Problem sa pločom

poruka: 7
|
čitano: 1.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Problem sa pločom

Pozdrav, imam Gigabyte 990XA-UD3 već 4 godine. Sinoć sam išao stavljati custom BIOS poreko @Bios aplikacije u Windowsima i tražilo je restart.

Restartao sam i od tada nemam POST, nikakav beep niti se išta vidi na ekranu. Samo se pokrenu svi ventilatori i jedan od vetilatora se stalno ubrzava pa smanjuje brzinu i tako u krug. Znam da ta matična ima Dual Bios i probao sam na različite načine natjerati rezervni bios da se pokrene ali nikako.

Pokušao sam sa spojiti jumpere, maknuti CMOS bateriju na nekoliko minuta, pokušao sam i napraviti kratki spoj na čipu od glavnog BIOS-a. Na nekoliko foruma imaju različite kombinacije 4 i 7 pin, 5 i 6.. Ništa ne djeluje, imate li ikakav savjet???

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Problem sa pločom

Sad sam skužio da on radi boot loop prije zvuka od POST-a. Nemam pojma kako ga natjerati da pobriše taj BIOS sa pomoćnim..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 6:49 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa pločom

Probaj ovo

1. Shut off the power supply using the switch on the back of the PSU, wait 10-15 seconds.
2. Press and hold the case Power On switch, then while still holding turn on the power supply from the switch on the rear.
3. Still holding the case power on switch, the board will start, once it does release the case power on switch and shut off the power supply via the switch on the rear of the unit. (Do the latter two parts as quickly as you can once the board starts)
4. The board will shut down.
5. Turn the power supply back on using the switch on the rear of the unit.
6. Turn on the motherboard by pressing the case power on button.

Once the board starts this time you should see the Gigabyte splash screen, or POST page, then the Auto-Recovery from Dual BIOS will kick in. You will see a checksum error, and then recovery from BACKUP BIOS will begin. Once it is done reboot your machine and enter the BIOS and load optimized defaults then save/apply/reboot back to BIOS.

Now you are done, and will be using whatever BIOS was in your BACKUP BIOS, From there you can attempt whatever you were previously trying, or update your BIOS to the latest version

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
Hvala ti na odgovoru, ali nažalost ne pomaže, komp samo ponovno krene u restartanje.. Nemam pojma mogu li još što napraviti, cijelu noć sam se zezao sa time. :(
15 godina

Jesi probao na 30min izvadit bateriju i iskopcat napajanje? Zasto si stavljao uopce neki lijevi bios? Uglavnom bios nikad ne updatetaj iz windowsa najcesce onda sve krene po zlu

15 godina

Nasao sam ovo jos na netu, sa onim gornjim sam jednom uspio na istoj ploci recovery pokrenit ali problem je bio drugaciji ploca se smrzla nakon POST a pa je onda proradila nakon backupa.

Method #1:
1. Shut your PC down (if you're reading this guide, than your PC isn't working anyways)
2. Hold the power button until the PC starts and shuts down again
3. Press the power button again, your backup BIOS should kick in now and should re-flash the main BIOS if there's anything wrong with it.

Method #2:
1. Shut your PC down
2. Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
3. Backup BIOS should kick in anytime soon now.

Method #3:
Had to use this one in order to get my 990FXA-D3 working again. Backup BIOS kicked in using method #2, but I was back to the good ol' no signal state once the procedure finished..
1. Short out pins 1 and 6 on the main BIOS chip (pin #1 should be marked with a red dot or whatever)
2. Tell a friend (or a relative) of yours to press the power on button
3. Remove the ghetto-like jumper you're holding between pins 1 and 6 as soon as you hear a beep.
4. Backup BIOS should kick in again and everything will (hopefully) be fine.

14 godina
protjeran
Problem sa pločom

Hvala ti na info.  

Međutim, sve sam te savjete isprobao još sinoć, u višesatnoj borbi sa pločom. Rezultat je uvijek isti, počinje se dizat do trenutka kada bi se trebao čuti beep i prikazati POST, ali se samo restarta i tako stalno. Probao sam i vaditi bateriju na 20 minuta, i CLR CMOS sam pinove dotaknuo zajedno sa odvidačem na par sekundi da resetira, i dirao sam pinove sa pincetom na čipu od glavnog biosa u raznim kombinacijama (1. i 6., 3.i 7. te 5. i 6.) da ga trzne ali nakon što ga trzne odnosno reagira na to opet ide u loop..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice