Ne znam za Codeblocks, a Microsoft Visual C++ 2010 Express može puno pomoći početnicima u radu pošto krivo napisan kod odmah označi crvenom linijom (kao speel checker), s druge strane imaš linkove na početnoj stranici koji te vode na objašnjenja kako se aplikacije rade , ima čak i video tutorijala.
Microsoft je ipak Microsoft
Oni imaju video tutorijale, nešto slično kao help za Office paket
nasao sam ja besplatnu web stranicu na hrvatskom jeziku sa detaljnim objasnjenjima oko c++-a i pocinjem ucit preko nje, evo ucio sam dan jedan i vec pomalo shvatam logiku, funkcije i naredbe. da te pitam, koliko zauzima mb/gb taj Microsoft Visual C++ 2010 Express? jer nemam flat a nebih htio da prekoracim limit :)
unaprijed hvala tebi, kao i captainu i ostalim vjernim forumasima koji su mi pomogli!
on sam će ti uzeti 50 mb
međutim tokom instalacije imaš predzahtjeve , tako da prije nego počneš instalirati sa net-a provjeri koiko koja komponenta iznosi prometa, ako štediš, isključi npr istalaciju SQL server, ostale komponente su nužne i možeš u instalacijskom prozoru pročitati koiko moraš skinuti. 100-200 mb, mislim ne više
Što se tiče literature, preporučio bi ti knjigu C++ Analiza i primjena, doduše ima ovdje linkova na besplatne skripte, ali to je literatura namjenjena studentima, početnik se tu lako izgubi. Ova knjiga definitivno nije početnička literatura, ali početnk sa voljom u njoj se neće izgubiti
btw. da bi učio programirati ne treba ti baš flat, dovoljan je onaj mid paket od 15 giga, ma nećeš ni njega potrošiti pošto će ti nedostajati vremena za filmove i glazbu, šala mala
evo po cemu ja ucim
http://ss-zagreb-550.skole.t-com.hr/C++/index.htm
jesi siguran da ce mi zauzeti 100-200 mb? nece vise? ako nece, onda da skidam jer mi je limit pri kraju pa nebih zelio izletit 80 kn dodatnih za net zbog prekoracenja!
edit: si ti lud ali totalno??????? ukupno sve zauzima 4 gb looool -.-'
ne kužim što skidaš, ovdje skini binary datoteku i preko nje skidaj
http://www.microsoft.com/express/Downloads/#2010-Visual-CPP
ne bi da je COD 4