konkretno imam problem jer kupujem novi komp i sad uzimam Gigabyteovu ploču,al neznam koju uzeti,socket AM3,ploča UD5P ima dva PCI-E utora i oba rade na 16X,(i malo mi je preskupa) dok UD4P isto ima dva utora al prvi radi na 16X a drugi na 8X i kad su oba poponjena sa crossfireom oba rade na 8X,uzeo bi Ati 4890 i sad me zanima kad bi kasnije dodao jos jednu karticu u crossfire na ploču UD4P kolki bi bio gubitak performansi jer je propusnost 8X a ne 16,jel bi to bilo nesto osjetno s obzirom na duplo manju propusnost? ako ima neko slicna iskustva i ako ima neki link sa rezultatima bio bi zahvalan,hvala
PCI-E 2.0 X16 vs PCI-E 2.0 X8
- poruka: 15
- |
- čitano: 2.983
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Razlika nebi bila niti 1 FPS tako da nemaš brige što se tiče toga....
evo ti jedan review gdje su dvije HD4770 testirane...
razlika je u najgorem slucaju 3-4 fps-a što je stvaaarno malo...
eh..da, evo review.
A neznam stvarno , mislim da ti ionako nečeš uzimat još jednu HD4890 jer će sad
doći HD5xxx serija koja će biti dosta jača....dvije HD4870 ~ HD5870...valjda
Najmudrija odluka...ako izdržiš ...ja nebih mogao
Sretno...
iskreno, mislim da ce ti kasnije biti isplativije prodat tu 4890 i uzet nesto iz directX 11 ponnude kartica koje ce manje trositi, imati bolje mogucnosti i performanse u rangu 4890 crossfire polja.
no ako budes isao na 2 x x8 utore, pad performansi se osjeti samo na vrlo visokim rezolucijama i moze dosezati 5-15 fps, ovisno o uvjetima.
Gledaj. Crossfire/SLI je po mom mišljenju skroz neisplativa stvar. Jer jednom kad iziđu nove serije kartica, i ova tvoja pojeftini, za nekoliko stotina kuna više bit će ti dostupna kartica iz nove serije. U svakom slučaju, nemoj kalkulirat s tim. To je više za entuzijaste koji neznaju šta će....
Gledaj. Crossfire/SLI je po mom mišljenju skroz neisplativa stvar. Jer jednom kad iziđu nove serije kartica, i ova tvoja pojeftini, za nekoliko stotina kuna više bit će ti dostupna kartica iz nove serije. U svakom slučaju, nemoj kalkulirat s tim. To je više za entuzijaste koji neznaju šta će....
U prijevodu, sluzi za nabijanje bodova u 3DMarku.
mene ne zanima 3d mark,samo da mogu pristojno igrati na toj rezoluciji tj. na max detaljima
Problem je u tome što tako možeš ti čekat unedogled. Kad izađe HD58X0 serija ATI kartica sumnjam da će u startu biti jeftine. Svi znamo kakve su cijene kad kartice tek dođu na tržište.
Da sam na tvojem mjestu, uzeo bih sad HD4890 i koristio tu karticu barem pola godine dok je pojeftini HD58X0 serija.
Što se tiče ploče i procesora, neznam što da ti kažem. Mene i5 baš i nije previše oduševio, jest da ima performanse sitnicu slabije (ili u rangu) sa i7, ali i7 je i7, vrh Intelove ponude i tako će i ostat.