Android development

poruka: 9
|
čitano: 1.874
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Android development

Pozdrav,

Zanima me koliko vremena i novaca bi bilo potrebno otprilike da se napravi jedna ovakva http://www.crokodil.info/

android aplikacija?

Znači da aplikacija preko RSS-a povlači podatke sa web portala na android uređaj

Koje sve komponente je potrebno programirat za tako nešto?

0 0 hvala 0
14 godina
Android development

Misliš raditi sam ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Android development
Pa zanima me koliko bi trebalo vremenski jednom programeru da to izprogramira? (Samo bez pretjerivanja)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Android development
E jeste se raskokodakali...nema šta. Ajde nek netlko kaze okvirnu vremensku procjenu za programiranje applikacije Dosta mi je hitno!!!

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Android development
dirtyjack kaže...
E jeste se raskokodakali...nema šta. Ajde nek netlko kaze okvirnu vremensku procjenu za programiranje applikacije Dosta mi je hitno!!!

I ja moram hitno na WC, molim vremensku analizu i što mi je sve potrebno da se dobro is...em? I kako ti nešto takvo može biti hitno ??

Aplikacija (bar programski dio) bi trebao biti lagan (ako čita samo RSS), ako parsa HTML stranice onda je malo kompliciranije jer treba za svaku stranicu posebno raditi regex-e da se dohvati sadržaj. Dizajn je malo više posla. A koliko vremenski treba za to, mislim da ti teško tko može dati točnu procjenu. Ovisi o tome tko radi, a i uvijek na neki shit možeš naletiti, pa onda nad kodom čupati kosu.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan

Ovisi kakvu arhitekturu aplikacije planiraš napraviti.

Može to biti aplikacija koja ima servis i bazu podataka pa vijesti sprema u bazu, te se na osnovu toga vijesti mogu čitati i offline.

Ili se odlučiš za jednostavniji način; čitanja RSS-a i parsiranje sadržaja kao što je dado naveo.

Kod ovakvih aplikacija lagani problem može predstavljati izvor (portal) sa kojega čitaš podatke (pogledaj što nudi index.hr za neki članak).

17 godina
neaktivan
Android development
Znači potrebna mi je android aplikacija kao što sam naveo gore na linku. Što se tiće samih podataka i povlacenja istih sa drugih web stranica bitno mi je da to radi brzo i bez pretjeranih čekanja, znaci da se eventualno u nekom "Idle" modu povlace podaci sa portala u bazu, tako da ima što manje čekanja u radu. Ako je netko zainteresiran, neka mi posalje upit na pm da se dogovirimo oko detalja. P.s. prijašnje reference dobro došle Ili ako netko ima dobru preporuku, također može pislati na pm.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 17:54 (dirtyjack).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može aplikacija raditi brzo, no čekanje ne možeš izbjeći ako se odlučiš za spremanje podataka u bazu. Pretpostavljam da misliš na splash screen tijekom kojeg bi se podaci osvježili, odnosno spremili u bazu. Kad se spreme, napišeš neki Toast message da su podaci osvježeni, a od tog trenutka bi onda app bila spremna za rad.

17 godina
neaktivan
Android development
Splash screen bi zaobisao, točnije podaci bi se morali refreshat u pozadini, a nakon toga da u odredjenom dijelu pise da su podaci ažurirani u "xy" sati. Refresh bi isao periodicki u odredjenim intervalima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice