Nadogradnja na Phenom II

poruka: 37
|
čitano: 5.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nadogradnja na Phenom II

Zanimalo bi me dali mi se isplati nadograditi sadašnji procesor koji možete vidjeti pod "Moj PC" na neki quad core Phenom II?

Uzmite u obzir i ostale moje komponente, dali bi nadogradnjom na Phenom II dobio više performanse vrijedne novca koji bi potrošio na novi procesor ili da novce uložim u neki drugi dio?

Mislim uzeti neki Phenom II do 1000 kn, dakle ne mislim uzeti Phenoma sa 6 jezgri...

Koliko bi realno dobio na performansama u igrama u odnosu na moj sadašnji Athlon II X4 630 ako bi ga nadogradio na neki Phenom II do 1000 kn?

Već dugo vremena razmišljam o prelasku na Phenom II, ali neznam dali mi se isplati?

I ovako igre dobro rade, pa zato i pitam :)

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja na Phenom II

Za početak svakako razmisli o overclockiranju Athlona.

Nakon toga vidi što si dobio i onda razmisli o Phenomu!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja na Phenom II
Uz tvoju grafu bi dobio jedno 10-15% boosta.
Dobio bi naravno bolje perfomanse ukupnog PC-a.Mislim da ti se baš i ne isplati,ali opet kako ti želiš.Ako ćeš kupit Phenoma II onda kupi 955BE
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
17 godina
Nadogradnja na Phenom II

isplatilo bi se skočiti jedino na X6 1090 ili 1100 ako se ne clocka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja na Phenom II

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=10639 - + neki hladnjak ubaci za 2 mjeseca, clockas i miran si sljedece 2 godine uz malo srece i vise. 

BF3 nick: herdjuro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1337Raptor kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=10639 - + neki hladnjak ubaci za 2 mjeseca, clockas i miran si sljedece 2 godine uz malo srece i vise. 

ploča mu ne otključava jezgre, jedino što je istina da bi i za punokrvni X6 trebao promijeniti ploču

14 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...

Zanimalo bi me dali mi se isplati nadograditi sadašnji procesor koji možete vidjeti pod "Moj PC" na neki quad core Phenom II?

Uzmite u obzir i ostale moje komponente, dali bi nadogradnjom na Phenom II dobio više performanse vrijedne novca koji bi potrošio na novi procesor ili da novce uložim u neki drugi dio?

Mislim uzeti neki Phenom II do 1000 kn, dakle ne mislim uzeti Phenoma sa 6 jezgri...

Koliko bi realno dobio na performansama u igrama u odnosu na moj sadašnji Athlon II X4 630 ako bi ga nadogradio na neki Phenom II do 1000 kn?

Već dugo vremena razmišljam o prelasku na Phenom II, ali neznam dali mi se isplati?

I ovako igre dobro rade, pa zato i pitam :)

Radije clockaj taj Athlon,ili ako baš hoćeš kupovati PII onda 955 BE+Xigmatek Gaia i clock

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

Za koji ..... ku predlazte X6??? Zasto???

Ako igra igre nece dobiti NISTA, BIG NOTHING.

Lepo uzmi uradi 3D Mark Vantage CPU Benchmark i uradi jos neke testove pa neka uradi jos neko ko ima X4 980 pa onda razmisli. 

Mada ti je moj predlog da sacekas malo pa da uzmes Ivy Bridge kada izadje ili SB kada mu padne cena ili X4 kada izadje Ivy.

Mnogi AMD fanovi ce da prodaju dobre AM3-AM3+ ploce i Phenome koji nisu uzeli BD da kupe sta valja.

Sto se tice igrica sada ti je bitnije kod Phenoma II veci klok nego vise jezgra a X4 980 ide i na 4.2-4.3GHz noviji primerci.

Sve ispod X4 980 nije neki Upgrade bas za tebe.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 3:54 (Vlada011).
15 godina
protjeran

Ne isplati ti se upgrade na X4 Phenoma, eventualno X6, ali nepotrebno.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Hvala ljudi na odgovorima, znači onda ništa još od nadogradnje proca, izgleda da je i ovaj sada dobar.

Probao sam clocknuti procesor i ide do 3,3 Ghz bez podizanja napona, a pošto imam Box hladnjak, neću ni probati dalje.

Ovaj moj procesor nema L3 cache, pa sam mislio da kada bi nadogradio na Phenom, performanse bi bitno narasle, ali kao što ste rekli, ne isplati se nadogradnja.

U zadnje vrijeme sam primjetio kašljucanje u par igara kao što su B3, Deus Ex itd., pa sam mislio da je do proca, ali vjerovatno nije, zato jer igram na max. postavkama, pa vjerovatno to moja konfa nemože u potpunosti prožvakat, osobito za B3 na ULTRA, koji radi odlično, ali kojiputa samo malo se javlja pad framereta.
Gaming is Life!
15 godina
neaktivan
Nadogradnja na Phenom II

Probaj još malo oc-ati Athlona, možeš i malo dignuti napon i po potrebi kupi novi hladnjak, ako ništa barem zbog tišine!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa da ako mozes da pozajmis od nekog neki malo bolji cooler nego stock pa kloknes jos malo i sacekas Ivy i kupis neki i5 lepo.

Da kao covek 5 god ne mislis o CPU. To pruza samo Intel, sa AMD si uvek u razmisljanju da li smes da kupis grafiku i ako imas pare.

Ovaj Intel samo od AMD fanova bivsih bi se obogatio da nijeda Intelas ne kupi Ivy. {#}

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
Uvijek sam bio fan AMD-a, nikada nisam imao Intel :)

Nekako mi je bolji omjer uloženog-dobivenog, a Intel je malo preskup za prosječnog korisnika i uz to ima dosta bolje performanse, ali puno ljudi to ništa ne znači....

U smislu da ja npr. sa AMD-om imam 50 FPS-a u nekoj igri, a sa Intel-om 70 FPS-a, i ovako na 50 FPS-a igra radi i više nego dobro, a šta će mi ovih drugih 20, ako me kužite ;)
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan
Nadogradnja na Phenom II
Imao sam athlona x4 640 sa svim komponentama skupa pod moj pc i zamjenio ga sa phenom 955 BE i razlika je i više nego očita. Od brzine ripanja npr videa,muzike a da ne govorim u igrama,,gtx 580 tek sada radi kako treba. Meni se isplatilo definitivno
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Šta znači ono T kod nekih modela Phenoma II?
Gaming is Life!
17 godina
PCGamerX kaže...
Šta znači ono T kod nekih modela Phenoma II?

Turbo core - automatsko dizanje takta ako nije opterećen određeni broj jezgri

14 godina
A šta svi oni koji nemaju T u nazivu nikako ne podržavaju automatsko podizanje takta?

To mi je malo čudno jer rijetki imaju T u nazivu...
Gaming is Life!
17 godina
PCGamerX kaže...
A šta svi oni koji nemaju T u nazivu nikako ne podržavaju automatsko podizanje takta?

To mi je malo čudno jer rijetki imaju T u nazivu...

Phenom II iz serije Deneb ne podržavaju turbo, a ovi iz serije Thuban i Zosma mislim da svi podržavaju, odnosno turbo imaju svi X6 procesori te oni zaključani X4 procesori poput (960T)

Turbo radi po principu: 1100T je radnog takta 3.3 Ghz, ali ako rade 1 do 3 jezgre onda se takt diže na 3.7 Ghz

(turbo nije cool&quiet tehnologija- ona omogućuje spuštanje takta)

Deneb: X4 - 945, 955, 965, 970, 975, 980

Thuban i Zosma: X4 i X6 - 650T, 840T, 960T, 1035T, 1045T, 1055T, 1065T, 1075T, 1090T, 1100T

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:27 (igy).
14 godina
ARazer kaže...
Imao sam athlona x4 640 sa svim komponentama skupa pod moj pc i zamjenio ga sa phenom 955 BE i razlika je i više nego očita. Od brzine ripanja npr videa,muzike a da ne govorim u igrama,,gtx 580 tek sada radi kako treba. Meni se isplatilo definitivno

Zanima me dali se isplati davati tako velike novce za konfiguraciju kao što je tvoja Arazer?

Kako koristiš svoj komp, samo za igranje ili za neki drugi posao?

Pitam zato jer mislim nadograditi na sličnu konfiguraciju kao tvoju, ali neznam dali mi se isplati tolike pare trošit samo zbog igranja?

Kako iskoristit tako jak komp, osobito grafičku?

Gaming is Life!
17 godina
Nadogradnja na Phenom II

Za igranje ti se ne isplati... najveća prednost njegovog procesora je u mogućnosti visokog takta za koje treba ploča i hladnjak... L3 cache nije toliko bitan... skok na X6 je neisplativ ako samo igraš i također treba nova matična... tebi bi jedino isplativo rješenje bilo prijeći na i5 2400, 2500 ili 2500K procesor

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:36 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A za šta onda njemu koristi taj procesor osim za igranje ako je prosječni kućni korisnik?

Gdje se može u potpunosti iskoristit takav jak procesor ako nisu u pitanju igre?
Gaming is Life!
17 godina
PCGamerX kaže...
A za šta onda njemu koristi taj procesor osim za igranje ako je prosječni kućni korisnik?

Gdje se može u potpunosti iskoristit takav jak procesor ako nisu u pitanju igre?

ovisnost o procesoru je sve manja što se igra na većoj rezoluciji

ti bi prelaskom dobio na performansama, ali ne toliko da je to potrebno odnosno tamo gdje bi imao 100fps-a s njegovim procesorom bi ima 110fps-a, tamo gdje ti dobivaš 25, on dobiva 28fps-a na istoj grafičkoj kartici, realno njegov procesor može biti 10 - 15% bolji ako se uspoređuju default postavke jednog i drugog, s overclokom može dobiti još 5%, ali računaj da ti imaš ostarjelu M3N78D, a on 890 extreme što se ne može uspoređivati + hladnjak da bi digao npr do 4GHz procesor

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 10:01 (igy).
14 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
ARazer kaže...

Zanima me dali se isplati davati tako velike novce za konfiguraciju kao što je tvoja Arazer?

Kako koristiš svoj komp, samo za igranje ili za neki drugi posao?

Pitam zato jer mislim nadograditi na sličnu konfiguraciju kao tvoju, ali neznam dali mi se isplati tolike pare trošit samo zbog igranja?

Kako iskoristit tako jak komp, osobito grafičku?

Pa ovako, kao mulac kada su počeli kompovi ja nisam bio u mogučnosti imat ga i uvijek sam slušao prijatelje kako igraju..a ja mogao samo sanjati..pa sam počeo radit i kupio si komp, naravno za god, dvije bio je stara kanta pa kupi ovo, kupi ono i tako u nedogled i sada sam si priuštio napokon komp da me ništa ne zeza i da sve radi kako spada

Koristim ga za slobodno vrijeme kada nisam na poslu a to je u ovo vrijeme jer radim po cijele dane, prolistam par foruma, bacim partiju, dvije BC2 ili BF3 s ekipom i to je to, komp mi ne treba za radit ili radi posla

A dali se tebi isplati ili ne to ne znam, ne ulazim u tuđe novčanike i ne znam što ti očekuješ od kompa tj za šta ga koristiš.

igy kaže...

Za igranje ti se ne isplati... najveća prednost njegovog procesora je u mogućnosti visokog takta za koje treba ploča i hladnjak... L3 cache nije toliko bitan... skok na X6 je neisplativ ako samo igraš i također treba nova matična... tebi bi jedino isplativo rješenje bilo prijeći na i5 2400, 2500 ili 2500K procesor

L3 cache nije bitan kod igara? ako već ima ploču za phenoma definitivno se ne isplati kupovat sve za i5 bilo koji od navedenih

17 godina
ARazer kaže...

L3 cache nije bitan kod igara? ako već ima ploču za phenoma definitivno se ne isplati kupovat sve za i5 bilo koji od navedenih

L3 cache je relativan, ne donosi nikakav bitan pomak u performansama kao i kod cpua pri većim rezolucijama. ima ploču na koju ne može ništa bitno bolje stavit, ako će išta mijenjat bolje je promijenit platformu

da malo i potkrijepim tvrdnju

da malo potkrijepim tvrdnju 2što ujedno predstavlja i bolje ulaganje

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 20:20 (igy).
14 godina
neaktivan
Nadogradnja na Phenom II
ma ne trebaš ti nikakve grafove i ostale điđe stavljat.. ja ne kažem da nema i ne postoji bolje, uvijek ima bolje i jače ali pitanje je za šta ima komp i šta očekuje od istog
Ja kažem da sam kod sebe vidio velik pomak na bolje s kupnjom 955BE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ARazer kaže...
ma ne trebaš ti nikakve grafove i ostale điđe stavljat.. ja ne kažem da nema i ne postoji bolje, uvijek ima bolje i jače ali pitanje je za šta ima komp i šta očekuje od istog
Ja kažem da sam kod sebe vidio velik pomak na bolje s kupnjom 955BE

s kojeg si procesora prešao?

ja sam skočio s X4 na X6 i skok dobio samo u obradi videa i to 15 min manje, sve je ostalo kao i prije, no dobro njegov novac pa nek odluči, nije svaki skok u svim očima jednak

14 godina
Zašto bi mijenjao platformu?

Moja matična podržava sve procesore do Phenoma II X6 sa nadogradnjom BIOS-a.
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan

Pardon na offtopicu.Da ne otvaram novu temu vidim da je rijec o clockanju i o novom procu pa imam pitanje dali se isplati clockati

Amd Athlon II X2 250.imam cooler koji sam dobio uz proc.Temperatura proca na speed fanu pise 27 stupnja.Imam 1 vent na prednjem panelu.1 iza mislim da je 120mm mozda cak veci nisam posve siguran.i stavio sam jos 1 80mm na dno da puse prema grafickoj.Temp graficke je 40 stupnjeva.

14 godina
Možeš clockat, ali ti nije preporučljivo da dižeš voltažu sa Box hladnjakom, znači probaj do koliko ide bez dizanja voltaže...
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan

Hehe.a mi moze netko pomoc oko toga?ili ima neki tutorial il slicno?Nisam nikad clocko nista osim na mobitelu xD.stoga ako moze neko savjet di da dizem frekvenciju cpu-a i di da gledam voltazu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice