AMD Ryzen 5000

poruka: 404
|
čitano: 203.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen 5000
Ivan(4) kaže...

Gle, nisam rekao da je Intel fanboy, nego da voli da sluša sopstveni glas, počeo sam da ga ređe gledam zato što konstantno rantuje i svaki video mu traje bar duplo više nego što bi morao. Osim toga, da, sad su izdali ovaj SKU, ali ga uopšte nisu uvrstili u seriju 5000, tako da je jasno diferenciran u odnosu na nju. Dakle, jedini greh ovog procesora je što mu je cena na lansiranju 10 ili 20 dolara previsoka.

Pa to Intel fanboy ovdje misle da je on AMD fanboy jer radi normalne testove, isto kak i Intel fanboy misle da amazon i mindfactory lazu sa svojim podacima o prodaji procesora. Iako o ovom procesoru ono, meni ne pase jer je 6/6, isto kak mi ne pase onaj i3 12100f jer je 4/8, optimalac danas je 6/12.

11 godina
Ivan(4) kaže...

Gle, nisam rekao da je Intel fanboy, nego da voli da sluša sopstveni glas, počeo sam da ga ređe gledam zato što konstantno rantuje i svaki video mu traje bar duplo više nego što bi morao. Osim toga, da, sad su izdali ovaj SKU, ali ga uopšte nisu uvrstili u seriju 5000, tako da je jasno diferenciran u odnosu na nju. Dakle, jedini greh ovog procesora je što mu je cena na lansiranju 10 ili 20 dolara previsoka.

ima taj procesor više problema, od skresanog keša, pcie 3.0 do toga da je 6core slabiji od 4core konkurencije, da jedva stiže vlastite prethodnike stare četiri godine itd.

sad, netko to vidi kao problem, netko ne 

meni je to problem kao i stevi općenito kao nešto što se ne bi trebalo predstavljati kao novi procesor, jer je loš i nema nikakvog napretka, isto kao što je loša bila cijela 11gen serija od intela osim možda onih početnih modela, no ne znači opet da ga ne bih mogao kupiti po pravoj cijeni i za pravu namjenu

no, pričekajmo tek 4100, tek tu će biti smijeha kad ispadne lošiji i od prehodnog 3100, a vrlo vjerojatno hoće jer mu je l3 keš skresan sa 16 na samo 4mb i za razliku od 3100 također ne podržava pcie 4.0, što je sramota da ispada lošiji od direktnog prethodnika

16 godina
AMD Ryzen 5000

Malo veči Game Cache, pogotovo kad uloženo-dobiveno vidiš DDR4 3200mhz memoriju vs malo skuplja DDR5 6400 memorija.

Kolko je trenutno poznato, za početak Zen 4 lansiranja nema glasina oko Zen 4 3D V-Cache modela.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Daj nemoj bit smiješan i spominjati uloženo/dobiveno pored i5 12400F za 1500kn. Ovaj 3D keš je sa bilo kojom meorijom pored ovoga ko kajgana od svetog petra.

11 godina
forumaš kaže...

Daj nemoj bit smiješan i spominjati uloženo/dobiveno pored i5 12400F za 1500kn. Ovaj 3D keš je sa bilo kojom meorijom pored ovoga ko kajgana od svetog petra.

Pa jos bolji ulozeno dobiveno je onda 5600, pogotovo kad ga spojis sa maticnom od 500-600kn, i uz to je rang 12600k. 

16 godina
AMD Ryzen 5000

R7 5800X3D, klokanje je recimo ipak moguče ali ne na klasičan način.Koristi od klokanja vide se u tablici, plavo je defolt a zeleno označava postotak na pokazanim primjerima.

Večini ljudi klokanje je ionako zadnja rupa na sviralu, pa eto ako je nekome dosadno imat če kaj radit.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Da, amd je konačno izbacio taj cpu za 1700 kn. Jednostavno upotrijebiti uloženo/dobiveno za išta pored ryzena 5600, i5 12400F i i3 12100f je živi smijeh. Ovaj 3D keš košta duplo za 10% bolje gaming performanse. To je cpu za prestiž, a ne uloženo dobiveno pametna kupvina.
16 godina
rambox kaže...

R7 5800X3D, klokanje je recimo ipak moguče ali ne na klasičan način.Koristi od klokanja vide se u tablici, plavo je defolt a zeleno označava postotak na pokazanim primjerima.

Večini ljudi klokanje je ionako zadnja rupa na sviralu, pa eto ako je nekome dosadno imat če kaj radit.

sve krasno, jedino šta je taj CPU trebao izaći prije godinu dana skupa sa ostatkom običnih modela.

OT: baš me zanima šta će amd napravit sa ddr5 ramom: hoće li znati iskoristit sav potencijal.

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
9 godina
blackdevil kaže...
rambox kaže...

sve krasno, jedino šta je taj CPU trebao izaći prije godinu dana skupa sa ostatkom običnih modela.

OT: baš me zanima šta će amd napravit sa ddr5 ramom: hoće li znati iskoristit sav potencijal.

Je pa mogo se intel pozurit i vise potrudit pa bi imali i 5600 ranije

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
AMD Ryzen 5000

Prilično široki undervolting potencijal za R7 5800X3D.Dalje znamo sve ovisi o određenom procesoru, ili eto samo da se na tome ne izgubi puno CPU performansi.

https://wccftech.com/amd-ryzen-7-5800x3d-cpu-undervolting-monster-efficency-sub-1v-same-performance-runs-cooler-lower-power/

A fučkaj ga sad.

https://twitter.com/CapFrameX/status/1517087945710256129

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Ryzen 5000

Opet Mindfactory, i prodajne brojke R7 5800X3D za period ili tjedan nakon lansiranja.Ukratko, Kešovac je prodan u više primjeraka nego stari R7 5800X.

https://twitter.com/i/web/status/1518176540160315402

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2022 14:21 (rambox).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
AMD Ryzen 5000

E da pozitivan šamar, malo tko je očekival da če na pet godina staru matičnu bez frke zaljepit procesor lansiran nakon 2020 godine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD Ryzen 5000

Solidan CPU upgrade,pet godina stara matičnjača pa eto R5 5600 za gejming nek se nađe.

Na Intel strani znamo kakva je situacija, kvalitetna šaka u nos+par novih socketa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2022 15:28 (rambox).
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen 5000

Novi Ryzen 5 5600+Msi mag 550 , sad mi nije jasno po CPU Z uvijek je 3.5Ghz i boost freq , o Control Panel/Power Options balanced,nema kao nekad na Phenom II da u Idle freq ide na 800Mhz tj FX 8350 na 1400Mhz , i temp budu niže , sad su 35C do 42C (Be quite dark rock pro) sve na silent i uBIOS i Dragon Center !!! Jel' normala to ? ništa od googlanja!!!

Hvala na eventualnim komentarima,možda je neko slično primjetio Ryzen 5 5600!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I kod mene je isto, a zauzetost cpu je 4%. Čini mi se da sam ja uspio spustit baš na 0,4 (400Mhz). Al bilo je nekih problemčića, pa nije bilo stabilni i vratio sam. Možda do biosa ili... Ako ti sve radi kako treba, pusti. Moj ovim tempom viozi 1,5 godinu i dobar je.

11 godina
AMD Ryzen 5000

5600X, high perf u windowsima i pbo stavljen na "enable", idle (kad je sve ugaseno i samo hwinfo otvoren) je na cca 3.6ghz i spusti na 0.9v, temp varira od 35-38c... Kad imam par tabova otvorenih + gledanje videa, isto 3.6ghz, napon varira od 0.9 do 1.1v i temp se dize na 45c

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rokonja kaže...

I kod mene je isto, a zauzetost cpu je 4%. Čini mi se da sam ja uspio spustit baš na 0,4 (400Mhz). Al bilo je nekih problemčića, pa nije bilo stabilni i vratio sam. Možda do biosa ili... Ako ti sve radi kako treba, pusti. Moj ovim tempom viozi 1,5 godinu i dobar je.

Izgleda to je tako , jedino mi je to "bezze" , nediram ništa i gotova stvar , be quite dark rock 3 sve hladi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2022 23:17 (joyjoy).
16 godina
joyjoy kaže...

Novi Ryzen 5 5600+Msi mag 550 , sad mi nije jasno po CPU Z uvijek je 3.5Ghz i boost freq , o Control Panel/Power Options balanced,nema kao nekad na Phenom II da u Idle freq ide na 800Mhz tj FX 8350 na 1400Mhz , i temp budu niže , sad su 35C do 42C (Be quite dark rock pro) sve na silent i uBIOS i Dragon Center !!! Jel' normala to ? ništa od googlanja!!!

Hvala na eventualnim komentarima,možda je neko slično primjetio Ryzen 5 5600!

Probaj kliknut na Tools, pa dalje klikni na Clocks pa vidi jel sad pokazuje promjenu CPU frekvencije.Nije isti proc, ali eto ovak to izgleda kod mene.Ako opet nemaš nič u CPU-Z, eto probaj HWinfo on je ionako znatno elegantniji i bolji alat.Kad HWinfo starta, makni kvačicu sa sensors only da bi dobio sve informacije.

https://www.hwinfo.com/download/

16 godina
AMD Ryzen 5000

Ryzen Tredripanovič 5000 Pro, ili nema više običnih verzija+veče cijene procesora.

https://www.tomshardware.com/news/shed-a-tear-for-hedt-amds-threadripper-pro-pricing-marks-the-end-of-an-era

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/AMD-Threadripper-PRO-5000-WX-Series-Content-Creation-Review-2338/#Introduction

Ali ok profiči neče prigovarat, ipak su takvi procovi i namjenjeni za poslove gdje se traži sve više i više CPU performansi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
AMD Ryzen 5000

Možda je off topic pitanje, da li netko zna zasto u njemackom oglasniku prodavaci prekriju serijske brojeve na procesoru ? u kupnji sam nekakvog ryzena serije 5000 pa me zanima

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2022 17:43 (Igor1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Ryzen 5000

S obzirom da je to 64/128 CPU, hm za sve jezgre na 4.8ghz 690W i nije prevelika brojka potrošnje.

https://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-5990x-cpu-overclocked-to-4-82-ghz-shatters-100000-points-in-cinebench-r23/

"In terms of performance, compared to the stock HEDT chip, the manually overclocked AMD Ryzen Threadripper 5990X CPU achieved over 50% gain in the AI Benchmark, a 58% gain in Cinebench R23, and over 80% performance uplift in 3DMark CPU Profile benchmark. The CPU also shattered the 100K (100,000) score barrier in Cinebench R23 Multi-threaded which is simply insane. During the Cinebench run, the chip maxed out at 4.525 GHz clock speeds and a CPU temperature of up to 95C. The CPU consumed an insane 691W package power with the manual overclock"

Za hlađenje je korišteno klasično vodeno hlađenje, "ali vjerojatno je ipak u pitanju malo skuplji model vodenog hlađenja".Dakle nije u pitanju frižider, kao kod određenih Intel primjera ili onog famoznog Intel 28 Core procesora na 5ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2022 21:50 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Ryzen 5000

Ako gledamo Mindfactory prodajne brojke, ništa se bitno nije promjenilo AMD procovi+dugovječni AM4 i dalje se odlično prodaju.

https://twitter.com/TechEpiphany/status/1553740914522296321

R5 prodaja gazi i5 kao plitak potok.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
rambox kaže...

Ako gledamo Mindfactory...

ako prestaneš brati trešnje, intel i dalje... kako si ono rekao o plitkom potoku 

link

9 godina
picajzla0707 kaže...
rambox kaže...

Ako gledamo Mindfactory...

ako prestaneš brati trešnje, intel i dalje... kako si ono rekao o plitkom potoku 

link

Pa  oboje se podudara. 
AMD polako jede.

Naravno da to nece bit preko noci nego ce trebat jos godine

Da intel uopce nist ne proda godinu dana opet bi bili u prednosti kad se racunaju stari procesori koje ljudi koriste.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2022 16:32 (Santana).
11 godina
Ovo nije udio procesora koji se trenutno koriste, nego novoprodanih u prva tri mjeseca 2022.
16 godina
picajzla0707 kaže..

link

Opet si pijan, "Mindfactory to je retail/prodaja DIY dio dakle ljudi ili upučeni kupci sami slažu kompove".Znaju ljudi kaj kupuju, dakle dugovječan AM4 socket, a Intel 1700 socket 2023 godine več ide u penziju.

Provjeri Intel Q2 rezultate, Googlaj pa buš realno videl kak loše posluju u odnosu na prije nekoliko godina.Intel je znatnom u padu, ali to sam ja več odavno prognoziral pa ništa čudno.Tam di je najbitnije serveri+HPC, Intel uopče nema nikakve konkurentne proizvode. To se iz kvartala u kvartal vidi na sadašnjim Q2 rezultatima, i pogotovo če se vidit dalje u budučnosti pod uvjetom da Kinezi ne preoru Tajvan i razruše TSMC.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-vlak-napokon-krece-pravom-smjeru/238615.aspx?page=2&jumpto=6513989&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2022 16:53 (rambox).
11 godina
rambox kaže...
picajzla0707 kaže..

link

Opet si pijan, "Mindfactory to je retail/prodaja DIY dio dakle ljudi ili upučeni kupci sami slažu kompove".Znaju ljudi kaj kupuju, dakle dugovječan AM4 socket, a Intel 1700 socket 2023 godine več ide u penziju.

Provjeri Intel Q2 rezultate, Googlaj pa buš realno videl kak loše posluju u odnosu na prije nekoliko godina.Intel je znatnom u padu, ali to sam ja več odavno prognoziral pa ništa čudno.Tam di je najbitnije serveri+HPC, Intel uopče nema nikakve konkurentne proizvode. To se iz kvartala u kvartal vidi na sadašnjim Q2 rezultatima, i pogotovo če se vidit dalje u budučnosti pod uvjetom da Kinezi ne preoru Tajvan i razruše TSMC.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-vlak-napokon-krece-pravom-smjeru/238615.aspx?page=2&jumpto=6513989&sort=asc&view=flat

Ma pusti trola, ne zna sta prica

11 godina
rambox kaže...

slažem se da se radi o tome, no ukupna prodaja je i dalje skoro tri četvrtine kod intela, kod serverskih procesora amd usprkos značajnom napretku i dalje proda jedan proc na deset intelovih

ovi tvoji prodajni rezultati jedne trgovine ili popisa superkompjutera je cherrypickanje kako god okrenuo, q2 ćemo gledat kad izađu službene statistike 

16 godina
AMD Ryzen 5000

Opet Mindfactory brojke, ili samo jedan dan prodaje matičnih ploča.Od srama su požutile Intel matičnjače.

https://twitter.com/TechEpiphany/status/1559264968826302464

Procovi ista priča jedan dan prodaje, hm kao da je R5 5600X samo po 100eura.Dalje znamo, zašto se tak prodaje pogotovo to znaju vlasnici pet godina starih B350 matičnjača. 

https://twitter.com/TechEpiphany/status/1559262119954096128

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2022 15:28 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Ryzen 5000

Dragi rambox naravno da je prodaja amd procova puno veča. Amd fanovi moraju stalno obnavljat i to je kroz am4 pristupačije, dapaće nagna nas na stalno mijenjanje tko ima tu platformu.U tome i jest draž jeftikanerske promjene.  Intel kupiš jednom i miran 20 god tako da na kraju ispadnu isplativiji ali dosadni za ubit se. Ne daj se omest ovim trolanjem.

Sad malo činjenica:

Naravno da će se prodavat bolje amd u usporedbi sa alderom pa pogledaj cijenu.

Sa intel strane i5 12400 je onaj koji se najbolje prodaje glede impresivne cijene.Noviji procevi igra samo cijena jer je sve podjednako jako.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2022 12:28 (dery).
Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice