Phase LEDs upaljeni, nece bootati

poruka: 7
|
čitano: 1.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pozdrav, nakon sta sam promjenio hladnjak na kompu normalno je radio, ali se odjednom ugasio i kad ga pokusam upaliti nece bootati, samo radi, a nema signala na monitoru. Na maticnoj su upaljene sve 4 phase ledice, a na grafickoj jedna. U prirucniku koji je dosao ne pise nista o phase ledicama ni o ovom problemu, ali sam nasao na netu da je to povezano s time koliko CPU trosi, tj. trazi struje. Ima tko rjesenja? Btw izvadio sam bateriju iz matice kako bih resetirao CMOS i nije pomoglo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjeri hladnjak. Vjerovatno nije dobro legao na procesor. Resetuj BIOS na default vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 10:26 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma ne mogu uci u bios to je stvar
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izvadi matičnu van kućišta i pregledaj kako si instalirao hladnjak. Možda hladnjak pravi kratak spoj sa druge strane PCB-a? usput, pregledaj i kondezatore na matičnoj ploči. Bilo bi dobro da provjeriš ispravnost napajanja...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ok, opet cu izvaditi hladnjak i vratiti ga i provjeriti iza sve pa javim, hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jedan od onih glupavih pinova nije usao do kraja, to sam sredio i upalio i prvo nije bilo razlike, ali se sam od sebe resetirao i bootao kako spada i sada radi, valjda je to malo bilo dovoljno da se proc pregrijava i iskljucuje. Predlazes da skinem nesto da neku dijagnostiku jos napravim ili je to to? Hvala inace.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je to. Možeš pratiti temperature sa Core Temp.....Nadam se da si zamjenio i pravilno stavio pastu, jer bi se stara vjerovatno spekla i ne bi imala funkciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice