Intel Quad vs. AMD Phenom x4

poruka: 116
|
čitano: 17.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Intel Quad vs. AMD Phenom x4
luckyluke kaže...

ja bi rade uzeo AMD-a jer je jeftiniji od Intela i isplativiji.

je je isplativiji ćin ga uzmeš ne vrjedi pola eto koliko je isplativiji
I Jadantisi
17 godina
giga kaže...
luckyluke kaže...

ja bi rade uzeo AMD-a jer je jeftiniji od Intela i isplativiji.

je je isplativiji ćin ga uzmeš ne vrjedi pola eto koliko je isplativiji
 Šta ti glumiš, reci nešt pametno nemoj takve gluposti izvaljivat!
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
Bara kaže...

Ja ti nebi priporučija nijedan od ta 2, lipo uzmi Core i7 920.

Ma to si malo zabrljao, i7 920 je neisplativ.
 isitna je.. i7 se ne isplati uzimati...
16 godina
protjeran

Gigabyte EP45-DS3, s775, intel P45+ICH10, FSB 1600OC        INTEL

Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800    AMD

Sad ostaje na tebi koji proc više voliš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam kolko pute se još mora upozoravat al eto još jednom cu:

Ostavite se napadanja i bubanja gluposti.

Agresivu i pametovanje ostavite za ulicu/dom/snove.....

Također je besmislica kod kupovanja nove konfe ili upgrade uzimat stare sockete i procesore.

Ako se vec takvo što radi onda (u slucaju AMD-a) AM3 plocu i procesor te DDR3 memoriju.

ili (u slucaju Intela) i7 sa maticnom i DDR3 memom ili pricekat da izađe i5 i proci nešto jeftinije.

AMD konfa je u tom slucaju isplativija (mada i sporija) samo zbog manje cijene.

Kad izađe i5 bit ce zanimljivije pošto cijene nece bit toliko nabrijane.

I7 ni nije za "normalne" korisnike kompova nego za intuzijaste,clockere,ljude kojima ne place racun ili kreditna kartica kad bace 5k kuna za proc+maticnu+ramove

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Neznam kolko pute se još mora upozoravat al eto još jednom cu:

Ostavite se napadanja i bubanja gluposti.

Agresivu i pametovanje ostavite za ulicu/dom/snove.....

Također je besmislica kod kupovanja nove konfe ili upgrade uzimat stare sockete i procesore.

Ako se vec takvo što radi onda (u slucaju AMD-a) AM3 plocu i procesor te DDR3 memoriju.

ili (u slucaju Intela) i7 sa maticnom i DDR3 memom ili pricekat da izađe i5 i proci nešto jeftinije.

AMD konfa je u tom slucaju isplativija (mada i sporija) samo zbog manje cijene.

Kad izađe i5 bit ce zanimljivije pošto cijene nece bit toliko nabrijane.

I7 ni nije za "normalne" korisnike kompova nego za intuzijaste,clockere,ljude kojima ne place racun ili kreditna kartica kad bace 5k kuna za proc+maticnu+ramove

Problem je jer je tesko nac neku povoljnu AM3 plocu sa DDR3. Ali se slazem sa tobom u potpunosti.
Forever MUFC
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 12:56 (ManchesterUTD).
17 godina
neaktivan

Samo treba tražit.

Ja sam moju (MSI 790FX-GD70) dobio za 600kn dok nova košte 1200kn.

Treba malo potražit pa ce se i nac.

Uglavnom moguce je sve.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uhvatio si dobar deal i sad to poopćavaš na cijelu "popul+aciju", a to tak ne ide. Također je pitanje koliko korisiti ima od 1333Mhz DDR3 vs 1066Mhz DDR2 - vjerojatno nikakve.

@microman

1. Svoje mišljenje o savjetima iz BUGa, VIDIa i sličnih časopisa sam rekao.

2. Ako dižeš osnovni clock procesora, zdrav razum ti govori da moraš spustiti množitelj hibridne sabirnice, bez obzira radilo se o procesoru s zaključanim ili otključanim množiteljem.

3. Uspoređivati 1.3V na Intelu i7 s onim na AMDu PH II je suludo, s obzirom da je za AMD 1.50V još u tvorničkim tolerancijama i može se hladiti na zraku:
Voltages 0.875-1.5V
Max Temp 62°C
Thermal Design Power 125W
Process Technology 45nm SOI

Tu je i osjetljivost i7 kontrolera na voltaže DDR3. Nešto slično je poznato iz vremena prvih Athlona64 i Winbond BH5 čipova (OCZ memory booster) kada su ljudi suludim voltažama memorije (3.6+ V) uništavali memorijski kontroler na procesoru. Možda je i to jedan od razloga zašto su za i7 deklarirani niski clockovi memorije (nije da trebaju i inače biti veći, 3 kanala rade svoje):

According to Intel CPU spec, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage settings below 1.65V.” According to Iain Bristow, spokesman for Asus, “the sticker had been placed on the motherboard after Intel’s recommendation

Jako puno "normalnih" osoba hlade K10 procesor Freezerom, CM HyperTX-om isl., ja sam jedan od njih Osmijeh.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 13:33 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Uhvatio si dobar deal i sad to poopćavaš na cijelu "popul+aciju", a to tak ne ide. Također je pitanje koliko korisiti ima od 1333Mhz DDR3 vs 1066Mhz DDR2 - vjerojatno nikakve.

@microman

1. Svoje mišljenje o savjetima iz BUGa, VIDIa i sličnih časopisa sam rekao.

2. Ako dižeš osnovni clock procesora, zdrav razum ti govori da moraš spustiti množitelj hibridne sabirnice, bez obzira radilo se o procesoru s zaključanim ili otključanim množiteljem.

3. Uspoređivati 1.3V na Intelu i7 s onim na AMDu PH II je suludo, s obzirom da je za AMD 1.50V još u tvorničkim tolerancijama i može se hladiti na zraku:
Voltages 0.875-1.5V
Max Temp 62°C
Thermal Design Power 125W
Process Technology 45nm SOI

Tu je i osjetljivost i7 kontrolera na voltaže DDR3. Nešto slično je poznato iz vremena prvih Athlona64 i Winbond BH5 čipova (OCZ memory booster) kada su ljudi suludim voltažama memorije (3.6+ V) uništavali memorijski kontroler na procesoru. Možda je i to jedan od razloga zašto su za i7 deklarirani niski clockovi memorije (nije da trebaju i inače biti veći, 3 kanala rade svoje):

According to Intel CPU spec, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage settings below 1.65V.” According to Iain Bristow, spokesman for Asus, “the sticker had been placed on the motherboard after Intel’s recommendation

Jako puno "normalnih" osoba hlade K10 procesor Freezerom, CM HyperTX-om isl., ja sam jedan od njih Osmijeh.

Onaj tvoj prijašnji post je dokaz o tvom konkretnom znanju za OC i7.
O voltažama ne želim raspravljati.Samo je dovoljno reči da ja svojeg 65nm Q6600 držim na 1.6V(n vcoreu) i temp je max 61°c sa Mugen2.
Znači još jednom ti ponavljam što nije samo BUG izjavio več i sam Intel.Takt memorijskog kontrolera treba biti barem duplo veči od Efektivnog radnog takta RAM-a.
Isto tako Napon VTT-a(QPI sabirnice i Mem kontrolera) se može stavit(preporuka intela) na 1,35V što omogučuje napon RAM-a na 1.65v
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Isto tako Napon VTT-a(QPI sabirnice i Mem kontrolera) se može stavit(preporuka intela) na 1,35V što omogučuje napon RAM-a na 1.65v
 ...  ništa ne omogućuje ništa, i ništa nije fiksno i uvjetno zadano, to je ono što sam već 5 puta rekao. I voltaže, i clock NBa, i clock memorije ovise isključivo o korisniku te mogućnosti hardvera. Pitanje je samo da li korisnik ima mozak.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 14:59 (stef).
16 godina
neaktivan

pa sad dal mi neko moze pomoc oko kupnje novog kompa naikako da se odlučim!

zelja mi je iskljucivo da mi pc pokrene bilo koju igru na max,bez stekanja .

radio bi tu i tamo sa raznim multimedijama,doduse ne bas pretjerano ali onako cisto radi igre...pa slozio sam neku konfu,pa evo reci mi zaprevo neznam koja bi bila prava stvar za mene(intel i7 920 ili amd phenom2 x4 995be)

(8100kn.)..MATICNA-gigabyte ex58-ud3r PROCESOR-intel core i7 920 RAM-ddr3 corsair 3x2gb 1333 mhz GRAFICKA-xfx radeon 4890 xxx-edition HDD-western digital caviar black 640gb OPTIČKI-DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7203S NAPAJANJE-Thermaltake W0116R, power supply Toughpower750W KUCISTE-thermaltake v9 MONITOR-acer h233h
je li je mozda bolje samo da zamjenim procesor za amd phenom 2 x4 955 be i maticnu??? zapravo mozda je u ovom slucaju bolje uzet amd jer je graficka ati.
ili mozda nema veze dali uzmem 995be ili i7 920 jer apsolutno necu osjetit nikakvu razliku u nicemu??? pa evo frendovi zelio bih uzet najpametnije za sebe!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Skole kaže...

radio bi tu i tamo sa raznim multimedijama,doduse ne bas pretjerano ali onako cisto radi igre...pa slozio sam neku konfu,pa evo reci mi zaprevo neznam koja bi bila prava stvar za mene(intel i7 920 ili amd phenom2 x4 995be)

(8100kn.)..MATICNA-gigabyte ex58-ud3r PROCESOR-intel core i7 920 RAM-ddr3 corsair 3x2gb 1333 mhz GRAFICKA-xfx radeon 4890 xxx-edition HDD-western digital caviar black 640gb OPTIČKI-DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7203S NAPAJANJE-Thermaltake W0116R, power supply Toughpower750W KUCISTE-thermaltake v9 MONITOR-acer h233h
je li je mozda bolje samo da zamjenim procesor za amd phenom 2 x4 955 be i maticnu??? zapravo mozda je u ovom slucaju bolje uzet amd jer je graficka ati.
ili mozda nema veze dali uzmem 995be ili i7 920 jer apsolutno necu osjetit nikakvu razliku u nicemu??? pa evo frendovi zelio bih uzet najpametnije za sebe!!!

Ako misliš isključivo igrat bez nekih profi dekodirenja itd.Moja preporuka je AMD.Ruku na srce jeftiniji je,a nudi isto ili malo bolje(U IGRAMA) kao i7.No ukoliko se misliš igrati sa taktovima(OC) i dekodirati poneki HD video uzmi i7.
I iskreno neznam što če ti na tu konfu napajanje od 750W.Bolje da uzmeš Crosair od 550W i miran si.
Ja sam koji jesam.
17 godina
microman kaže...
Skole kaže...

Ako misliš isključivo igrat bez nekih profi dekodirenja itd.Moja preporuka je AMD.Ruku na srce jeftiniji je,a nudi isto ili malo bolje(U IGRAMA) kao i7.No ukoliko se misliš igrati sa taktovima(OC) i dekodirati poneki HD video uzmi i7.
I iskreno neznam što če ti na tu konfu napajanje od 750W.Bolje da uzmeš Crosair od 550W i miran si.
 za ubuduce moze upiknut jos jednu hd4890 tako da mu je to napajanje ok ako ima love zasto ne kupit bolje napajanje..
16 godina
neaktivan
Skole kaže...

pa sad dal mi neko moze pomoc oko kupnje novog kompa naikako da se odlučim...

1. uzimaj to što si složio,samo stavi napajanje Corsair TX750,grafičku uzmi Sapphire HD4890 i SCYTHE Musash-to je ako planiraš kasnje CF (2xHD4890)
2. napajanje stavi Corsair HX520 i HD4870X2-ako ne planiraš CF
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina

evo odlučija san uzet Amd-a i složija san konfu, pa recite jeli napajanje možda malo preslabo jer kasnije mislin ubosti još jednu grafu....

Ili ako imate bolje savjete slobodno reciteNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:54 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

evo odlučija san uzet Amd-a i složija san konfu, pa recite jeli napajanje možda malo preslabo jer kasnije mislin ubosti još jednu grafu....

Ili ako imate bolje savjete slobodno reciteNamigiva

Sve OK.I ne brini to od 450W če ti bez beda držat dvije HD4850.
Ja sam koji jesam.
16 godina

E ispricavam se za offtopic ali sad si me sjetio, jel se moze na moju maticnu ugraditi jos jedna grafa ?MB Gigabyte MA770-UD3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN

16 godina

ne može

16 godina

tnx, ah sta ce mi ?! =)

12 godina
neaktivan

Kupujem laptop, pa me zanima da li je bolje kupiti AMD Quad core A8-6410 (R5 neka grafika) ili Intel i3-4030U, laptop je za programiranje i pokoju igru

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel Quad vs. AMD Phenom x4
arko289 kaže...

Kupujem laptop, pa me zanima da li je bolje kupiti AMD Quad core A8-6410 (R5 neka grafika) ili Intel i3-4030U, laptop je za programiranje i pokoju igru

AMD sa r5 grafikom

Intel HD je grozna grafička.

14 godina
odjavljen
arko289 kaže...

Tu je to negdje, ja trenutno imam laptop sa A8-6410 procesorom, R5 integriranom grafikom i R7 260M zasebnom, radi odlično na Win8.1 i od igara igram samo Skyrim koji na medium radi dobro

12 godina
neaktivan

Znači nemaš problema sa njim? HD video i sve ide?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nema nikakvih problema :)

15 godina
neaktivan

pitanje, trebam am3+ procesor do 600, max 700kn, poanta zasto treba biti am3+ je sto ce ostatak konfiguracije biti nadograden nekoliko mjeseci kasnije, ali opet trebam da mi nebude chokepoint dok ne stignem nabaviti novi..

trebao bi se vrtiti sa necim u rangu 270x/280 ili prvo jednom 260x pa onda crossfire jos jednu

ili ako ima netko za predloziti neku dobru intel alternativu spreman sam za prijedloge

budžet za prvi procesor je do 100€, drugi do 1600kn

hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 2:52 (1337Code_breaker).

0 0 hvala 0
17 godina
1337Code_breaker kaže...

pitanje, trebam am3+ procesor...

budžet za prvi procesor je do 100€...

hvala na pomoci

Pokušaš se protegnuti na FX 6300? Košta nešto malo preko 750 kuna.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fx+6300

Twitter: @191x7
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice