Datoteke (qbasic)

poruka: 6
|
čitano: 4.972
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Datoteke (qbasic)

Evo par zadačića iz qBasica, ako netko može pomoći, lijepo molim! :)

1. Napravit program koji će u datoteku (naprimjer9 c:\temp\niz.dat zapisati uneseni broj n i zatim napisati n slučajno generiranih brojeva

od 1 do 100.

2.Napravit program koji će u datoteku upisati 10 brojeva i na kraju pročitati iz datoteke brojeve te ih ispisati na ekran sortirane po veličini.

3.Napravit program koji će iz datoteke (c:\temp...) stvoriti n dimenzionalno polje, te učitati n slučajno generiranih brojeva iz datoteke u polje.

Naredbe koje se koriste su FOR INPUT/OUTPUT za pohranu podataka.

Fala na bilo kakvoj pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Datoteke (qbasic)

Pa ako trebaš pomoć, reci gdje si zapeo.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Datoteke (qbasic)

Nisam radio u datotekam baš pa čisto ako netko zna nek pošalje neki tutorial il objašnjenje.(il još bolje ako zna uradit neki od zad.)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 16:39 (-FaboX-).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Datoteke (qbasic)

Možda ti pomogne ovo:

http://www.qbasicstation.com/index.php?c=t_adv&t=38

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Datoteke (qbasic)

ndavno sam imao ovaj zadatak na ispitu i nisam ga znao riješiti molim vas može li mi netko pomoći hitno!!!!!

Upisati u datoteku proizvoljan broj riječi. U svakoj riječi iz datoteke svaki podniz od dva ili više znakova zamijeniti brojem ponavljanja (AAA-A3). Nove riječi ispisati na ekran.

riječ: AABFBBBCC
izlaz: A2BFB3C2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Datoteke (qbasic)

evo jedan zadatak iz qbasic-a pa ako netko zna rijesit...

Napisati program koji trazi da unesemo koliko minuta nam treba do škole i zatim da upišemo u koji razred idemo i iz toga izračuna koliko smo do sada potrošili minuta za put do škole i nazad i da nam kaže koliko je u stvari to dana.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice