C# pitanje - kopiranje debug/release

poruka: 8
|
čitano: 2.144
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Pozdrav, nadam se da ce netko shvatiti i ponuditi rijesenje :)

PROBLEM:

Radi se aplikacija u C# win formi i prilikom izrade aplikacije postoji debug folder u kojem je .exe datkoteka. U taj folder di je taj .exe file ja stavim neki folder nazivom "slike" i naravno unutar aplikacije je napravljen kod da povlaci sliku iz tog file-a

Znaci:

file path + @"/slike/*"   -> i on uredno pokrene tu sliku u debug-u

problem nastaje kada se prebaci program u RELEASE verziju , zapravo , on kopira file poput .exe datoteke i slicnih ali ne i taj folder "slike" (koji je rucno dodan) 

PITANJE:

1) Dal postoji mogucnost kopiranja tog foldera ili naredbe da se konstatno kopiraju svi file-ovi.

Rijec je o VS2010

Hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: C# pitanje - kopiranje debug/release

Cek kako su te slike uopce dospile u debug folder, jesi ih ti ubacia rucno ili?

16 godina
protjeran

Da , rucno su ubacene... 

c/p foldera u debug file...

e sad pitanje...

Ako imas rijesenje da se to ubaci na neki drugi nacin a ne rucno , slobodno predlozi... jer na http://msdn.microsoft.com nisam nista nasao sto bi mi pomoglo...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možeš slike i dr. datoteke dodati u resx. file a to ćeš napraviti tako da odeš u project properties i imaš tab resources i tu dodaš tu datoteku.

Datoteke poslje koristiš: properties.resources.(i ovdje se nalazi tvoja dat.)

Također možeš ih dodati izravno u projekt bez da ih embedaš kao resurs a to radiš tako da desnim klikom na projekt i odabereš Add>Existing item.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
j3sp1s kaže...

Da , rucno su ubacene... 

c/p foldera u debug file...

e sad pitanje...

Ako imas rijesenje da se to ubaci na neki drugi nacin a ne rucno , slobodno predlozi... jer na http://msdn.microsoft.com nisam nista nasao sto bi mi pomoglo...

Sry. za dupli post.

Nisi našao jer nisi tražio kako treba, da si upisao embed file into solution ili nešto u tom stilu odmah bi ti 1 rezultat pretrage koristio.

17 godina
j3sp1s kaže...

problem nastaje kada se prebaci program u RELEASE verziju , zapravo , on kopira file poput .exe datoteke i slicnih ali ne i taj folder "slike" (koji je rucno dodan)

Visual Studio ne kopira .exe datoteku iz Debug u Release folder, nego kompajlira sasvim drugi .exe (za distribuciju drugim korisnicima). On sadrži optimiziraniji kod  bez symbolic linkova. Tvoj folder sa slikama nije kopirao jer nije dio projekta. Ako slike nisu prevelike, embedaj ih u resource file kako ti je Joco predložio. Ako su velike (npr. bitmape u 32bit boji), bolje ih je dodati u sam solution tj. projekt (Add existing item) zbog efikasnijeg loadnja .exe datoteke. U tom slučaju postavi CopyLocal propertije svih slika na True, tako da se prvim buildanjem Debug/Release verzije slike kopiraju i u te foldere. Na kraju krajeva, sve navedeno nije niti potrebno, jer ćeš folder sa slikama ionako samo jednom prekopirati u Release folder, a kad ćeš distribuirati svoju aplikaciju, opet ćeš morati zazipati ili embedati i .exe i slike u jedan setup.exe. btw, MSDN je jako dobar izvor resursa, samo treba ubaciti dobre ključne riječi i uvijek se dođe do rješenja.

Slušaj mater!
17 godina
neaktivan

Jednostavno dodaj taj folder i slike u projekt i pod Properties stavi Build Action: Content i Copy to Output Directory: Copy if newer ako već nije.

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Bas sam nakon posta gledao embed file na stranici ali to nije ono sto mi je trebalo...

Uglavnom trebalo mi je ovo sto ste mi rekli zadnja 3 posta

Prvo Add Folder i unutar njega Add Existing file te na svaki Copy always... sad je rijeseno... radi onako kako sam zamislio...

Hvala ekipa... 

Pozz do sljedeceg upita :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice