ASRock ALiveNF6G-GLAN - MAC address problem

poruka: 4
|
čitano: 6.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam problem s navedenom matičnom pločom. Naime, pri paljenju računala ispiše mi poruku: MAC address are invalid in both CMOS and Flash. Please F1 to continue.

Inače računalo radi OK osim mrežne kartice za koju prikaziva da joj je MAC adresa 00-00-00-00-00. Kako pronaći pravu MAC adresu i kako je promijeniti? Probavao sam s flashanjem BIOS-a. Stavio sam najnoviji ali ne pali.

...i tako je svizac zamotao čokoladu u omot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo ja sam dao odgovor..

CAPETAN PRICE

0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: ASRock ALiveNF6G-GLAN - MAC address problem

Imaš ju na ploči, kod LAN-a, na nalijepnici.

Pogledaj.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
RE: ASRock ALiveNF6G-GLAN - MAC address problem
Don Kihoty kaže...

Imaš ju na ploči, kod LAN-a, na nalijepnici.

Pogledaj.

Problem je riješen prije više od godinu dana. Ne znam zašto je Captain Price otvorio ovu davno zaboravljenu temu, ali pošto je ona otvorena iznijeti ću rješenje ovog problema.

Naime, ovaj problem imao je velik broj ASRockovih ploča prije godinu-dvije, a sam ASRock je izradio alat za njegovo uklanjanje. Ukoliko slučajno naletite na ovakav problem, u sljedećih nekoliko koraka mu možete zauvijek doskočiti.

MAC Address Recovery Tool možete preuzeti s OVOG linka, a za njegovo korištenje pročitajte upute koje slijede:

1. Pronađite MAC adresu te ju zapišite
  2. Ekstraktirajte sadržaj RAR filea na bootabilnu DOS Floppy disketu (start up disketa od Windowsa 98)
  3. Na tu disketu kopirajte mapu s ASRockovom aplikacijom za popravak MAC adrese (MAC Tool)
  4. Bootajte Floppy disketu  
  5. Otvorite mapu s aplikacijom te upišite "MAC C (adresa)"– bez zagrada i navodnika - te pritisnite ENTER (na zaslonu će vam se ispisati poruka da je MAC adresa uspješno upisana)
  6. Ponovno pokrenite računalo

MAC adresu možete pronaći na istoj lokaciji kao i na fotki ispod.

MAC adresa na ASRockovim pločama MAC adresa na ASRockovim pločama
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 20:59 (cro_blue).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice