C+ Project - pomoć

poruka: 11
|
čitano: 2.049
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
C+ Project - pomoć

Bok, moram napraviti ovako nešto za brata a nemam pojma kako. Radio sam u školi ali ne sa sučeljem nego samo u CMD-u :)

Dajte molim vas pomoć ili da mi napišete kod pa da probam, od programa koristim Dev-C++.

Zadatak: 

Izraditi program s korisničkim sučeljem koji će imati najmanje 5 izbora (koristiti SWITCH naredbu) koji korisnik može odabrati. Program mora imati mogućnost da se iznova pokrene ili zatvori nakon određenog izračuna (koristiti naredbu za bezuvjetni skok – goto i za upis znakovnih nizova – char ili string). U programu mora biti jasno napisano što se treba upisati i što se izračunava. Korisničko sučelje mora biti pregledno (proredi i razmaci). Uz cpp dokument potrebno je predati i word dokument s objašnjenjem cijelog programa.

Primjeri:
Program za prodaju avionskih karata, program za prodaju autobusnih karata, iznajmljivanje sobe, izračun cijena hotelskih soba, cijene vezova u marinama, parking.
Hvala!

Diretore_BB

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: C+ Project - pomoć

Na takvim programima ljudi zarađuju za kruh!

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
neaktivan

Ma nemoj daj, ja imam nešto ali mi baš ne šljaka, daje mi neki error :(

Diretore_BB
15 godina
mabencic kaže...
 (koristiti naredbu za bezuvjetni skok – goto i za upis znakovnih nizova – char ili string).

LOL. Stvarno svatko moze predavati u skoli.

mabencic kaže...

Ma nemoj daj, ja imam nešto ali mi baš ne šljaka, daje mi neki error :(

Posalji kod, pa da vidimo!

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina
neaktivan

Tu zalijepi kod:
http://www.pastebin.com

15 godina
neaktivan

E hvala!

Datoteka mi ima *.cc nastavak.

http://pastebin.com/LMjGbrbh

Diretore_BB
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:25 (mabencic).
13 godina
neaktivan

Eh, ako hoćeš GUI moraš poznavati neki framework, C++ kao jezik nema integrirane funkcije za GUI, znači moraš se hvatati nekog framework-a.
Recimo:
1.QT, CrossPlatform.
2.WinApi, samo Windows.

Možda bi bilo lakše u C#-u, pa sa WPF-om ili Windows Formama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:27 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Nemam pojma zašto toliko puno traže u srednjoj školi :(

Dali se može kako drugačije izvesti osim kao što traže ovi?

Diretore_BB
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:33 (mabencic).
15 godina
C+ Project - pomoć

Ima dosta gresaka:

1. Koristis rijeci koje u sebi imaju znakove poput č. Takve znakove ne smijes upotrebljavati kad pises program
  2. Glavnu funkciju si deklarirao kao void main() sto je pogresno. Trebas deklarirati kao int main() i na kraju programa staviti return 0;
  3. Moras odmah iza int main() staviti otvorenu viticastu zagradu.
  4. Koristis naredbu system, a nisi ukljucio biblioteku cstdlib odnosno moras na pocetku staviti #include <cstdlib>
  5. Na pocetku si stavio jednu glupost a to je #include "iostream" sto je potpuno pogresno. Kako je iostream standardna bibloteka moras staviti #include <iostream>

To bi bilo to sto se tice sematickih gresaka.

EDIT: U zadatku koliko vidim ne trazi se uopce da se pise nekakva gui aplikacija, vec se iz zadatka moze vidjeti da se trazi tekstualno sucelje kakvo si ti u programu napravio.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:39 (captain_soap_McTawish).

1 0 hvala 0
17 godina
mabencic kaže...

Bok, moram napraviti ovako nešto za brata a nemam pojma kako. Radio sam u školi ali ne sa sučeljem nego samo u CMD-u :)

Dajte molim vas pomoć ili da mi napišete kod pa da probam, od programa koristim Dev-C++.

Zadatak: 

Izraditi program s korisničkim sučeljem koji će imati najmanje 5 izbora (koristiti SWITCH naredbu) koji korisnik može odabrati. Program mora imati mogućnost da se iznova pokrene ili zatvori nakon određenog izračuna (koristiti naredbu za bezuvjetni skok – goto i za upis znakovnih nizova – char ili string). U programu mora biti jasno napisano što se treba upisati i što se izračunava. Korisničko sučelje mora biti pregledno (proredi i razmaci). Uz cpp dokument potrebno je predati i word dokument s objašnjenjem cijelog programa.

Primjeri:
Program za prodaju avionskih karata, program za prodaju autobusnih karata, iznajmljivanje sobe, izračun cijena hotelskih soba, cijene vezova u marinama, parking.
Hvala!

Iz ovog je vidljivo da se ne traži GUI, nego konzolna aplikacija.

15 godina
neaktivan
C+ Project - pomoć

Ma evo riješeno, hvala!

Diretore_BB

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice