Po svemu sudeći iz izrečenogmeni se čini da je procesor počeo posustajati, zbog toga se i temperatura podiže.
CPU se pregrijava
- poruka: 69
- |
- čitano: 27.511
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Po svemu sudeći iz izrečenogmeni se čini da je procesor počeo posustajati, zbog toga se i temperatura podiže.
Ali nisam overclockiral niti niš,a star je 6 mjeseci.
Ali nisam overclockiral niti niš,a star je 6 mjeseci.
Odnesi na garanciju i gotovo,nema diskutiranja vise kad imas garanciju.
Nosim ga u ponedjaljak,ali be znam u čemu je nastal problem.
Nosim ga u ponedjaljak,ali be znam u čemu je nastal problem.
Ko zna.Odnesi im i objasni problem i ak rijese onda ok i napisi dal su rijesili a ak ne onda se tu nama obrati..I zicaj ih vise naljepnica za kuciste to jest garanciju kada "cistis" prasinu u njemu,tako im reci pa ce ti ih valjda dati.
Dobro,odnesel budem na servis,ali još ne kužim zakej tam piše da ima samo jednu jezgru?
Dobro,odnesel budem na servis,ali još ne kužim zakej tam piše da ima samo jednu jezgru?
I to im reci isto.
definitivno previsoke temperature...meni je na stock cooleru i stock voltaži temperatura u idle oko 25...
preko 55-60 mi još nije išao. čak ni u OCCT high testu...
ne znam što je onda s tvojim, da možeš otvoriti kućište vjerojatno bi se sve rješilo zamjenom paste i čišćenjem coolera...
definitivno previsoke temperature...meni je na stock cooleru i stock voltaži temperatura u idle oko 25...
preko 55-60 mi još nije išao. čak ni u OCCT high testu...
ne znam što je onda s tvojim, da možeš otvoriti kućište vjerojatno bi se sve rješilo zamjenom paste i čišćenjem coolera...
Da,ali ne mogu zbog gore navedenih razloga.Odnosno zbog garancije.
Još me muči zašto piše jedna jezgra,a ima ih 3.
Prvo odi i downloadaj poslednju verziju CPU-Z.Ako i dalje prikazuje samo jednu jezgru odi u BIOS i provjeri dal su sve tri jezgre ukljucene.Ako BIOS vidi samo jednu jezgru odi i flashaj noviju verziju BIOS-a za tvoju plocu.Provjeri dali tvoja ploca i sa naknovijim BIOS-om podrzava tvoj CPU.
skini ovu verziju biosa predzadnja je,zadnju ne jer je beta
Ali dok sam kupil komp sve je bilo u redu,a kaj da napravim kad skinem BIOS?
Prvo da vidimo koja ti je verzija biosa.Vidi u cpu-z kao na slici.
Evo.
Da to je u tebe prvi bios pa nema suport za fenoma II,vjerovatno zato ne vidi sve jezgre i možda ni ne radi dobro.
Prvo da vidimo koja ti je verzija biosa.Vidi u cpu-z kao na slici.
Evo.
Da to je u tebe prvi bios pa nema suport za fenoma II,vjerovatno zato ne vidi sve jezgre i možda ni ne radi dobro.
Si siguran.Ak nema druge skinem novi BIOS,ali kaj onda napraviti?
Flashas ga... (staviš na neki USB taj novi BIOS i u BIOS-u ga flashas. Samo, nikako nemoj gasiti komp ili nemoj da ti se komp ugasi dok flashas bios jer ga nećeš, lako moguće, više nikada upaliti. Postupak traje oko 2 minute)
Ako neznaš onda nediraj nego odnesi i kaži onim tukcima u servisu da smo ti mi rekli o potrebi novog boisa,verzija ti je F7 da ne bi stavili zadnju beta verziju F8B.
Flashas ga... (staviš na neki USB taj novi BIOS i u BIOS-u ga flashas. Samo, nikako nemoj gasiti komp ili nemoj da ti se komp ugasi dok flashas bios jer ga nećeš, lako moguće, više nikada upaliti. Postupak traje oko 2 minute)
Znači,bolje da ja to ne radim,nego oni u servisu?
Ako neznaš onda nediraj nego odnesi i kaži onim tukcima u servisu da smo ti mi rekli o potrebi novog boisa,verzija ti je F7 da ne bi stavili zadnju beta verziju F8B.
Znači velim nek mi stave verziju F7,a ne najnoviju jer je ta beta?
Da i to ti trebaju besplatno uradit.
Da i to ti trebaju besplatno uradit.
OK,puno Vam hvala na pomoći,svima.
Može ko pomoći?
Došel mi je komp,no sad imam neki novi problem,jer normalno da COU-Z piše da ima brzinu 800 Mhz,sam se downclockira ili kaj?I voltaža se smanjila.
Jep, to treba tako biti, sad kad su ti stavili novi bios ti je proradio Cool n Quiet, tj. procesor ti spusta takt i napon ako je u idle
tj. kad nista ne radi, al nis se ne brini jer ne gubis na perfomansama jer cim nesto radis on dize/spusta takt po potrebi
automatski...evo ti i slika od mog x4 940, ista stvar...
OK,puno hvala!
Vidim da je uključen Cool n Quiet ,ali kad npr. kopiram on ne povećava takt i 3x duže kopira nego prije,mogu to kak isključiti?
Uđi u BIOS i tamo ga iskljuci, malo potrazi, naci ces ga, i kad ga nades odi na njega i stavi na disabled.