C# Table Adapter problem

poruka: 4
|
čitano: 2.014
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Table Adapter problem

Molim za pomoc ako netko zna...trbam prepraviti jednu staru aplikaciju u C#...problem je sto je ne mogu kompajlirati zbog nekolio gresaka koje su sve vezane za TableAdapter...nije mi jasno kako je program radio i sto se dogodilo da sada nece..naime ovako izgleda dio koda 

t_Ugovori_kupTableAdapter.CMD = @"SELECT

..nije mi jasno sta mu dođe ovaj CMD..jerbo  t_Ugovori_kupTableAdapter ima samo one Filli Getdata () metode..sta je sad ovo Adapter.CMD= neki upit..uglavnom sve su mi greske vezane za taj CMD i jos jedan takav element....Unaprijed zahvaljujem na pomoći..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Table Adapter problem

Izgleda kao property od t_Ugovori_kupTableAdapter. Pokušajte pronaći definiciju od t_Ugovori_kupTableAdapter i unutar nje bi trebali vidjet nešto tipa public string CMD {get; set;}, možda vam pomogne da shvatite zašto je programer koji je radio na aplikaciji radio baš na taj način. Najbolje bi bilo da si napravite nove fill i get metode koje koriste taj select upit iza @, i zamijenite kod da koriste te metode. Bez malo vise informacija vam ne mogu bolje pomoći. Niste napisali errore koje vam kompajler izbaci.

14 godina
neaktivan

Hvala na ljubaznom odgovoru...U pravu ste..odmah sam pomislio iskoristit cu Fill i get metode jer su  automatski generirane kada se naprave adapteri ..problem je u tome sto su ovi elementi tipa  t_Ugovori_kupTableAdapter.CMD,  t_Ugovori_kupTableAdapter.RADNIK primjerice koristeni i za npr. provjeru korisnika kod logiranja npr. dataTable1TableAdapter.RADNIK = rad_sifra;..nije i jasno kako bih to usinio pomocu tih metoda..

Što se tice ovih propertya s get i set metodama ne postoje nigdje u definicijama Adaptera nego sam ih pronasao u dovojenom CodeFileu koji je cijeli cini mi se automatski zakomentiran pa sumnjam da ista radi ..naime definicije se nalaze izvan bilo kakve klase ili namespacea..nesto vako:

//        //dodano u dizajner
//        private string radnik;

//        public string RADNIK
//        {
//            get { return radnik; }
//            set { radnik = value; }
//        }

Error    245    'DB2Reports.dsUgovoriKupacaTableAdapters.DataTable1TableAdapter' does not contain a definition for 'RADNIK' and no extension method 'RADNIK' accepting a first argument of type 'DB2Reports.dsUgovoriKupacaTableAdapters.DataTable1TableAdapter' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)  

Error    250    'DB2Reports.dsUgovoriKupacaTableAdapters.T_Ugovori_kupTableAdapter' does not contain a definition for 'CMD' and no extension method 'CMD' accepting a first argument of type 'DB2Reports.dsUgovoriKupacaTableAdapters.T_Ugovori_kupTableAdapter' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)  

Nadam se da sada imate vise informacija..ako je potrebno mogu negdje uploadati i kod...Zahvaljujem!

14 godina
neaktivan

mozete mi poslati kod na gmail (username mi je isti kao na forumu).

po ovom segmentu property je dodan u dizajner (dataset dizajner, expandajte dataset, i naci cete ga, ako se dobro sjecam ima ime oblika dataset.designer.cs) pogledajte dali se property nalazi tamo ili ne, mozete ga dodati ili ne, ovisi kako odlucite. Isto tako, mozda ste copy-paste-ali ovu datoteku iz koje pozivate tableAdapter, i zaboravili dodati using direktivu, to pise u erroru (znalo mi se to dogodit).

podatke za provjeru korisnika prilikom logiranja mozete proslijediti potrebnoj klasi uz pomoc konstruktora, mozete kreirati property za tu klasu, ili mozete stvoriti pomocnu klasu koja ce cuvati login podatke. ova zadnja opcija je najelegantnije rjesenje, i moj izbor.

moguce je da program nije zavrsen do kraja! jeste mozda mijenjali dataset, ili kreirali vlastiti s istim adapterima i fill/get metodama?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice