Msi 760gm-e51 i amd phenom llx4 955

poruka: 9
|
čitano: 2.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Msi 760gm-e51 i amd phenom llx4 955
ford eleanor kaže...

U ponedjeljak idem po navedeni procesor pa me zanima da li je ova moja matična ok za navedeni procesor.Matična podržava 4+1 faznu regulaciju i procesore do 140W.

ima i boljih ploča, no ako misliš na podršku - podržava

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ford eleanor kaže...

Znam da ima i boljih.Ova mi je u kompu i ne bih je mijenjao.Uz proc mislim kupiti i bolji hladnjak i malo kloknuti procesor do 3.6 ghz,

da, hladnjak bi bilo dobro, vruce je i temp su ko lude

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...

Znam da ima i boljih.Ova mi je u kompu i ne bih je mijenjao.Uz proc mislim kupiti i bolji hladnjak i malo kloknuti procesor do 3.6 ghz,

To je low end ploča, nikako preporuka za Thubana i za clockanje istog. Ona je za dual core procesore taman, ali izdržat će valjda i Thubana {#}. Preporuka kad budeš clockao, diži cpu samo dok ide na stock napnu !

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Da sorry, krivo sam vidio ! Isti ti je moj savjet, što manji napon to manji stres na matičnu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radit će to dobro. Bez dizanja napona ga clockaš do 3.6 - 3.7Ghz i to je to.

Uz podizanje napona bi uhvatio nekih 4.2Ghz max, al nema potrebe za tim, pogotovo sa tom pločom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imas sigurni oc od 3.6 ghz...i sve ce radit odlicno...vise ti i netreba...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina
ford eleanor kaže...

U ponedjeljak idem po navedeni procesor pa me zanima da li je ova moja matična ok za navedeni procesor.Matična podržava 4+1 faznu regulaciju i procesore do 140W.

Maticna podržava taj proc ali nije idealano rješenje, zbog njezine 4+1 Phase naponske regulacije ipak je taj procesor od 125W TDP-a. To bi znacilo ak klokaš na takvoj maticnoj ploci, s tim procesorom to radiš samo onoliko kolko ide bez dizanja napona procesora to je najbolje jer u suprotnom bit ce pregrijavanja itekakvog.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...
3.6 ghz mi je dovoljno,ne namjeravam ići dalje

Za grafu što imaš pod Moj Pc ti je i stock previše, tako da radi igara nemoraš clockat uopće !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kolege su ti sve rekle...

Imam tu matičnu pa znam koje su joj granice. Što se tiče regulacije napona (4+1 u ovome slučaju), ne moraš se previše zamarati s time. Istina, prilikom overclockanja (pogotovo u slučaju mijenjanja napona) nije najsretnije rješenje, ali sve dok clockaš bez dizanja napona, nemaš se razloga bojati.

Dakle, ili digni množitelj na 18 pa se nadaj da će Phenom biti stabilan na 3,6 GHz ili ga ostavi na stock frekvenciji (koja ionako nije niska - 3,2 GHz) i uživaj dok ne nabaviš bolju ploču.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice