novi proc veselo kucka već nekoliko dana u kanti, većinu postavki sam (nadam se) postavio, no zanima me preporuka za power plans, što je bolje - high performance ili balanced
kad stavim u high performance radi stalno na blizu 3,7 ghz dok u balanced varira od oko 0,8 do max 3,5 ghz i u oba slučaja temperatura pod occt stres testom od desetak minuta ne ide preko 63 celzija, a idla u nekih 30-32
ima li razlike u težim zadacima, primjerice u zahtjevnijim igrama da u balanced režimu možda dolazi do padova, trzanja ili nešto zbog čega bi high performance bio potreban ili je ta promjena brzine u procesoru dovoljno agilna da se to ne primijeti
zanima me je li tko od vas to testirao?
hvala unaprijed na preporukama
da se primjecuje nebi to napravili, ali je primjetno u overkloku tj u benchevima a posto se ti time ne bavis onda nemoras voditi brigu o tome!lp
benchevi mi nisu važni, pitam za primjerice igre hoće li variranje sa 0,8 na 3,3 ili 3,5 ghz primjetiti u odnosu na konstantnih 3,7 na koliko ga drži high performance režim u obliku nekog laga ili trzanja (zanemarimo ovih 0,2 koliko high performance izvuče najviši klok u odnosu na najviši u balanced)