AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Jacked kaže...

Pogledaj Superposition temu, laganih 21% veci rezultat od forumaša pejkovac 57953 vs 47799 a iste komponente (rtx 4090 r7 7800X3D), jedan post iznad mog klik

Pejkovac nije upalio XMP i PBO i radio je test sa samo jednim keksom rama. I grafička je bila u silent modu radi što manje buke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 16:58 (mislioc).
2 godine
protjeran
forumaš kaže...

Ali sa tih 5 frejmova više nemaš CPU BN i grafa više nije na 99% nego na 100% a to su bitne razlike...prvo je nob komp a drug je profi komp by Jacked :D

Samo pokazujes koliko si nestrucan 

Moze grafa bit na 99% a ti imas 10% vece performanse zbog brzeg rama ili na intelu gdje i cache možeš klokati 

2 godine
protjeran
mislioc kaže...

Pejkovac nije upalio XMP i PBO i radio je test sa samo jednim keksom rama.

Pbo se ne pali nego je po default, a ima 2x 16gb rama također a ne jedan 

A grafa u tom testu nema skoro nikakvog utjecaja bila pod max oc ili stock jer je sve na proceosru i od njega ide 99% rezultata. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 17:00 (Jacked).
13 godina
Jacked kaže...
mislioc kaže...

Pejkovac nije upalio XMP i PBO i radio je test sa samo jednim keksom rama.

Pbo se ne pali nego je po default, a ima 2x 16gb rama također a ne jedan 

A grafa u tom testu nema skoro nikakvog utjecaja bila pod max oc ili stock jer je sve na proceosru i od njega ide 99% rezultata

2 godine
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa no, 4090 je teški BN za bilo koji proc na 1080p medium testu, ja sam sa stock vs OC dobio samo 500 bodova, a sa namjestanjem procesora sam dobio jedno 9500 bodova. Da testiras sa slabijom grafom vidio bi razliku od grafe sa stock i OC.

Da prebacimo testiranje na 8K optimized onda bi bilo kontra, od procesora nebi dobio nista a od grafe i njenog overkloka bi islo 99% bodova.

Uciti uciti puno uciti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 17:07 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Sad si dobio svoje inače rijetko dijelim mišljenje sa kolegom Jacked ali ovaj puta je u potpunosti u pravu.

Rezultati se vide u lijepom postotku, uostalom rtx 4090 ima takvo bolesno hlađenje da ti nemaš problema ni sa oc om čak i ma šrot modelima.

Sam pbo definitivno zakočio da cpu da svoj maksimum jer čak i najlošiji model se može dotjerao da radi nešto bolje od default postavki...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Kao ryzen mesija trenutno moram predvoditi klub i uciti podanike.

Evo sada sam si dao igranja pa prebacio rtx 4090 kod brata na r5 5600 kojega sam klokao na 4.8GHz all core, uz nategnut ddr4.

Superposition 46518, skoro sam stigao ovog pejkovca sa 7800X3D  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Onda se napiše u ovom slučaju ne u testu

0 0 hvala 0
16 godina
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Ali sa tih 5 frejmova više nemaš CPU BN i grafa više nije na 99% nego na 100% a to su bitne razlike...prvo je nob komp a drug je profi komp by Jacked :D

Samo pokazujes koliko si nestrucan 

Moze grafa bit na 99% a ti imas 10% vece performanse zbog brzeg rama ili na intelu gdje i cache možeš klokati 

Nisam nikad ni rekao da sam stručan niti to i jesam. Stručnjaci ne dangube tu po birtiji, pardon forumu. 

Ako buš dobre volje donesem ti kantu da mi baciš autogram...napiši ovo je nestručno složen PC i daš autugram 

2 godine
protjeran

Tebi cu besplatno nabrijati makinu tuto kompleto ali kad pređes natrag na Nvidia-u, dotle necu iz principa 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pređem kad napraviš 500 sati u starfuieldu :D

17 godina

Jeli može jedno pitanje?? Možda dva!

Odakle je ovaj Đenka ispao i otkud odjednom toliko znanja i snage iz čoveka, šteta što ga ranije nije bilo da nas poduči, takvog se ne viđa svaki dan,,,Mojsije je bibpsić za tebe Đenka, nikoga nisam pratio po forumu, ali tebe bi valjalo zapratit jer čovjek uči dok je živ...svaka čast majstore, zavidna razina....pro, extreme, maximus, aorus, formula, apex, extreme.....

Ako tko šalje kantu na potpis javite u pm da podjelimo poštarinu

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Wiz3m4n kaže...

Dupli profil, neće dugo bez brige.

2 godine
protjeran
Wiz3m4n kaže...

Odakle je ovaj Đenka ispao i otkud odjednom toliko znanja i snage iz čoveka, šteta što ga ranije nije bilo da nas poduči, takvog se ne viđa svaki dan,,,Mojsije je bibpsić za tebe Đenka, nikoga nisam pratio po forumu, ali tebe bi valjalo zapratit jer čovjek uči dok je živ...svaka čast majstore, zavidna razina....pro, extreme, maximus, aorus, formula, apex, extreme.....

Ako tko šalje kantu na potpis javite u pm da podjelimo poštarinu

E pajdo moj, kada bi ti rekao da sam dosta toga i zaboravio koliko sada znam jer sam zadnje 2 godine imao potpunu pauzu od svega pa se sada opet vratio malo izguštati dok me drži, a prije nekih 4-5 godina sam i LN2 posude kupovao i klokao sa dušikom iz razonode i hobija pa me pustilo.... a vec jedno 7-8 godina stalni clan prestižnih OC klub grupa sto otvorenog sto zatvorenog tipa gdje nemizes uci bez verifikacije da si podoban za takvu grupu, i onda kad ovdje slušam narodne spike i blebetanja od ljudi koji neznaju u prvom planu ni raditi OC kako treba mogu se samo smijat ili se malo zabaviti pa ih konstantno poklapati cinjenicama.

Evo malo da vidiš kako stoje stvari na djelu i kako se kloka na ispravan nacin...

Suoerposition 1080p medium službena tablica rezultata gdje OC platforme diktira rezultat:

Svjetski rekord na ZEN3 platformi (veceg rezultata sa zen 3 procesorom nema, a najbliži meni je sa r7 5800X3D na 55 poziciji) sa rtx 4090 sam napravio sa r5 5600 na all core 4.8GHz u pola sata sta sam stavio grafu u komp 46518 bodova i sve ukupno 49 u svijetu.

Također svjetski rekord na zen4 platformi sa 7800X3D i rtx 4090 rezultat 57953 ukupno 8. u svijetu a prvi najblizi mom rezultatu sa zen4 platformom je na 12. poziciji.

Rezultate u blenderu, vray, cinebenchu sa PBO vs all core bolje da ne testiramo jer ce gadno izgledat 

Tako da tata zna a za privatne lekcije pisite u PM, a AMD-u opet dizem dionice, neka Rambo kontaktira babu da mi dividendu neku sredi 

Eto neka nam sada Mislioc forumaš i prateca ekipa strucnjaka pokaže kako oni stoje na tabeli sa svojim grafama i PBO 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 20:36 (Jacked).
13 godina

Daj im linkaj ovaj moj svjetski rekord na zraku 6220mhz. Pa vi ste kamilica za ovu automatiku.

Ovo su vam postavke da znate za ubuduće tam na tom skupu antitalenata. PBO auto -15 CO. Morate imat zračni hladnjak AK400 za 30 eura.

Ploča vam je B650HDV/M2 za 140 eura netrebaju vam ove od 700 eura+ za 6220mhz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 20:41 (mislioc).

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Valentin17 kaže...

Dupli profil, neće dugo bez brige.

A ciji to dupli profil, ajde ga označi kad vec melješ, nebi trebalo biti teško naci nekog slicnog tko ima kao ja 6 grafi na raspolaganju i nekoliko platformi koje sam vec nabrojao i slikao. CHILL OUT 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 20:38 (Jacked).
2 godine
protjeran
mislioc kaže...

Daj im linkaj ovaj moj svjetski rekord na zraku 6220mhz. Pa vi ste kamilica za ovu automatiku.

Ovo su vam postavke da znate za ubuduće tam na tom skupu antitalenata. PBO auto -15 CO. Morate imat zračni hladnjak AK400 za 30 eura.

Ploča vam je B650HDV/M2 za 140 eura netrebaju vam ove od 700 eura+ za 6220mhz.

Odlično, takvi su među zadnjima u bilo kojem radu i testu na tablicama kaj smo vec vidili koliko te operu rezultatima na prošloj strani kaj sam lijepio . Živio 6.2GHz boost od 0.1sec i stalna 5-5.1GHz frekvencija uz redovite dropove na 4GHz. Majstor si nema sta objasnio ljudima i preoteo sponzortstva vodecih HW brandova 

Ima tamo u superposition sa ZEN3 raznoraznih PBO majstora sa boostom na 5.1Ghz pa sam ih pregazio ko plitak potok, a tek u render aplikacijama da ne pricam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 20:52 (Jacked).
13 godina

Ma ponosni smo svi na tvoj oc potencijal i velika nam je čast šta si po stoti put otvorio novi profil. Samo ti ocaj nama da i mi papci vidimo kako je to kad baja povuče slider.

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Sad bi mogli malo usporediti znalačke sposobnosti RAM tuninga pošto tu zen4 dobija fini boost, pravi strucnjak je tu sigurno isao po besplatne performanse pa da vidim kakve si latencije i rezultate tek tu isčupao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jacked kaže...

Sad bi mogli malo usporediti znalačke sposobnosti RAM tuninga pošto tu zen4 dobija fini boost, pravi strucnjak je tu sigurno isao po besplatne performanse pa da vidim kakve si latencije i rezultate tek tu isčupao 

Pa kaj fali ovom skoru na sa PBO? Daj mi reci koji sam na rankingu za rtx 4070.

Edit: pa gledam prvi sam na rankingu sa PBO jedino neki lik na 13600k ima 500 bodova više. Razvalio overklok automatikom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2023 21:19 (mislioc).
12 godina
Jacked kaže...

Kao ryzen mesija trenutno moram predvoditi klub i uciti podanike.

Evo sada sam si dao igranja pa prebacio rtx 4090 kod brata na r5 5600 kojega sam klokao na 4.8GHz all core, uz nategnut ddr4.

Superposition 46518, skoro sam stigao ovog pejkovca sa 7800X3D  

Daj baci neki video sa CB20 i effective clock... Ovaj video kaj si postao 7700X je ono, prakticki sve isto, u jednom je bolji PBO u drugom manualni OC. Skoro si isti kao i 7800X3D, ali taj 7800X3D podere tog 5600 na 1080p u bilo kojoj comp igri, i to ono, dobrano ga podere...

2 godine
protjeran
mislioc kaže...

Edit: pa gledam prvi sam na rankingu sa PBO jedino neki lik na 13600k ima 500 bodova više. Razvalio overklok automatikom.

Pa ta grafa je izasla nedugo, ima sve skupa rezultata na prste jedne ruke na tablici i to ni jedan sa amd proceosrom, tako da od 13600k si sporiji, a od starih intela brzi a zen4 proc za usporedbu nema ni jedan. Dok sa rtx 4090 ima brdo rezultata sta potkrijepljuje onu frazu o prodaji dodatno.

hahhaajaads kaže...

Daj baci neki video sa CB20 i effective clock... Ovaj video kaj si postao 7700X je ono, prakticki sve isto, u jednom je bolji PBO u drugom manualni OC. Skoro si isti kao i 7800X3D, ali taj 7800X3D podere tog 5600 na 1080p u bilo kojoj comp igri, i to ono, dobrano ga podere...

Od cega video 7800X3D? 

A ovo drugo lijepo vidis razliku da je manual OC brzi u CB R23 oko 7% u sva 3 testa na prosloj strani i isto tako hladniji neznam gdje si vidio brzi PBO u tim videima....

Inace rezultat u Superposition sa r5 5600 je u rangu rezultata sa 7800X3D i drugog forumasa koji nije tunirao platformu, a moj rezultat sa 7800X3D je 21% brzi i od tog sa r5 5600 i od tog lika 7800X3D.

13 godina
Jacked kaže...
mislioc kaže...

Pa ta grafa je izasla nedugo, ima sve skupa rezultata na prste jedne ruke na tablici i to ni jedan sa amd proceosrom, tako da od 13600k si sporiji, a od starih intela brzi a zen4 proc za usporedbu nema ni jedan. Dok sa rtx 4090 ima brdo rezultata sta potkrijepljuje onu frazu o prodaji dodatno.

Kaj bi tek bilo da imam ozbiljnu 4070 i vodeno. 

2 godine
protjeran

Daj ti meni test iz AIDE za RAM, sigurno imas neki šampionski savjet ili trik da ja svoje poboljšam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jacked - ubijaš svojim postovima "ja, pa ja" - ti i tvoji overclockerski rezultati - kakve to veze ima s ovom temom?

Imaš temu za overclocking, pa piši tamo o svojim podvizima https://forum.bug.hr/forum/board/overclocking/38.aspx?sort=act

...
Moj PC  
6 0 hvala 9
2 godine
protjeran

Hvala ja mislio mogu i ovdje kad je opca tema. Nista tko ima jos kakva pitanja neka me u benchmark podgrupi pita u prikladnoj temi kako za koji test 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo mene ko nekda nazad AMDu,od ponedjeljka iman Ryzen 7600x,uzea još neku solidnu plocu i dvi plocice od 16 gb rama svaka 6000mhz/CL32

Moj PC  
11 0 hvala 1
17 godina

mogao si malo se protegnut jedino na mrvu bolji hladnjak, no u igrama se proc ne grije jako, barem u večini njih pa sa undervoltom bude ok

4 godine
suspendiran
Bit ce mu odlican, dobar je to hladnjak, nesto je kod nas ta kategorija do 50€ totalno zakazala u izboru, nema doslovno ničega.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Boris grozni kaže...
Bit ce mu odlican, dobar je to hladnjak, nesto je kod nas ta kategorija do 50€ totalno zakazala u izboru, nema doslovno ničega.

ne znam gdje ti gledas, ali evo ovak na brzinu sa 3 hrvatska shopa:

Arctic 35 u razim izvedbama

LC Power 120 u raznim izvedbama

Be Quiet Pure rock u raznim izvedbama

Deepcool 300 serija

Jonsbo 1000, HX400, MX400

Noctua L9

Xilence M705

Endorfy Spartan serija i Fortis

hrpetina izbora ispod 50 EUR, s time da su ovo onak top of the line u usporedbi sa stock hladnjacima, ima jos manje poznatih robnih marki u segmentu 10-20 EUR

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice