AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ovo će biti jače od starog Threadrippera (1950X) a ukupno možda u pol cijene za combo zbog jeftinijih ploča.

https://wccftech.com/amd-ryzen-3000-16-core-7nm-zen-2-cpu-leak-up-to-4-2-ghz-es/

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Evo skračena verzija vijesti. Pazi ono 5.1ghz ma nemoj me ebat mada faka

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2019 12:26 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Computex započinje uskoro, i kako mu se bližimo, curi sve više informacija. 

Izgleda da je Škot cijelo vrijeme bio u pravu, pogodio je čak i TDP. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

https://www.techpowerup.com/cpudb/2133/ryzen-3-3300x navodno 130$.

Ništa ode ja prodat i3 dok još mogu dobit nešto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2019 13:09 (mislioc).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nečeš ništa moč prodat ni intela ni rizu, prodaji sve ebote ahahahah

kradem mine iz minskog polja
16 godina
neaktivan
mislioc kaže...

https://www.techpowerup.com/cpudb/2133/ryzen-3-3300x navodno 130$.

Ništa ode ja prodat i3 dok još mogu dobit nešto.

bome nastavi li amd ovako. imat ćemo svake 2 godine 2 jezgre više. u najnižem segmentu. pa ću za 4 godine imat htpc sa amd apu 6200G sa 10 jezgri... :D

13 godina

Zvuči zanimljivo ovo što se najavljuje,ali ipak najbolje pričekat korisnike sa kupljenim primjercima da vidimo stvarno stanje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mladen kaže...

Ovo će biti jače od starog Threadrippera (1950X) a ukupno možda u pol cijene za combo zbog jeftinijih ploča.

https://wccftech.com/amd-ryzen-3000-16-core-7nm-zen-2-cpu-leak-up-to-4-2-ghz-es/

Bit ce definitivno prilicno jace ali ni blizu u pola cijene. Racunaj da ces dat bar 200-250€ za plocu koja nece imat problema sa 16/32 procom, za 1950X ima odlicnu phantom-ku za 250€.

1950X je malo poskupio pa izadje 620-630€ ali sumnjam da ce novi 16/32 Ryzen 2 ici ispod 550-600€ u pocetku.

15 godina
Ma zasto nebi bio i sa cijenom ako amd zeli moze ih djaba dijeliti.Evo ako ostane cijena ta leakana onda ce ryzen 1600 biti 40$
AMD AntiBoy
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Ma zasto nebi bio i sa cijenom ako amd zeli moze ih djaba dijeliti.Evo ako ostane cijena ta leakana onda ce ryzen 1600 biti 40$

Zato sta moraju zaradit sta vise mogu dok je prilika, u prvoj polovici 2020-e dolazi nova intelova arhitektura i nije nemoguce da se dogodi novi Core vs Athlon...

6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

pa nemoze ih bas djaba djeliti jel proizvodnja ryzena je mozda i skuplja od intela jel amd za razliku od intela jos uvijek solderira svoje proc sto je intel ponovo sa svojim 9900k uradio a taj proces je relativno skup..

nije AMD vise neki karitas kao sto je bio..dokaz ej i radeon 7 grafa, HBM je jako skup i negdje sam cak gledao da je proizvodnja grafe toliko skupa da se nezna oce AMD imati profita od nje...vjerojatno ne izbacili su je samo radi reklame 7 NM vjv i da imaju se nekaj tuci sa NVIDIOM

17 godina
HCgamingCRO kaže...
dreadmoore kaže...

dokaz ej i radeon 7 grafa, HBM je jako skup i negdje sam cak gledao da je proizvodnja grafe toliko skupa da se nezna oce AMD imati profita od nje...vjerojatno ne izbacili su je samo radi reklame 7 NM vjv i da imaju se nekaj tuci sa NVIDIOM

ne, radeon VII je pusten u prodaju jer ti cipovi nisu prosli quality check za data centre.. da AMD proda svega 3 komada vec su u plusu umjesto da salju cip u rezaliste (da da marketing, driveri, blabla kostaju..).

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina

Podržavam AMD-ov put sa ryzen procesorima i nadam se da će još bolji biti,međutim radeon VII je grafika bez ikakve logike i ne znam koji je stručnjak predložio da se nešto takvo izbaci na tržište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
Mladen kaže...

Bit ce definitivno prilicno jace ali ni blizu u pola cijene. Racunaj da ces dat bar 200-250€ za plocu koja nece imat problema sa 16/32 procom, za 1950X ima odlicnu phantom-ku za 250€.

1950X je malo poskupio pa izadje 620-630€ ali sumnjam da ce novi 16/32 Ryzen 2 ici ispod 550-600€ u pocetku.

Da, slažem se, to je više bilo u omjeru koliko smo do sada, i za kolike pomake, plaćali za HEDT kategoriju.

16 godina
Morali su nesto izbaciti kako bi pokazali da ne hiberniraju u GPU segementu te kako i oni imaju nesto novo, inovativno. Medjutim, time su ujedno i otkrili da je GCN (Graphics core next) ujedno i jedino s cime raspolazu. Zato i ne ocekujem previse od Navija.
6 godina
protjeran
nixass kaže...
HCgamingCRO kaže...
dreadmoore kaže...

dokaz ej i radeon 7 grafa, HBM je jako skup i negdje sam cak gledao da je proizvodnja grafe toliko skupa da se nezna oce AMD imati profita od nje...vjerojatno ne izbacili su je samo radi reklame 7 NM vjv i da imaju se nekaj tuci sa NVIDIOM

ne, radeon VII je pusten u prodaju jer ti cipovi nisu prosli quality check za data centre.. da AMD proda svega 3 komada vec su u plusu umjesto da salju cip u rezaliste (da da marketing, driveri, blabla kostaju..).

moguce nisam cuo za tu informaciju...pa koliko su morali proizvesti onda losijih cipova da mogu izraditi potupno novu nelimitiranu ediciju grafe?!a l da ima to smisla onda zasto su nablili 16 GB Vrama jel je bila namjenjena za servere??!!

17 godina
HCgamingCRO kaže...
nixass kaže...
HCgamingCRO kaže...
dreadmoore kaže...

moguce nisam cuo za tu informaciju...pa koliko su morali proizvesti onda losijih cipova da mogu izraditi potupno novu nelimitiranu ediciju grafe?!a l da ima to smisla onda zasto su nablili 16 GB Vrama jel je bila namjenjena za servere??!!

svaki proizvod ima skart, pa tako i serverska verzija (MI60 i MI50) iz koje je nastala VII.

16GB je gore zato jer je teze i skuplje "rezat" cip na manje module nego samo isporuciti 16GB kolko vec cip ima.

to je HBM, samim time puno teze "odvojiv" od jezgre u odnosu na GDDR s kojim radis sto hoces.

kolko su imali skarta u apsolutnim brojkama, pojma nemam..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
6 godina
protjeran
nixass kaže...
HCgamingCRO kaže...
nixass kaže...
HCgamingCRO kaže...
dreadmoore kaže...

svaki proizvod ima skart, pa tako i serverska verzija (MI60 i MI50) iz koje je nastala VII.

16GB je gore zato jer je teze i skuplje "rezat" cip na manje module nego samo isporuciti 16GB kolko vec cip ima.

to je HBM, samim time puno teze "odvojiv" od jezgre u odnosu na GDDR s kojim radis sto hoces.

kolko su imali skarta u apsolutnim brojkama, pojma nemam..

zato ostadose 16 GB koje niko nije trazio pored tolikog bandwida od 1 TB neznam oce i 4k napuniti tu memoriju...zato nevjerujem ni da ce Navi biti nesto posebnije(cisto cip mislim) dobro dosli ddr6 sto ce biti skoro pa 100% ali sami cip i njegov takt ce i dalje zaostajati za nvdijem vjatno...jos kad je Raja Koduri i otisao prije koju godinu u INtel raditi neke nove velike stvari, odma su najavili svoj neki plan do 2020 kada bi im trebala izac njihov primjerak hardwera....ali bumo zivi pa vidili, pokusao je AMD jos od FIJI-a kad je doveo taj HBM ali nikako nikad da sruse Nvidiju na samom high endu

13 godina
dery kaže...

Ako je to istina, x370/470 ide u legacy mod.

Barem za 8+ core procesore dok će slabije podržavati. To sam prilično siguran.

Bez obzira nekako su mi ovi rumori kao u prošlosti oni da 2xxx ide do 4.6-4.7 Ghz.

Daj Bože da griješim, ali ovo je mokri san svakoga.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2019 22:41 (DarthMarkus).
12 godina
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

Bez obzira nekako su mi ovi rumori kao u prošlosti oni da 2xxx ide do 4.6-4.7 Ghz,

I da bude takvo stanje (iako sumnjam, sa novijom generacijom i sam je clock isao gore), ak naraste ipc 10-15% sa istim clockom kao sadasnjim.. Intel nema sta vise trazit tu.

6 godina
protjeran

izmedju zen i zen+ bila je razlika oko 3 % u IPC, pa je i u istim klokovima zen+ jednostavno brzi...ako bude 10-15% sa zen 2(iako se sjecam da  su rekli nesto do 20%) INTel je gotov barem sto se tice serverskih farmi

takodjer je tu i pcie 4.0 koji izlazi za oko mj dana skoro a INTEL je gdje??? bas me zanima taj pcie4.0 koliko ce donjeti performanse na vidjelu 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2019 20:46 (HCgamingCRO).
13 godina
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

Bez obzira nekako su mi ovi rumori kao u prošlosti oni da 2xxx ide do 4.6-4.7 Ghz,

I da bude takvo stanje (iako sumnjam, sa novijom generacijom i sam je clock isao gore), ak naraste ipc 10-15% sa istim clockom kao sadasnjim.. Intel nema sta vise trazit tu.

Upravo o ovom se radi - ova frekfencija sa 15% većim IPCom I JOŠ dodatne jezgre + prihvatljiva cijena.

Intel(ako je išta od ovog istina), može ključ u bravu i počet se bavit pčelarstvom.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

jel moze ddr4 upce tu frekvenciju...citao sam nedavno da je g skill uspio sa trident z do 5000 ali to je bio test pod kontroliranim uvjetima i sa aktivnim hladjenjem...tko zna sve je moguce ali ipak vjerujem da su te frekv. sa ddr5 koji sigurno nije tako daleko

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2019 21:04 (HCgamingCRO).
15 godina
protjeran

Na nekim intel plocama imas memory dividere za 7+ghz, posve nebitno i nista se iz toga ne moze zakljucit o tome kako ce se clockat memorija...

9 godina
ali se može zaključit da amd cija i na pro oc scenu znaci da su poprilicno sigurni u performanse
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
ali se može zaključit da amd cija i na pro oc scenu znaci da su poprilicno sigurni u performanse

Ne znaci nista jer neke aktualne ryzen ploce imaju dividere za preko 4ghz pa sta im to vrijedi... Kad dodje znat cemo..

13 godina
protjeran
Opet nema logike jer zasto bi profi oc-eri izabrali platformu koja ima 40% slabije te dividere, u slucaju da oni ista znace...
13 godina
neaktivan

Osim što je nepraktično i gotovo neizvodivo gurat ram na takvim frekvencijama za bilo što osim validacija i/ili kratkih testova, sve se to čini kao marketing. Slično onom gumbiću na (ako se ne varam) msi pločama koje su (kao) trebale omogućit 5ghz+ oc na prvoj gen ryzena sa samo jednim okretom gumba.

Postoji hrpa opcija u biosima koji su tu čisto da netko može tvrdit da ih ima, to ne znači da su iskoristive, pogotovo ne običnim korisnicima.

Zanimljivija mi je ova, nazovimo je, neslužbena potvrda IF clock množitelja, iako ako se radi samo o 1/1 i 1/2, to nije neka sreća jer bi jedan mogao bit preagresivan ako su stvarno poboljšali ram oc (do razumne mjere, zaboravimo ovih 5ghz za sad), a drugi će bit sporiji i od trenutnih procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
je ali znaci, procitaj clanak , novost je i 1/2 divider za frekvenciju infinity fabrica, znaci ako ram može podnit duplo višu frevenciju sve i da nisu prominili ništa nego memorijski kontroler moga bi radit na duplo višoj frekvenciji ram.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice