dakle planiram prije sa intela e 6300 clockanog na 3.75 ghz 24/7 na neki quad core procesor...ali neznam koji uglavnom posto imam kvaliteno hladjenje...planiram ici preko 4ghz sto koji proc bi mi to omugucavao...zahvaljujem se.
AMD-ovi dualci x2 555/550 idu na 4GHz,ali ne svi pa tako i quadovi.
Zavisi koji ti se batch poklopi i kakvu matičnu imaš.
Možeš očekivat nekih 3.6-3.8GHz sa amdovim BE quadom, ako baš hoćeš overclockat onda core i5 750, koliko vidim on kod skoro svih ide na 4GHz.
AMD-ovi dualci x2 555/550 idu na 4GHz,ali ne svi pa tako i quadovi.
Zavisi koji ti se batch poklopi i kakvu matičnu imaš.
Možeš očekivat nekih 3.6-3.8GHz sa amdovim BE quadom, ako baš hoćeš overclockat onda core i5 750, koliko vidim on kod skoro svih ide na 4GHz.
sada imam x2 sta ce mi...za i5 750 moram kupovat jos jednu maticnu pa memoriju....ovako kad vec sve to imam mi je manja investicija
Najbolje ti je ostaviti kak je, pa kada zastari sve kupit novo.
Tak je i kod mene isto bih proc mjenjao, ali se neisplati.
Najbolje ti je ostaviti kak je, pa kada zastari sve kupit novo.
Tak je i kod mene isto bih proc mjenjao, ali se neisplati.
Znam da al kad sam frik...nabavio sam i navedenu maticnu...samo moram se odluciti koji proc....
kolko novaca imaš na raspolaganju?
hvala...koji se najbolje clocka?
neznam dali ovi sa 6 jezgri mogu na ovu plocu (GA-MA790X-DS4)
hvala...koji se najbolje clocka?
neznam dali ovi sa 6 jezgri mogu na ovu plocu (GA-MA790X-DS4)
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2695&ver=#anchor_os
izgleda da ne....
Nije točno, piše pod verzija BIOS-a "N/A", dakle "Not Suport"...
Nije točno, piše pod verzija BIOS-a "N/A", dakle "Not Suport"...
Na 965 C3 može ić.
Mislio sam na Thubane X6...
Mislio sam na Thubane X6...
Dobro, ja sam to shvatio. Ali, eto napomenuo sam u slučaju da on ne bi krivo shvatio. Dakle, na x6 ne može, dok na označeni x4 može. Ali samo ako se radi o C3 reviziji procesora.
dakle decki......nisam pametan...koliko mi se isplati davat 1400 kn za proc i 250 za tu maticnu...a prodati svoju Asus p5q pro i intel e 6300 lapan....za 1200 kn stari godinu dana...vidim da amd puno vise struje trosi...a imam corsair 450w
i ati 4770 x2
A da uzmeš nekog intela Q9***?
probao bi amd-a....kada bi intel kupovao bio bi to i5 ili i7 ovo je samo sitna nadogradnja:)
eh da i zamjenim plocu...na*ebao bi...ovaj amd trosi duplo vise struje od intela...trebalo bi kupit novo napajanje...na kraju troska preko 2000 kn za 20% brzi sistem..
.
netreba ti x6
uzmi Phenom II x4 955 BE ili 965 BE (ovisi koliko para ti se daje)
965 je odlican za clock ako imas jos i dobar hladnjak (a rekao si da imas)
netreba ti x6
uzmi Phenom II x4 955 BE ili 965 BE (ovisi koliko para ti se daje)
965 je odlican za clock ako imas jos i dobar hladnjak (a rekao si da imas)
uzeo Phenom II x4 955 BE c3 revizija...
moze jedan savjet na kojem naponu cu postic 4.0ghz ?
Inače, ide X6 na MA790X-DS4, samo treba koristiti beta BIOS ver. F7C
ja imam isto tu ploču i trenutno x2 6000+ ,a razmisljam o pojačanju pa me znaima koliko je to isplativo , bios je org , nisam ga jos nikad flashao, tako da imajte to u vidu...
.
naravno da mu radi a AM 2 + I AM3 ti bas i nije isto GOOGL-aj malo
ja neznam sta je ovo..evo vrtim prime...sa otvorenim kucistem...imam scyte mugen 1 i temp na defaultu ide do 80...pa ja sam lud...skinuo sam i stavio cooler jedno 10 puta...pa to se grije kao ludo...
ja neznam sta je ovo..evo vrtim prime...sa otvorenim kucistem...imam scyte mugen 1 i temp na defaultu ide do 80...pa ja sam lud...skinuo sam i stavio cooler jedno 10 puta...pa to se grije kao ludo...
pipam ove bakrene cijevke od mugena i tople jesu al da su vrele,nisu ... 78 mi je max temp dok vrtim prime,uglavnom idem do linksa opet u pon...uzet ZALMAN CNPS10X Performa ili ZALMAN CNPS10X Quiet koja je razlika? u ventu?
hehe neznam dal da se smijem ili da place...uvijek me hebu te temperature...sada mi je sa mugenom kojem sam vec 20 puta stavio i skinuo od muke na defaultnom naponu temp u prime 95 ide do 70 sve jezgre te mi se cuje piskav zvuk iz kucista...pa ja neznam sta napravit lud sam:)
LOL triple post.
Sa zalmanom neš ništa dobit ako je ovako kako ti kažeš, samo do 10% bolje temerature.
A si stavio mugena na max okretaje ( u biti kada se poveća temp. onda on sam digne...) -> zaboravi
Stavi mu još jedan vent odozada, ali pazi kako ga budeš okrenuo, neš se tebi nenormalno grije taj x4 955BE. Moj X3 720 neprelazi ni na 3.6Ghz 40-50C, a po sjećanju ni na 3.8GHz i otključanom jezgrom (uz nenormalan napon) se negrije ni blizu tvojim vrijednostima.
Sigurno te senzor zeza, a kolike su ti temperature jezgre?