da li mi neko može pomoči i objasnitit razliku imeđu mbo sa 4 pin i 8 pin za napajanje procesora? kupio sam nedavno napajanje koje ima samo 4 pin za cpu. pa me zanima da li mogu u budučnosti kupiti ploču s 8 pin za cpu? ili moram kupitit novo napajanje? hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bilo bi najbolje da uz mb s 8pin imaš i napajanje s 8pin konektorom, ali ako procersor nije neka mrcina sve bi trebalo normalno raditi. Za određeni model matiče i proca proguglaj malo i sugurno ćeš nać da li rade.
Moja matična ti recimo ima 8 pinski EPS konektor, no za rad je dovoljan samo 4 pinski. Isto tako, ako ti je to baš potrebno, kupiš samo Molex > 4 Pin kabel za nekih <10 kn i upariš sa ovim tvojim 4 pinskim i imaš 8 pinski...
nemoraš kupovat nikakve dodatne kablove tipa 8 pinsko sve ploče koje imaju 8 pinski utor kraj proca radiče savršeno i sa 4 pinskim konektorom
a za vašu informaciju ti 8 pinski utori na ploči i nisu svi vodovi zalemljeni na ploču
hvala. več sam se zabrinuo da sam uzalud potrošio novce. a kupio sam novo napajanje zbog novog mbo kaj mislim kupiti.
ja imam asrock 770 extreme3 i samo 4-pinski spojen na nju posto na napajanju nemam 8-pinski. dal je mozda bolje ipak spojiti preko molexa (nabaviti 4-pinski kabel) tako da bude svih 8 pinova spojenih? imam 955BE