Bok svima!
Učim c++, došao sam do djela s objektima, naučio, mislim da dobro baratam OOP om. Želim biti game developer, a svi kažu da za indie developera nije c++, još pogotovo kad ja imam 13 godina, mislim da bi lakši jezik bolje sjeo. Sad je pitanje, C# ili java?
Ovo su kriteriji: sličnost s c++ om, dobar gdk. To je to.
Molim vas da ne pretvorite ovo u C# vs Java temu. Keep it cool...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kratko i jasno:
C# + XNA = dobitna kombinacija!
Kratko i jasno:
C# + XNA = dobitna kombinacija!
Imao sam to i na umu!
Možeš li mi samo reći koje su glavne prednosti c# nad cppom i XNA kao gdk-a?
Imao sam to i na umu!
Prvenstveno jednostavnost, za neke stvari ti u C# treba manje vremena negu C++, ja se sad malo zajeb**em s XNA za WP7 i to su neke gluposti, također nisam radio ništa ozbiljnije XNA što se tiče PC igara, ali koliko vidim a i čitam po forumima to je odlična stvar.
Pogledaj malo po youtube-u igre rađene u XNA i sve će ti biti jasno.
Imao sam to i na umu!
Prvenstveno jednostavnost, za neke stvari ti u C# treba manje vremena negu C++, ja se sad malo zajeb**em s XNA za WP7 i to su neke gluposti, također nisam radio ništa ozbiljnije XNA što se tiče PC igara, ali koliko vidim a i čitam po forumima to je odlična stvar.
Pogledaj malo po youtube-u igre rađene u XNA i sve će ti biti jasno.
Dobro, odluka donešena. Sad, samo mi reci gdje si ti učio C# da mogu i ja.
Ja sam iz raznoraznih knjiga, npr. pogledam neku knjigu i ako mi se svidi naručim je u papirnatom obliku!
Bok svima!
Učim c++, došao sam do djela s objektima, naučio, mislim da dobro baratam OOP om. Želim biti game developer, a svi kažu da za indie developera nije c++, još pogotovo kad ja imam 13 godina, mislim da bi lakši jezik bolje sjeo. Sad je pitanje, C# ili java?
Ovo su kriteriji: sličnost s c++ om, dobar gdk. To je to.
Molim vas da ne pretvorite ovo u C# vs Java temu. Keep it cool...
Poslao sam ti onu knjigu gdje imaš C# i DirectX , probaj s tim, pa onda kreni na XNA, principi su slični, osim što u XNA imaš već nekih izvedenih klasa, sve u svem nemoj se na tome zadržavat duže od mjesec dana , mislim na DX i C#, znaći shavti osnovne principe tipa verticesi, transformacije, shaderi , modeli i logika, nakon toga pređi na XNA bit će ti lakše.
Pošto imaš 13 godina svaka čast da te to toliko zanima i da znaš što želiš , ako si naučio Cpp kako kažeš , a vjerume da jesi jer si učio iz jedne od boljih knjiga o Cpp-u , vjerujem da ti ništa neće bit teško.
Svaka čast !
Sa Apress-ovim knjigama nećeš pogriješiti, njihova su izdanja dobra.