C zadaci pomoc

poruka: 8
|
čitano: 3.027
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
C zadaci pomoc

Jel mi moze tko rijesiti ove zadatke u c-u(ne c++)

1.Napisi program koji ce omoguciti korisniku unos niza od 5 elemenata.Potrebno je izracunati sumu niza,maksimalnu vrijednost i indeks od max(tj. o kojem se broju radi).

2.Napisi program koji ce omoguciti unosenje N clanova niza x,te ih zatim ispisati na ekranu.

3.Napisi program koji omogucuje upis 10 brojeva,a ispisuje svaki drugi broj iz niza.

You got to lose to know how to win
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: C zadaci pomoc
R4zOR229 kaže...

Jel mi moze tko rijesiti ove zadatke u c-u(ne c++)

1.Napisi program koji ce omoguciti korisniku unos niza od 5 elemenata.Potrebno je izracunati sumu niza,maksimalnu vrijednost i indeks od max(tj. o kojem se broju radi).

2.Napisi program koji ce omoguciti unosenje N clanova niza x,te ih zatim ispisati na ekranu.

3.Napisi program koji omogucuje upis 10 brojeva,a ispisuje svaki drugi broj iz niza.

sva tri su iznimno jednostavna. probaj barem dio napisati sam. vjerujem da ako uzmešš knjigu u prva dva, tri poglavlja riješiš sve.

17 godina

Znam da su jednostavni ali da mogu sam nebi pito tu a knjiga koju u skoli koristimo nije bas od neke pomoci

15 godina
neaktivan

1. zadatak, trebas polje od 5 clanova, petlju od 5 iteracija (po jedna za svaki clan), funkciju koja cita brojeve s tipkovnice (scanf recimo). Nakon sto si upisao clanove u polje drugom petljom ponovno prodes kroz polje i izracunas sumu svih clanova, najveci broj u polju (i spremis odmah njegov index)

Valjda znas sto su petlje i kako se definira polje te kako se pristupa elementima polja.

znas ono:

int polje[10];

polje[6]=3272;

2. jos laksi, opet polje, petljom i funkcijom scanf punis polje, drugom petljom ispises sve clanove polja pomocu printf

3. Isto kao i prethodni, ali petlja koja ispisuje clanove polja uvecava brojac za 2, tako da preskocis svaki drugi element polja.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
rustweaver kaže...

1. zadatak, trebas polje od 5 clanova, petlju od 5 iteracija (po jedna za svaki clan), funkciju koja cita brojeve s tipkovnice (scanf recimo). Nakon sto si upisao clanove u polje drugom petljom ponovno prodes kroz polje i izracunas sumu svih clanova, najveci broj u polju (i spremis odmah njegov index)

Valjda znas sto su petlje i kako se definira polje te kako se pristupa elementima polja.

znas ono:

int polje[10];

polje[6]=3272;

2. jos laksi, opet polje, petljom i funkcijom scanf punis polje, drugom petljom ispises sve clanove polja pomocu printf

3. Isto kao i prethodni, ali petlja koja ispisuje clanove polja uvecava brojac za 2, tako da preskocis svaki drugi element polja.

mislim da je autoru jedin oprihvatljivo d amu se da gotov kôd. nažalost, a na netu ima toliko tutoriala za ovakbve stvari d amu niti knjiga ne treba... :(

17 godina

sad vise i netreba vec sam napiso test,inace tutorial nisam naso sve se odnosilo na c++

15 godina
neaktivan

A razlike izmedu C-a i C++-a u ovim zadatcima su stvarno ogromne. Umjesto printf koristis cout, a umjesto scanf i gets koristis cin

-.-'

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina

a to je inace meni jako poznato :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice