Da li je dobar matična ploča ASRock AM2NF3-VSTA?

poruka: 11
|
čitano: 5.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumaša i forumašice. Evo par dana sam spremao matičnu ploču za ugradnju u novu PC kutije. Matična koji nikad nije korišten i izgled je nov. Postavio sam ga u pc kutiji i sve pospajao i radi sve ok.  Ali S kutije koji je došla samo matične i upute. Nema Cd za njega ali sam s asrockove stranice sam skinuo drivere za njega. Ugrađen procesor Amd athlon 64 x2 3600+ sa stock colerom u koji piše da je dual core, radi na taktu od 2ghz, također sam umetnuo novu ramu DDR2 Transcend 2 GB 800mhz i umetnuo hard disk od 60gb. Meni je dovoljan da se surfam s neta i pisati mailom te pokoju igricu instalirane s windowsom. Stavio sam Windows Vistu Ultimate Service Pack 1 i u ploči umetao grafičku karticu AGP ati radeon 9600 SE 128mb i kod device manageru mi stoji uskličnik, to jest da neradi 3d Aero na grafičku i da nije moguć hardversko ubrzanje u igri i u Visti dok kod iste matične ali sa XP-om nema problema. A kad stavim grafičku od 64mb onda se on može igrati jer tad radi hadversko ubrzanje. Što se tiče AGP ati radeon 9600 se 128mb radi na drugom matičnu i radi na istom Vistu i radi 3d ubrzavanje u aero i Xp, dakle ispravan je i nije neka greška. Ali samo sa ASRockom ima mali problem tih grafičke kojim sam naveo u ati radeonu. Skinuo drivere za Vistu ali je problem ostao isti. Piše da nekoristi nikakve resurse.

Nemam namjeru da kupim novu grafulje, več samo želim da koristim na kompu koliko je moguće do nabave novog kompa. Nadam se da me razumijete. U čemu je problem kod Asrocka koji ima samo sitan problem uz grafulju Ati radeon 9600 se 128mb i zašto se događa kod Viste?

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 18:30 (Nello).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ajde editaj post, nečitljiv je.

Poslije svake rečenice lupi jednom enter.

Poslije svake 3-4 rečenice lupi dva puta enter.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo koliko sam ja skužio zadnji operativni sustav s kojim možeš koristiti tu grafičku ti je XP jer nvidijin chipset ne podržava tu grafičku pod novijim sustavima, odnosno nema drivera (to sam izguglao).

Link na Asrockovoj stranici http://www.asrock.com/support/note/AM2NF3-VSTA.html (točka C).

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Da li je dobar matična ploča ASRock AM2NF3-VS
blacko kaže...

Evo koliko sam ja skužio zadnji operativni sustav s kojim možeš koristiti tu grafičku ti je XP jer nvidijin chipset ne podržava tu grafičku pod novijim sustavima, odnosno nema drivera (to sam izguglao).

Link na Asrockovoj stranici http://www.asrock.com/support/note/AM2NF3-VSTA.html (točka C).

Ovako, kod XP sa agp karticom ATI RADEON 9600SE 128mb radi sve ok i jer Win XP prepozna i nisu potrebni drivera i dok kod windowsa Vistu Ultimate djelomično prepozna dakle vidi se u device manageru da stoji uskličnik s žutom bojom. Kod XP kada uđem naprimjer svojstva, postavke i ono što piše indeficiraj kada se pojavi jedinica tj 1. ali u visti ne i samo fali taj dio.  Skidam što si naveo pa ču vidjet jel je što riješeno.

Nenad
16 godina
neaktivan

Imao sam tu matičnu dvije godine mi je služila.
Neloša matična, ali low-end.
Koristio sam grafu ATI 1300(ne znam točno koja) 512 mb, AGP.

Nisam imao nikakvih problema s Aerom na visti, doduše vistu sam kratko koristio na toj matičnoj pa ne znam što bi tebi mogao biti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 18:33 (Don Kihoty).
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Imao sam tu matičnu dvije godine mi je služila.
Neloša matična, ali low-end.
Koristio sam grafu ATI 1300(ne znam točno koja) 512 mb, AGP.

Nisam imao nikakvih problema s Aerom na visti, doduše vistu sam kratko koristio na toj matičnoj pa ne znam što bi tebi mogao biti problem.

Hvala, evo našao problem jer mi piše u manageru koji stoji znak code 43 i išao vidjet na microsoftovom stranicu i našao objašnjenja što znači code 43. Zapravo je riječ kvar uređaja dakle grafulja neradi dobro pa je zato stoji žuti uskličnik. Stavio sam slabije ali bar da radi sve ok. Kartica AGP je GeForce 2 MX-400 TV 64mb.  Bit ću zadovoljan i nevolim hvaliti da imam jaku mašinu ali glavno da imam što služiti i to godinama. Hvala svima na pomoći. 

Nenad
16 godina
neaktivan
blacko kaže...

Hvala Blacko imam i to u driveru a i ostao isti problem, zamjenio sam drugu slabiju karticu i bez problema. Dok skupim kune pa ču kupit druge, ima vremena za to i nežurim se.  Još jednom hvala ti. Osmijeh

Nenad
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
blacko kaže...

Hvala Blacko imam i to u driveru a i ostao isti problem, zamjenio sam drugu slabiju karticu i bez problema. Dok skupim kune pa ču kupit druge, ima vremena za to i nežurim se.  Još jednom hvala ti. Osmijeh

Blacko, točno što si guglao,na toj matičnoj ploči u kojom je instaliran Vistu Ultimate ali radi grafička i to prepozna, ali jedna samo neradi 3D ekcelatora i skidao sam drivere za ati radeon 9600 se za vistu ali i dalje ostao isti problem i zaključio sam da grafulja da ne podržava za Vistu, a išao sam probat na Win XP Pro SP3 i na istom matičnu i gotovo sve prepozna drivera i radi osim na Visti. Dakle mislim treba druge nove grafulje za njega Za Vistu ili sedmicu. Prije kvara matične kojom sam imao Intel desktop board D845GRG i taj je njemu pasao grafulju koji upće nije trebala drivere jer u Visti sve  prepoznala i odlično radio.  Jo+š jednom hvala svima na pomoći. Pozdrav.Nevinašce

Nenad
14 godina
protjeran

Čest problem je instalacija ili neinstalacija GART drivera koji je dio drivera za čipset.

- U nekim slučajevima pogrešna, tojest nepotrebna instalacija tog drivera toliko ubije OS, da jednostavno moraš ići ponovo instalirati Windowse. No vidim da su se programeri po tom pitanju opametili; digneš Windowse u Safe Mode, Add-Remove programs, odinstaliraš GART i poslije se Windowsi dižu normalno.

- Suprotno tome, ako se GART ne instalira, a potreban je (većinom za ATi grafičke) - nema AGP akceleracije; što se može saznati na način: Start -> Run -> dxdiag.exe, klik na treći tab (jahač) "Display"

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima, ja sam instalirao Windows 7 Ultimate ali međutim nerade Hardversko ubrzavanje. Grafa je Ati Radeon 9600 SE 128mb, a matična ploač je ASROCK AM2NF3-VSTA.  Pa me znaima kako da proradi hardversko ubrzavaanje ako recino da se zaigram igru Solitaire? Evo slike koji govori.

Hardversko ubrzavanje. Hardversko ubrzavanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice