Pozdrav svim forumaša i forumašice. Evo par dana sam spremao matičnu ploču za ugradnju u novu PC kutije. Matična koji nikad nije korišten i izgled je nov. Postavio sam ga u pc kutiji i sve pospajao i radi sve ok. Ali S kutije koji je došla samo matične i upute. Nema Cd za njega ali sam s asrockove stranice sam skinuo drivere za njega. Ugrađen procesor Amd athlon 64 x2 3600+ sa stock colerom u koji piše da je dual core, radi na taktu od 2ghz, također sam umetnuo novu ramu DDR2 Transcend 2 GB 800mhz i umetnuo hard disk od 60gb. Meni je dovoljan da se surfam s neta i pisati mailom te pokoju igricu instalirane s windowsom. Stavio sam Windows Vistu Ultimate Service Pack 1 i u ploči umetao grafičku karticu AGP ati radeon 9600 SE 128mb i kod device manageru mi stoji uskličnik, to jest da neradi 3d Aero na grafičku i da nije moguć hardversko ubrzanje u igri i u Visti dok kod iste matične ali sa XP-om nema problema. A kad stavim grafičku od 64mb onda se on može igrati jer tad radi hadversko ubrzanje. Što se tiče AGP ati radeon 9600 se 128mb radi na drugom matičnu i radi na istom Vistu i radi 3d ubrzavanje u aero i Xp, dakle ispravan je i nije neka greška. Ali samo sa ASRockom ima mali problem tih grafičke kojim sam naveo u ati radeonu. Skinuo drivere za Vistu ali je problem ostao isti. Piše da nekoristi nikakve resurse.
Nemam namjeru da kupim novu grafulje, več samo želim da koristim na kompu koliko je moguće do nabave novog kompa. Nadam se da me razumijete. U čemu je problem kod Asrocka koji ima samo sitan problem uz grafulju Ati radeon 9600 se 128mb i zašto se događa kod Viste?