AMD chipset / ploča - preporuka?

poruka: 9
|
čitano: 3.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Preporuka za najkvalitetniju AMD ploču?

Zanima me koji chipset i koja ploča su najbolji za AMD platformu. Hvala. :)

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AMD chipset / ploča - preporuka?

Koliko sam pratio AMD trenutno najnoviji ti je serija 7(SpiderSmijeh). Odnosno 790FX, 790X,770. Radi se o nasljednicima 690G/690V serije. Novosti su jako unaprijeđen Northbridge i poboljsan Southbridge.Specifikacije samog chipseta  imas ovdje http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15354_15358,00.html

Jedna dobra ploca ti je Gigabyte-ova GA-MA790FX-DS5. Specifikacije ploce imas ovdje

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2694

Neznam sta konkretno trazis (znaci zelis li Crossfire ) ali pogledaj si ploce bazirane na tom chipsetu,alternativa nForce.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2008 17:39 (PROTECTOR).
17 godina
protjeran
Zaobiđi AMD u širokom luku, ako misliš bilokakav normalan računar! Sve su im ploče slabije od konkurencije, koja se nalazi u istoj cijenovnoj grupi!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2008 6:29 (Insomnija).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma je li?nisi u pravu!amd je uvik bolji izbor ako želiš jeftiniji kompjuter.

17 godina
Insomnija kaže...
Zaobiđi AMD u širokom luku, ako misliš bilokakav normalan računar! Sve su im ploče slabije od konkurencije, koja se nalazi u istoj cijenovnoj grupi!!

Izlanuo se
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Insomnija kaže...
 Zašto komentiraš ako ne misliš tako oštar komentar argumentirati? - Vidim da su od procesora do ploča AMD-ove solucije najjeftinije, a meni treba isključivo jedan mali server. Dakle do 2000kn troška max. :)

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
pa za server netrebaš najnaj chipset.
Uzmi rađe jeftiniju plocu.
Nemora tu nikakvi 790FX chip biti.
GB 770 košta mislim oko 500 kuna.
A imaš ako baš hoceš GB 790x za kojih 800-900 kunica.
17 godina
neaktivan

Sastavio sam, djelomično, AMD-ovu Spider platformu. Gigabyte ploča sa 790FX chipsethom, Saphirre HD3870  i Athlon X2 4000+, 4GB DDR 800. Mogu reći da sam zadovoljan omjerom uloženo - dobiveno. Samo još treba ubaciti Phenom proc i radit će i HT 3.0. Sve odlično funkcionira, čak i Sky Star 2 kartica koje je poznata da pravi probleme nVidia chipsethima. Meni je AMD uvijek bio ok. Trenutno imaju lošiju fazu kroz koju je i Intel prošao sa P4. AMD mi je sinonim za best bay. Preporučio bih Spider platformu.

0 0 hvala 0
17 godina
Insomnija kaže...
  Zšto AMD nije normalan računar, ja bi svoj Intel dao za bilo koji novi  AMD sastavljen računar, smješno, misli intel je dosta bolji... 
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice