- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ovo FSR u Mostaru?
Ovako otprilike ide kod:
funkcija PrvaZnamenka(int broj)
// nekako dobij prvu znamenku. hint: koristi modulo operator (%), djeljenje (/) i neku petlju
funkcija Najveci(int a, b, c)
int najveci = 0
ako je PrvaZnamenka(a) > najveci : najveci = a
ako je PrvaZnamenka(b) > najveci : najveci = b
ako je PrvaZnamenka(c) > najveci : najveci = c
vrati najveci
Pitanja?
Jel ovo FSR u Mostaru?
Na FSRu se počinje s C, a ne C++. A netko tko je već upoznao C, ne bi trebao imati ovakvih problema s C++... tako da sumnjam da je ovo FSR :)
Na FSRu se počinje s C, a ne C++. A netko tko je već upoznao C, ne bi trebao imati ovakvih problema s C++... tako da sumnjam da je ovo FSR :)
Eh, da... Sigurno na FSRu te kvalitetno nauče svemu. aaahaha
...reče bivši student i napravi sebi kavu.
Eh, da... Sigurno na FSRu te kvalitetno nauče svemu. aaahaha
...reče bivši student i napravi sebi kavu.
Ako si položio programiranje a da nisi znao uraditi gorenavedeni zadatak, onda mislim da to nije baš krivica FSRa :D
Ako si položio programiranje a da nisi znao uraditi gorenavedeni zadatak, onda mislim da to nije baš krivica FSRa :D
Položio, radio i teže zadatke nego trenutne generacije. Da, FSR te baš nauči i pripremi za rad u IT-u. Čestitam. Da, kriv je za to. Što sam potratio godine, a ništa mi nije pomoglo kad sam počeo raditi. Nego uči bleso opet.
Nigdje nisam rekao da te FSR nauči i pripremi za rad u ITu :S
A to što si potratio godine, takva situacija je na svim fakultetima, ne samo IT, već od prava preko strojarstva do ekonomije. Znana činjenica.
Ovdje nije riječ o tome jel' te FSR pripremi za rad u ITu ili ne, riječ je o tome da te pripremi uraditi zadatak s početka teme ;)
Dijeli sa 10 dok broj ne postano <= 1. Broj dijeljenja = broj znamenki.
//imaš brojeve a, b i c
da bi dobio prvu znamenku nekog broja, npr. x, upiši kod:
int x,y;
cin >> x;
while(x)
{
y=x%10;
x=x/10;
}
//nakon ove petlje, y će ti bit prva znamenka broja x
sad ako imaš i dalje problema s ostatkom koda, javi se, ali mislim da je ovaj kod vrlo jednostavno uklopit u bilo koji program (pogotovo ovaj tvoj)
hvala marina :D tak sam i uradio