CPU se pregrijava

poruka: 69
|
čitano: 27.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
CPU se pregrijava

Ovak imam problem koji me muči već dulje vrijeme.

Temperatura mog CPU-a za vrijeme opterćenja od 50% je 75C A prilikom igranja naraste i do 85C i više.

Ovo mi uzrokuje: Strašan pad perfomansi i rušenje u igrama.

Sve je počelo jednog dana kad me natjero vrag da skinem hladnjak s CPU-a da vidim kakav je CPU (komp je bio kupljen polovan u 8 mj)

Skinio sam hladnjak i ispala je "pločica" stvrdnute termalne paste koja se razbila prilikom pada... I onda sam ja kupio termalnu pastu Spire-420 za 10KN u Venetxu (ona bijela pasta)...

Stavio sam na proc dvije šprice jer jedna nije mogla pokriti ni pola proca. Upalio sam komp i provjerio temerature. Temperature su se malo smanjile.

Na 50% - 70C a na 100% 82C...

Sto je opet bilo previše jer mi je komp kad sam ga kupio radio na svega 45-55C u 100% CPU Loada...

Nakon toga mislio sam da pasta nevalja pa sam je skinuo i stavio CoolerMasterovu (neka tamno siva)  koju mi je posudio frend...

Temperature su se smanjile još malo na 50% - 65C na 100% 75C sto je o5 bilo previše.

Sad stvarno neznam šta da radim već 2 mjeseca i više niti jednu igricu nemogu igrati normalno bez štekanja i rušenja...

Zanima me u čemu je problem? CPU-u? Da kupim neku bolju pastu?

Unaprijed hvala

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Pa logično je da ti se nešto događa sa hladnjakom ako si nekad normalno igrao na normalnim temperaturama a sad te zajebavaju temperature.

Kupi novi hladnjak.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: CPU se pregrijava

Prije svega toga naravno moraš dobro očistiti staru pastu da ti niš ne ostane gore najbolje sa papirnatim ručnikom i s malo alkohola. Kod samog nanošenja termalne paste ti je bitno da naneseš tanki sloj  na cpu i tanki sloj na hladnjak- dakle ne predebelo nanositi pastu!  Taj tanak sloj paste moraš jednako tanko razmazat po cijeloj površini cpu-a da sve bude jednako nanešeno. Ako imaš neki stariji hladnjak gore bilo bi ga dobro ispuhati od prašine s nekim kompresorom jer čim je na njemu puno prašine neče ti dobro odvoditi toplinu. I dok si sve to dobro napravio i složio natrag provjeri dali ti je hladnjak dobro učvrščen na matičnoj tj. dal ti najbolje moguče nalježe na površinu cpu-a! Ako i sad imaš problem s pregrijavanjem onda promjeni hladnjak.

16 godina
protjeran
CPU se pregrijava

Evo priložio sam sliku svojeg MBO i vidi se hladnjak i sistem s kojim se pričvršćuje. Mislim da nije do hladnjaka jer očistio sam staru termalnu pastu, i očistio prašinu!

Možda treba bolja termalna pasta???

MOJ MBO VIDI SE HLADNJAK MOJ MBO VIDI SE HLADNJAK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xZero1 kaže...
Spire-420 za 10KN u Venetxu (ona bijela pasta)...

Stavio sam na proc dvije šprice jer jedna nije mogla pokriti ni pola proca. Upalio sam komp i provjerio temerature. Temperature su se malo smanjile.

Koliko si to stavija paste?Dvije šprice?

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
16 godina
neaktivan
dery kaže...
xZero1 kaže...
Spire-420 za 10KN u Venetxu (ona bijela pasta)...

Koliko si to stavija paste?Dvije šprice?

ovaj je valjda nanosio 2cm sloj... jbt to se stavi jedna tockica i papir i razmazi jako tanko po cijeloj povrsini jednako.... a ne 2 sprice, normalno da ti ne hladi, kad ti pasta zagrijava procesor lol...

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
protjeran
CPU se pregrijava

Možda... A dal da nabavim onu srebrnu pastu? I koju pastu preporučate....

Zabrinut sam jer sam čuo da su ljudi imali negativna iskustava sa Pentium IV 3.0 CPU-om u svezi pregriavanja a pritom i drastičnog pada perfomansi

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
CPU se pregrijava

Stavi Artic silver ili cremaqi nesto tako i stavi 2 mala zrna (ko riza) i onda ce ti radit kak trea a ne ti stavis 2 cm paste pa se cudis kak to

Nebu mene niko JEBAL! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
interceptor kaže...

Prije svega toga naravno moraš dobro očistiti staru pastu da ti niš ne ostane gore najbolje sa papirnatim ručnikom i s malo alkohola. Kod samog nanošenja termalne paste ti je bitno da naneseš tanki sloj  na cpu i tanki sloj na hladnjak- dakle ne predebelo nanositi pastu!  Taj tanak sloj paste moraš jednako tanko razmazat po cijeloj površini cpu-a da sve bude jednako nanešeno. Ako imaš neki stariji hladnjak gore bilo bi ga dobro ispuhati od prašine s nekim kompresorom jer čim je na njemu puno prašine neče ti dobro odvoditi toplinu. I dok si sve to dobro napravio i složio natrag provjeri dali ti je hladnjak dobro učvrščen na matičnoj tj. dal ti najbolje moguče nalježe na površinu cpu-a! Ako i sad imaš problem s pregrijavanjem onda promjeni hladnjak.

Ma kakav crni alkohol pobogu!!!!!????

PRODAJEM GTA4!!!! Cijena po dogovoru
16 godina
CPU se pregrijava

Dovoljna ti je spire pasta ali ona šta ima srebra.Zrno riže na sredinu proca i razmaži ga prstom po cijeloj površini.Ima sam istog pentiuma kojem je normalna temperatura 60 C sa stock hladnjakom.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

evo stavi ovaj hladnjak i nikad mu više neče bit vruče

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Katana+3+SCKTN-3000A+White+Box%2C+za+AMD&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Ma jao kud stavi 2 paste a dovoljno je 1/4!? em šta je bezveze potrošen novac em što ne valja... prvo očisti staru pastu onda stavi malo paste (cca veličine 1 - 1 i pol zrna riže) na sredinu cpu ---- na to stavi hladnjaki malo ga (pritisnutog) okreći vamo tamo da se uvalja u "flic"... i to je to!

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
CPU se pregrijava

i nečisti procesor s nikakvom tekućinom nego samo suhom krpicom. Stvarno ljudi daju svakakve pogubne savjete.

PRODAJEM GTA4!!!! Cijena po dogovoru
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

i nečisti procesor s nikakvom tekućinom nego samo suhom krpicom. Stvarno ljudi daju svakakve pogubne savjete.

Može se alkoholom očistiti procesor (pogotovo kada je termalna pasta toliko tvrda da neide krpicom)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
16 godina
neaktivan

može se i razređivačom:DDDDD

16 godina
protjeran
CPU se pregrijava

Hmm a kako da stavim to zrno rize? Da ga zdrobim prvo? Ili ga stavim u komadu?

I čemu će to pomoći?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 18:03 (xZero1).
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
protjeran
xZero1 kaže...

Hmm a kako da stavim to zrno rize? Da ga zdrobim prvo? Ili ga satvim u komadu?

siko što si ti pušija stavi količinu paste koliko je zrno riže xd

I Jadantisi
16 godina
protjeran
giga kaže...
xZero1 kaže...

Hmm a kako da stavim to zrno rize? Da ga zdrobim prvo? Ili ga satvim u komadu?

siko što si ti pušija stavi količinu paste koliko je zrno riže xd

Ahahahahahhahaha tek sad vidim kako sam sve pogresno shvatija....   Smijeh  Ovo treba u humor ahahahahhaha

16 godina
neaktivan

Da samo malo se stavi... Termalna pasta ima ulogu samo da sprijeći moguće neravnine na CPU bloku coolera koje rezultiraju lošim prijanjanjem coolera na procesor, ali takvih deformacija skoro da niti nema pa se stavi jako malo paste (ja kada sam mjenjao procesor stavio sam jako malo paste (pola zrna riže recimo), a CPU cooler dobro legne na CPU i nemam problema)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
16 godina
protjeran
CPU se pregrijava

Danas sam otkrio uzrok mojih glavobolja i nerviranja...

Nije ni termalna pasta...

Pogodite šta je!

Onaj sustav koji pritišće hladnjak na processor s jedne strane je puknula plastika Šutim

I naravno hladnjak je na CPU ljegao labavo....

TEST:

Opteretim CPU na 100% Temp je: 85C i stisnem lagano prstom hladnjak na CPU i...

...temaratura drastično pada na samo 55C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I to sM TEK DANAS PRIMJETIO DA JE SLOMLJENO....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahahaha prekomicni ste ;:D wahhahaaahaha

E probaj se zaletit do ducana kupi cooler za proc dodje oko 50-60 kuna

Na njemu imaš termovodljive paste pa da vidis kako je to tamo stavljeno da ubuduce znas i rjesio si problem i naravno stavis taj cooler

:D

Paty
16 godina
protjeran
vice kaže...

hahahaha prekomicni ste ;:D wahhahaaahaha

E probaj se zaletit do ducana kupi cooler za proc dodje oko 50-60 kuna

Na njemu imaš termovodljive paste pa da vidis kako je to tamo stavljeno da ubuduce znas i rjesio si problem i naravno stavis taj cooler

:D

Ma riješio ja i bez toga (uzo malo žice i stegao da se plastika ne razdvaja Cool i stavio paste...

16 godina
neaktivan

Hehe ma nisam ni sumja da  ces sredit to sam treba malo uplit moždane :D

Ma doktorira si Cool

Paty
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 6:55 (vice).
16 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

A vidi moje temperature lol

Set condition one throughout the ship
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 19:41 (Bubi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni nije jasno kak dolje piše cores 1,a ima ih 3.I temperature su narasle za 20 stupnjeva u odnosu kad sam kupil komp a niš nije overclockano.

Evo kakve su temperature.Procesor i čipset imaju previsoke temperature,kad sam kupil komp su bile 20 stupnjeva niže,možda zbog prašine jer ga nisam čistil?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 8:48 (emerik).
16 godina

Dajte molim vas ak mi možete pomoći,temperature su inače oko 40, a sad 65,u BIOS-u piše 72.DAjte pomagajte,hitno je.

17 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Očisti hladnjak pa vidi da li je bolje. Provaj dodati jedan ventilator na kućište da ispuhuje topli zrak (ako već nemaš), a ako to ne pomogne mijenjaj hladnjak od CPU-a. Pogledaj što ti Everest kaže za temperature, ali u svakom slučaju su visoke za idle.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 9:05 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina

A nemrem ga počistiti kad imam garanciju,odnosno naljepnice na kuištu.

17 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Odnesi ga na servis ako imaš garanciju i reci koji problem imaš pa neka oni to riješe.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina

A znate kaj znači ovo kaj piše da ima samo jednu jezgru.Everest isto kaže temperaturu 66 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 9:28 (emerik).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice