Moj prijatelj ima matičnu ASUS M2N-MX SE, sa socketom AM2, i ne podržava AM2+ procesore, a zanima ga procesor AMD Athlon 64 X2 7750+, no na nekim stranicama piše da je taj procesor AM2 socket a na nekim piše da je AM2+ socket, pa ga zanima dali postoje takva dva procesora sa različitim socket-ima, i dali bi radio na njegovoj matičnoj?! Unaprijed hvala
Pomoć sa procesorom
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.270
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moj prijatelj ima matičnu ASUS M2N-MX SE, sa socketom AM2, i ne podržava AM2+ procesore, a zanima ga procesor AMD Athlon 64 X2 7750+, no na nekim stranicama piše da je taj procesor AM2 socket a na nekim piše da je AM2+ socket, pa ga zanima dali postoje takva dva procesora sa različitim socket-ima, i dali bi radio na njegovoj matičnoj?! Unaprijed hvala
Athlon 64 X2 7750+ je napravljen za AM2+ socket,ali može uz flash biosa ići na neke AM2 matićne ploće,tražio sam listu podržanih procesora za navedenu matićnu,i nažalost navedeni procesor nije podržan.
Lista podržanih procesora.
AM2/AM2+ socket su vrlo slični,te su AM2 procesori kompatibilni sa AM2+ socketima.Makar ima iznimaka,meni se čini da ovaj ne može.
Ali na neki stranicama je navedeno da je taj procesor AM2 socket, i mohuće je da ga ta matična podržava ako je doista AM2 socket, a negdi piše da je AM2+?!
Ja sam isto tako postavljo pitanja u vezi ove ploce M2N-X-PLUS i on su mi rekli da nemoze AM2+ jer nije ih bilo na listi podrzanih. Međutim ja sam na kutiji vidio da mi pise AM2+ support i otiso u prodavnicu kupio AMD Athlon x2 7850+ i upiknuo ga u nju. Zato dobro provjeri dali ti pise negdje na kutiji ili negdje drugo na nekim stranicama jer ja sam na nekim stranicam nalazio za svoju plocu da mi podrzava am2+ a na stranici od ploce nisam. Po meni mislim da je ta ploca cak bolja od moje pa ti sad vidi !!
EVO SLIKE !!
Athlon 64 X2 7750+ je napravljen za AM2+ socket,ali može uz flash biosa ići na neke AM2 matićne ploće,tražio sam listu podržanih procesora za navedenu matićnu,i nažalost navedeni procesor nije podržan.
Lista podržanih procesora.
Fala puno, nz meni može većina AMDovih procesora, jednojezgreni, 64 x2, semproni, phenomi.....