Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....

poruka: 365
|
čitano: 44.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....

Da je AMD jedini, nebi 6 jezgri dugo vidjeli...

Ali ipak tu bi bilo drugih, Texas Instruments & Procesors te IBM Procesors.Namigiva

Naravno, možda bi bilo i Phillips i Panasonic "kalkulatora" za PC.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

@ lebo1

Da ali šta te MBO mogu ponuditi glede opcija kod Intela za  cca tih 590Kn koje navodiš(na njima se baš i nečeš naclockati i poigrati sa postavkama koje nude).Opće poznata je stvar da je za Intelov procesor potrebna

i dobra MBO kako bi mogao ispuniti očekivanja osobe koje ga kupi/plati jer očekivanja sigurno nisu mala pogotovo ako se misli clockati(ako ne onda koja je svrha kupnje Intela) kad je poprilično skup i baš neopravdava

uloženo/dobiveno u tom slučaju.Glede cijene koju navodiš(590KN nadam se da nećeš žicariti za +/- 100kn ako već kupuješ procesor od 900+kn) ali u tom slučaju AMD ima MBO po cijeni od 455kn koje nude dosta više kao i opciju otključavanja

jezgri na X3,X4 procesorima za malu cijenu za razliku od Intelovih MBO.Pogledaj cijene naravno malo opremljenijih(ako jesu opremljenije neznam nisam imao priliku isprobati ni H ni P modele) MBO sa oznakom P55

http://www.imagesforme.com/show.php/1087020_IntelMBO.JPG

http://www.imagesforme.com/show.php/1087016_MBOAsrock.JPG1.JPG

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kod intela nije čak stvar ni u dobroj MBO, njima je bitan dobar chipset, kao i kod

svakog procesora, a AMD chipset je dobar i povoljan...

Probaj 775 CPU clokcati na G31 i na X48, pa ćeš se začuditi u razlici.

Ista stvar i na nF520, koji je bar meni bio težak kamen za OC AMD-a..

Dok je nF4 Ultra predobar.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

Znam da se radi o čipsetu imao sam Intel E7200 koji je išao poprilično glede clocka na Abit P35 MBO sa 495FSB-a koliko sam uspjeo natjerati stabilno ali ja i nisam nešto super vješt glede istog pa nemogu sa sigurnošću reći dokle bi dogurao ali sam navedeni procesor clockao na 4.35GHz i sa 4.1 je prolazio i OCCT 2x1h i prime95 10h bez problema(nesječam se napona na kojem sam ga kurio i screenshotove sam izgubio reinstal.winsa jbg) .Znam neke osnovne stvari i nepate me baš sitniceOsmijeh 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovako ja mislim da ste vi krivo shvatili micromana, on hoće kazati da će procesor "više voltaže od preporučene" IMATI KRAĆI ROK TRAJANJA NEGO "NETAKNUTE VOLTAŽE"! :)))

Barem njega poznam po "ne flejmanju", jedino što znam da je Intel fanboy Nevinašce ali nikada se ne svađa oko toga :)))

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Meni je sve postalo vrlo jednostavno, s amd-om cu prc 600kn manje sigurno a dobit cu dobar proc koji ce mi sluzit za sve sta mi treba , intel mozda malo bolje obraduje multimediju ali jbg, uostalom nahelm arhitektura je nekako stara, skoro godinu haha pa mi je draze uzet nesto sta je tek doslo na trziste, tipa:thuban

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

Meni je sve postalo vrlo jednostavno, s amd-om cu prc 600kn manje sigurno a dobit cu dobar proc koji ce mi sluzit za sve sta mi treba , intel mozda malo bolje obraduje multimediju ali jbg, uostalom nahelm arhitektura je nekako stara, skoro godinu haha pa mi je draze uzet nesto sta je tek doslo na trziste, tipa:thuban

Sada bih ti stavio i "TU" i "TD" zbog ovih izjava sa bojom!

ŽUTA: Nema to veze koliko je stara, bitno je da je kvalitetna te da su dobri procesori, tako da je Intel po meni više no dobar, tu nema rasprave...

ZELENA: Eh, to sada sve ovisi kakve će biti performanse, pa onda ćemo pričati, iako ima reviewa ja nijednom ne vjerujem dok ne vidim vlastitim očima na mome kompu ili nečijem! (NEVJERNI TOMA) :D

EDIT: Daj napiši molim te Nehalem :)))

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 14:26 (4ucker).
14 godina
neaktivan

ahah falia sam napisat, jbg, da imas pravo treba cekat prave testove!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kod intela nije čak stvar ni u dobroj MBO, njima je bitan dobar chipset, kao i kod

svakog procesora, a AMD chipset je dobar i povoljan...

Probaj 775 CPU clokcati na G31 i na X48, pa ćeš se začuditi u razlici.

Ista stvar i na nF520, koji je bar meni bio težak kamen za OC AMD-a..

Dok je nF4 Ultra predobar.

LOL.Ovo je največa glupost koju si dosad izjavio.Uspoređuješ kruške i jabuke,G31 je čipset koji je jednu generaciju iza X48.Ako čemo uspoređivat Intelove matične,onda se to radi tako da usporediš X48 sa P45 ili X58 sa P55.I X48 i P45 podržavaju max FSB od 1600Mhz i DDR2 do 1200Mhz.Tako da sami taktovi koje matične sa tim čipsetima podržavaju neče ograničavat procesor.Matične sa P45 čipsetom možeš bez problema nabaviti za 600kn,također matične sa P55 čipsetom možeš nabavit po 700kn.Ono što kod jeftine matične(Bilo za INTEL ili AMD) ograničava OC.anje nije samo čipset več broj naponskih faza te kvaliteta hlađenja čipseta.

Naime što je broj naponskih faza veči to matična u globalu drži veče voltaže,a što je njihov broj manji to je matična više ograničena sa naponima,ako kupiš jeftinjavu od matične ne možeš očekivati da češ se razbacivati naponima,dok skupe matične podržavaju ogromne napone što pak znači da sa velikim naponom češ prije skurit komponentu koja je spojena na matičnu,nego samu matičnu.Također je bitno Hlađenje kako čipseta tako i naponskih vaza kako nebi došloi do pregrijavanja istih zbog visokih temperatura.Nikako ne možeš očekivati da češ se na overclockirati na jeftinoj matični(Bilo AMD ili INTEL).Šta AMD-ovi procesori ne ovise o čipsetu.Probaj AM3 procesor OC-at na punokrvnoj AM3 ploči i na starijoj AM2 pa češ se začudit razlici.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 14:55 (microman).
16 godina
neaktivan

Ma sve je jasno, svaka roba ima svoga kupca tako da nema problema ali ipak nitko nekupuje procesor da mu traje do mirovineOsmijeh(ili sam u krivu) svaki će trajati min.5god i time je on svoje odradio što je trebao

barem kod velike večine korisnika i grijeh jeOsmijeh nevidjeti dokle isti može potegnuti kao i tjerati ga na 3.6GHz+ kad se to odrađuje kao od šale doslovce skoro svi bez obzira radi li se o AMD-u ili Intelu.

Bitno je prilagoditi kompjutor svojim željama i potrebama, naravno nitko sretniji ako se još ima i novaca za nešto više pa "bože moj samo naprijed"Osmijeh bitno je da imamo izbora.

Citiram:

Nikako ne možeš očekivati da češ se na overclockirati na jeftinoj matični(Bilo AMD ili INTEL)

E tu je bit i meritum stvari glede odnosa u cijenama AMD vs Intel jer je kod  AMD-a sa jeftinijim pločama moguće postiči više nego kod Intelovih i imaju više opcija(konkretno kod samog otključavanja i mogučnost istg je već dovoljna prednost

prilikom kupnje) kao i izbora dobiješ više za manje.(možda sam u krivu neznam ali zato postoje rasprave)Osmijeh

Imao sam MBO Asrock 785GXH/128 koju sam platio cca 700kn i imala je odlične mogučnosti glede korištenja kao i clockanja za navedenu cijenu pa sam malo fantazirao i uzeo novu 890GX Extrem3 koja ima vjerojatno bolje mogučnosti i opcije

ali ih ja kao prosječan korisnik sigurno nemogu iskoristiti do kraja kao i prvonavedenu i platio sam je 9ookn+dostava(to se zove fantazija i glupost) i vjerujem da ima puno ovakvih kao ja što experimentiraju i naravno ta glupost koštaCool ali jbg.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 15:02 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mene samo smeta kad netko bezveze pljuje po intelu,a u AMD-u vidi Boga.Hebote ja priznam draži mi je Intel i ja ču uvijek primarno gledat na Intel,al zato mi nije na kraj pameti da nekome namečem ono što ja koristim,dapače u potpunosti se slažem da AMD ima bolji omijer Preformanse/Cijena,no mrzim kad netko Priča gluposti tipa:AMD rastura Intela...Ja samo pitam po čemu AMD rastura Intela?Jer koliko trenutno vidim Intel u svakom segmentu ima nešto jače i skuplje procesore,dok AMD ima nešto slabije,ali cijenom prihvatljivije procesore.Također Intelovi procesori su Energetski efikasniji,što znači da na manjim voltažama daju isti ili bolji rezultat od AMD-a na večim.AMD-ova prednost je mogučnost otključavanje zaključanih jezgra,koje su MOŽDA u potpunosti ispravne,a MOŽDA če procesor sa tim jezgrama bit nestabilan.Intelova prednost je OC mogučnost(pogotovo kod i7,i5 i i3 procesora).Savaki od ovih proizvođača ima svoje prednosti i mane i stoga naprosto nije korektno pljuvati po bilo kojem od njih....No činjenica jeste da Intel je trenutačno u prednosti(preformanse),no i to se može preko noči okrenuti,a pravi primjer toga je Nvidia.Evo toliko od mene.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako se na mene odnosilo da pljujem intela, ja se ispricavam nemam nista protiv firme, dapace velika je vjerovatnost da cu njihov procesor stavit u novu masinu, sad jendo pitanje na koje mi prije niko nije odgovoio, ako se proc clocka gubi se garancija, ali recimo sad ovaj slucaj, ja kupim i7 i ubijem ga na 4.5 ghz i on meni pregori, i ja lijepo napravim clear CMOS ,odnesem na garanciju i kazem da nisam clockao, kako oni mogu znat da je procesor bio clockan u treutku spaljivanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ako se na mene odnosilo da pljujem intela, ja se ispricavam nemam nista protiv firme, dapace velika je vjerovatnost da cu njihov procesor stavit u novu masinu, sad jendo pitanje na koje mi prije niko nije odgovoio, ako se proc clocka gubi se garancija, ali recimo sad ovaj slucaj, ja kupim i7 i ubijem ga na 4.5 ghz i on meni pregori, i ja lijepo napravim clear CMOS ,odnesem na garanciju i kazem da nisam clockao, kako oni mogu znat da je procesor bio clockan u treutku spaljivanja.

Nikako.No može bez beda sumnjati,pogotovo ako je to nakon dužeg korištenja,znači ovi u servisu mogu reč vi ste OC-ali procesor i zato je oša i jednostavno odbiju garanciju,a sad naravno na tebi je da dokažeš suprutno kako god znaš i umiješ.

I'll be back
14 godina
neaktivan

ma to sto cu se ja svadati da dokazem je moja stvar, ugl oni nemogu znat, hvala

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma to sto cu se ja svadati da dokazem je moja stvar, ugl oni nemogu znat, hvala

Stvar je u tome da si pravi sretnik,ak ti proc do kraja krepa i matična ga ne prepoznaje,onda naprosto oni ni ne mogu testirat i lipo ide u zamjenu,ak ima granciju.

No u velikoj večini slučajeva to se ne događa jer današnji procovi imaju vrlo jaku zaštitu od pregrijavanja,itd.....Najčešči slučaj je degradacija procesora,znači počne ti se rušit sustav,proc na stock frekvencijama traži veču voltažu na Vcoreu nego je to tvornički definirano,itd....Znači to su najgori slučajevi u kojima se može prepoznat Uzrok i posljedica.Recimo moj stari Q6600 je doživio degradaciju i garancija je bila odbijena......Zato uvijek treba oprezno pristupati OC-u,ne igrati se sa velikim naponima, napon viši do 1,45v koristiti samo pri benchanju i naravno staviti high end cooler...Eh da i sa ovim novim Intelima treba pazit da razlika u VTT i naponu RAM-a ne ide iznad 0.5v....

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 16:15 (microman).
14 godina
neaktivan

ma mislim se zato sto, ako bi uzeo novi proc nisam siguran dali da ga clockam, ako biga clockao gurnuo bi nejga memoriju i gaficku koliko god moze , graficka doduse je vec koliko god moze dignuta, ali to nebi sigurno radio sa stock coolerom vec bi pazio da drzim uredne temperature, recimo da uzmem i7 920 i dignem ga na 4.5 ako uspijem i tempeature neprelaze 65, dali bi on meni mogo 3-4 godine najnormalnije radit??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma mislim se zato sto, ako bi uzeo novi proc nisam siguran dali da ga clockam, ako biga clockao gurnuo bi nejga memoriju i gaficku koliko god moze , graficka doduse je vec koliko god moze dignuta, ali to nebi sigurno radio sa stock coolerom vec bi pazio da drzim uredne temperature, recimo da uzmem i7 920 i dignem ga na 4.5 ako uspijem i tempeature neprelaze 65, dali bi on meni mogo 3-4 godine najnormalnije radit??

65°c za i7 920 su mačji kašalj i kao takve ne predstavljaju problem.Naravno on bi trbao radit i više od tri četri godine,no ako dobiješ primjerak koji je loše ispao na waferu onda se može dogodit da proc niti neče dostič taj takt,ili če tražit neuobičajeno veče napone.Danas je OC vrlo jednostavan,ali i dalje predstavlja određenu opasnost za komponentu koja je OC-ana.Naravno što je veči napon to je veči rizik.Osobno rijetko kad idem iznad 1.45v,a i kad idem to je brzi bench i vračam natrag na stock napon i 3,6Ghz.Neče niti jedan proc krepat od par minuta 1.55v napona na Vcore-u.No često korištenje takvog napona uz neadekvatno hlađenje može predstavljati problem.......

I'll be back
14 godina
protjeran
microman kaže...

LOL.Ovo je največa glupost koju si dosad izjavio.Uspoređuješ kruške i jabuke,G31 je čipset koji je jednu generaciju iza X48.Ako čemo uspoređivat Intelove matične,onda se to radi tako da usporedišX48 sa P45 ili X58 sa P55.I X48 i P45 podržavaju max FSB od 1600Mhz i DDR2 do 1200Mhz.Tako da sami taktovi koje matične sa tim čipsetima podržavaju neče ograničavat procesor.Matične sa P45 čipsetom možeš bez problema nabaviti za 600kn,također matične sa P55 čipsetom možeš nabavit po 700kn.Ono što kod jeftine matične(Bilo za INTEL ili AMD) ograničava OC.anje nije samo čipset več broj naponskih faza te kvaliteta hlađenja čipseta.

Naime što je broj naponskih faza veči to matična u globalu drži veče voltaže,a što je njihov broj manji to je matična više ograničena sa naponima,ako kupiš jeftinjavu od matične ne možeš očekivati da češ se razbacivati naponima,dok skupe matične podržavaju ogromne napone što pak znači da sa velikim naponom češ prije skurit komponentu koja je spojena na matičnu,nego samu matičnu.Također je bitno Hlađenje kako čipseta tako i naponskih vaza kako nebi došloi do pregrijavanja istih zbog visokih temperatura.Nikako ne možeš očekivati da češ se na overclockirati na jeftinoj matični(Bilo AMD ili INTEL).Šta AMD-ovi procesori ne ovise o čipsetu.Probaj AM3 procesor OC-at na punokrvnoj AM3 ploči i na starijoj AM2 pa češ se začudit razlici.

Eh sine, jebeš a neznaš...

Vidi se da nešto znaš a da više od pola ne znaš.

Kao prvo, X48 i X38, te P45 i P43 su u principu isti čip.

Znam to iz prve ruke, jer sam i X38 flashao u X48 (Gigabyte modeli ploča),

te P43 u P45 (ASRock i Gigabyte ploče).

Tako da podrška brzina sabirnica pada u vodu, i sama ovisnost o High End chipsetu...

Pogledaj trenutno AMD-ov Low End chipset - 770G -> bolji je 3 koplja od bilo kojeg Low End Intel

chipseta, baš zato što Intel nema Low End ponudu... Nego ima High End (koja je odlična) i Šrot End (koja je očajna).

A što se OC-a AM3 procesora na AM2(+) ploči tiče, tu si u tolikoj zabludi

da mi se čini da si prespavao poslijednjih 18+ mjeseci.

Naime, na 790FX AM2+ pločama jednako dobro OC-aš kao i na 790FX AM3 pločama...

Memorijski kontroler je u procesoru, tako da OC ne ovisi o vrsti ploče, nego o znanju,

hlađenju i primjerku procesora..

14 godina
neaktivan

eh da, u slucaju moje kupnje za 2 mjeseca ide jos jedan minus AMD-u, AM3 je socket dosta star, ovo je vecc 3. generacija za taj socket, intelov 1366 je ipak nov i ocekujem jos jednu generaciju za taj socket,ako intel sad 2011 opet izda novu seriju proceva i novi socket za njih, to ce mu bit minus jer novi socketi svake godine,mmm zvuci malo skupo haha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

LooL AM3 socket starOsmijeh ovakvu glupost još nisam čuo, ajd malo provjeri po net-u i googlaj prije nego što nešto napišeš.To je najnoviji čipset koji je izašao ali ukliko si mislio na AM2 onda je to stari čipset i poslije je izašao još jedan odnosno AM2+ pa poslije AM3 na koji če smjestiti nadolazeće Thuban procesore toliko glede starosti navedenog.

Semprom140 stiže bolji 555BE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

AM3 je now socket...

Naslijednik AM2...

Prednost AMD-a je u procesoru koji ima dve memoriska kontrolera,

tako da si mogao promijeniti 4 i čak 5 generacija procesora (Athlon I, Phenom I, Athlon II, Phenom II, Tuban i Zosma, dakle 6),

na istoj ploči, dok si kod Intela za 775 kako se razvijao imao dva switcha u chipsetu za nove procesore...

Prve 775 ploče nisu pogodne za pola 775 procesora..

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Eh sine, jebeš a neznaš...

Vidi se da nešto znaš a da više od pola ne znaš.

Kao prvo, X48 i X38, te P45 i P43 su u principu isti čip.

Znam to iz prve ruke, jer sam i X38 flashao u X48 (Gigabyte modeli ploča),

te P43 u P45 (ASRock i Gigabyte ploče).

Tako da podrška brzina sabirnica pada u vodu, i sama ovisnost o High End chipsetu...

Pogledaj trenutno AMD-ov Low End chipset - 770G -> bolji je 3 koplja od bilo kojeg Low End Intel

chipseta, baš zato što Intel nema Low End ponudu... Nego ima High End (koja je odlična) i Šrot End (koja je očajna).

A što se OC-a AM3 procesora na AM2(+) ploči tiče, tu si u tolikoj zabludi

da mi se čini da si prespavao poslijednjih 18+ mjeseci.

Naime, na 790FX AM2+ pločama jednako dobro OC-aš kao i na 790FX AM3 pločama...

Memorijski kontroler je u procesoru, tako da OC ne ovisi o vrsti ploče, nego o znanju,

hlađenju i primjerku procesora..

Ti nisi usporedio X48 i X38,nego G31 i X48.Znači 1333Mhz FSB vs 1600Mhz FSB 800mhz DDR2 vs 1200Mhz DDR2.

A ja sam ti ljepo napisao da uspoređuješ X38 sa P35 i X48 sa P45.I cijena P45 čipseta je 600kn dok P55 700kn+.A pošto je P45 odličan čipset koji ima samo odrezane mogučnosti grafičkog kontrolera jeftin tvoja teorija o šrot End čipsetima pada u vodu,a naravno o jeftinim P55 ne treba govoriti pošto ionako za i7,i5,i3 procesore nije potrebno mijenjat voltaže do nekih 3,4 i 3,6Ghz...Opet ti ponavljam sve jeftinjave(Bilo AMD ili INTEL) od ploča imaju po četri naponske faze za CPU,pa sad ti sam procijeni dal je to dosta za uber voltažu od 1,55v.Također Hlađenje na Čipsetu i MOSFET-u im je riješeno u najmanju ruku jadno.....Niti jedna ploča(Bilo AMD ili INTEL) od 500-600kn nije namijenjena extra OC-u.Također ja nisam naveo kao usporedbu AM2+ i AM3,več sam naveo AM2(bez plusa) koji nema podršku za puni HT link kojeg imaju AM3 procesor,a kamoli podršku za DDR3.No za razliku od tebe ja znam da se ti čipseti ne mogu usporešivati....

Mislim da ti još živiš u vremenima starog Athlona64..

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 17:45 (microman).
14 godina
neaktivan

lol, koliko ja znam am3 socket je bar 6 mjeseci prisutan na trzistu, ali je i 1366 pa okej.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

AM3 je now socket...

Naslijednik AM2...

Prednost AMD-a je u procesoru koji ima dve memoriska kontrolera,

tako da si mogao promijeniti 4 i čak 5 generacija procesora (Athlon I, Phenom I, Athlon II, Phenom II, Tuban i Zosma, dakle 6),

na istoj ploči, dok si kod Intela za 775 kako se razvijao imao dva switcha u chipsetu za nove procesore...

Prve 775 ploče nisu pogodne za pola 775 procesora..

Istina i Bog Intel prečesto mijenja vrstu socketa,što i meni smeta,no opet govoriti o nekim šroteks čipsetima je u krajnju ruku glupo.

Dokazao si da si pobornik AMD-a no molim te okani se Intela jer pričaš totalne gluposti.

I'll be back
14 godina
neaktivan

Samo jedno pitanje: ovi novi thuban procesori, jesu li to  u biti obicni phenomi samo sto ce imat 6 jezgri ili su to skroz novi procesori s bulldozer arhitekturom, jer ako se radi o novoj arhitekturi onda nemaju veze s bivsim phenomima ili bulldozeri dolaze tek 2011

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemožeš nazvati nikakav clock extremnim ukoliko nije upotrebljeno vodeno hlađenje ili LN2 ili neka druga vrsta istog, te dokle god se koristi zračno hlađenje clock barem za mene nije extreman.Pucanje na 4.0+GHz isto nije baš extremno glede navedenih procesora kao i MBO-a gdje ima puno parametara o kojima isti ovisi i trebaju se zadovoljiti neke stvari da bi postigli navedeno.Uglavnom ima na obje strane zadovoljavajučih MBO-a koje bez problema zadovoljavaju traženo ali ipak sam mišljenja da jeftinije MBO iz AMD-a na nižoj cjenovnoj razini to bolje postižu od Intelovih recimo cca 7ooKn kao neki minimum jer je bezveze davati za procesor 1.000kn i kupovati MBO od 600kn i očekivati puno glede clocka i opčenito od MBO,bundle,oprema kablovima,mogučnosti u BIOS-u i dr. opcija.

Pa navoditi da je starost čipseta AM3 od 6mj. staro neznam(onda ja moram odmah u starački dom glede starosti jer sam sa četiri banke star jbg)Osmijehšta onda sa AM2+ koji je 2god+......

Semprom140 stiže bolji 555BE...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 17:57 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam ocito malo dezorjentiran, am2plus je starij od 2 godine omggggggggggggggg, nisam znao, pa ne mijenjaju se onda socketi tako brzo :d

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

eh da, u slucaju moje kupnje za 2 mjeseca ide jos jedan minus AMD-u, AM3 je socket dosta star, ovo je vecc 3. generacija za taj socket, intelov 1366 je ipak nov i ocekujem jos jednu generaciju za taj socket,ako intel sad 2011 opet izda novu seriju proceva i novi socket za njih, to ce mu bit minus jer novi socketi svake godine,mmm zvuci malo skupo haha.

ajd očiju ti,nemoj bubat bezveze,am3 socket star....to ni moja sestra od 15 godina nebi bubnula a kamoli netko drugi....malo guglaj po netu,procitaj koji clanak o AMD-u i njihovim novijim socketima i procesorima pa se vrati...

@Don Kihot,zar svi Phenomi II 555 idu na 4.0 ghz 0-24 stabilno???

15 godina
neaktivan

Evo malo o AMD-ovoj dominaciji

Usporedba1: KLIK sličan cjenovni rang-

Usporedba2: KLIK sličan cjenovni rang

Usporedba3: KLIK isti cjenovni rang

@smile:Ja nisam napisal extremni več extra OC.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 18:21 (microman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice