C++ program

poruka: 13
|
čitano: 2.574
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
C++ program
jel zna tko napravit ovaj programcic -Napisi c f-ju Najveci koja kao argument ima cijele brojeve a,b i c. Funkcija treba vratiti vrijednost onog argumenta koji ima najmanju prvu znamenku.
damir

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C++ program

Jel ovo FSR u Mostaru?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: C++ program
guja007 kaže...
jel zna tko napravit ovaj programcic -Napisi c f-ju Najveci koja kao argument ima cijele brojeve a,b i c. Funkcija treba vratiti vrijednost onog argumenta koji ima najmanju prvu znamenku.

Ovako otprilike ide kod:

funkcija PrvaZnamenka(int broj)

// nekako dobij prvu znamenku. hint: koristi modulo operator (%), djeljenje (/) i neku petlju

funkcija Najveci(int a, b, c)

int najveci = 0

ako je PrvaZnamenka(a) > najveci : najveci = a

ako je PrvaZnamenka(b) > najveci : najveci = b

ako je PrvaZnamenka(c) > najveci : najveci = c

vrati najveci

Pitanja?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Jel ovo FSR u Mostaru?

Na FSRu se počinje s C, a ne C++. A netko tko je već upoznao C, ne bi trebao imati ovakvih problema s C++... tako da sumnjam da je ovo FSR :)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
Smooth Operator kaže...

Na FSRu se počinje s C, a ne C++. A netko tko je već upoznao C, ne bi trebao imati ovakvih problema s C++... tako da sumnjam da je ovo FSR :)

Eh, da... Sigurno na FSRu te kvalitetno nauče svemu. aaahaha

...reče bivši student i napravi sebi kavu.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Eh, da... Sigurno na FSRu te kvalitetno nauče svemu. aaahaha

...reče bivši student i napravi sebi kavu.

Ako si položio programiranje a da nisi znao uraditi gorenavedeni zadatak, onda mislim da to nije baš krivica FSRa :D

16 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
Smooth Operator kaže...

Ako si položio programiranje a da nisi znao uraditi gorenavedeni zadatak, onda mislim da to nije baš krivica FSRa :D

Položio, radio i teže zadatke nego trenutne generacije. Da, FSR te baš nauči i pripremi za rad u IT-u. Čestitam. Da, kriv je za to. Što sam potratio godine, a ništa mi nije pomoglo kad sam počeo raditi. Nego uči bleso opet.

17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Položio, radio i teže zadatke nego trenutne generacije. Da, FSR te baš nauči i pripremi za rad u IT-u. Čestitam. Da, kriv je za to. Što sam potratio godine, a ništa mi nije pomoglo kad sam počeo raditi. Nego uči bleso opet.

Nigdje nisam rekao da te FSR nauči i pripremi za rad u ITu :S

A to što si potratio godine, takva situacija je na svim fakultetima, ne samo IT, već od prava preko strojarstva do ekonomije. Znana činjenica.

Ovdje nije riječ o tome jel' te FSR pripremi za rad u ITu ili ne, riječ je o tome da te pripremi uraditi zadatak s početka teme ;)

15 godina
neaktivan
e problem mi jest dobit znamenke jer nit znamo koliko znamenki ima broj ni ništa -nešto sam pokušavao s do while petljom al ništa neispadne dobro-ovaj gore dio sam i ja uradio slično
damir
15 godina
neaktivan
ma nevrijedi o tome raspravljat zadatak je sa etfosa :D al sveje to tanko skroz
damir
17 godina
guja007 kaže...
e problem mi jest dobit znamenke jer nit znamo koliko znamenki ima broj ni ništa -nešto sam pokušavao s do while petljom al ništa neispadne dobro-ovaj gore dio sam i ja uradio slično

Dijeli sa 10 dok broj ne postano <= 1. Broj dijeljenja = broj znamenki.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan

//imaš brojeve a, b i c

da bi dobio prvu znamenku nekog broja, npr. x, upiši kod:

int x,y;

cin >> x;

while(x)

{

y=x%10;

x=x/10;

}

//nakon ove petlje, y će ti bit prva znamenka broja x

sad ako imaš i dalje problema s ostatkom koda, javi se, ali mislim da je ovaj kod vrlo jednostavno uklopit u bilo koji program (pogotovo ovaj tvoj)

15 godina
neaktivan

hvala marina :D tak sam i uradio

damir
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice