
Ima program (legalan) koji je sav u exe fileu. Tacnije unutra se nalaze razni excel, word i pdf dokumenti i forma iz kojih se pozivaju. Postoji li ikakva mogucnost da ih izvucem iz exe filea.
Koliko je velik fajl?Ako nij vise od 10Mb,posalji pa cu ti izvuci podatke.(dugo za pisat i objasnjavat)
I nigdje ništa ne piše po disku (u nikakav temp folder)? Process explorer ne kaže ništa prilikom otvaranja nekog obrasca u programu?
Ne mogu doci do toga. Samo otvori registraciju i zatvori.
Pokusao sam tako da sam u search stavio da mi pretrazuje i sakrivene i sistemske fileove i nigdje nista. Pokusacu i tako mada je problem sto ja pokrenem program i trazi mi serijski broj a ja ga nemam i on se samo ugasi.
kaki je to legalan program kao što navodiš na početku za koji nemaš serijski broj koji ti na početku traži? nekako mi to oprečno jedno sa drugim?!
U čemu je napisana ta aplikacija? .net? Što kaže resource hacker?
Uradio sam reinstalaciju i promijeni HDD i oni mi nece daju novi serijski broj uz obrazlozenje da je soft star dvije godine i da je izasla nova verzija. Dace mi novu verziju uz popust od 50% :)
Valjda je serijski broj vezan uz hardware.
Da se javno zahvalim flying dutchmanu na pomoci. Razbio ga je kao beba zvecku ;)
Da se javno zahvalim flying dutchmanu na pomoci. Razbio ga je kao beba zvecku ;)
Aj ako nije problem,postaj sta covjek ucini.Cisto sam radoznao..
Kako mislis sta ucini? Izvukao mi je 99% onoga sto meni treba. Znaci excel,pdf,word i zip datoteke. Iskreno receno nemam pojma kako. Eto ako zeli neka vam on objasni jer ja stvarno ne znam.