žao mi je što odgovor nije opširan ali neznam što ti je palo na pamet isključivat 2. jezgru na dual core-u,btw komp će ti biti duplo brži
nisam je isključivao,nije ni bila uključena
ima li itko konkretan odgovor
i meni se čini logično da je sa 2 jezgre komp duplo brži al ne znam onda zašto je samo 1 uključena
može li netko da objasni nedostatke 2 jezgre (ako ih ima)
ovo nema veze s jezgrama.. iskljuci kvacicu na "number of processors" i tako ostavi.. ako su aktivne obje jezgre mozes provjeriti s task manager-om pod performance..
e molim te reci mi gdje si našo ovaj wallpaper od dwight howarda
ovo nema veze s jezgrama.. iskljuci kvacicu na "number of processors" i tako ostavi.. ako su aktivne obje jezgre mozes provjeriti s task manager-om pod performance..
KAKO VIDJETI KOLIKO JE AKTIVNO
EVO TI SS PA RECI
zar ne vidis da imas dva grafa s aktivnoscu jezgara.. obje jezgra su ti aktivne..
imam 4 grafa ali po nekoj logici trebalo bi biti isto za obje jezgre,znači i gore i dole(ili lijevo i desno) da je isto ali u mene su 4 različita grafa
pogledaj opet,i reci jesi li siguran
sry ako sam dosadan
gledaj CPU usage history: ako imas 2 grafa onda imas 2 jezgre, ako imas 3 grafa onda imas 3 jezgre, nema tu neke mudrosti
puno hvala
Imam pentium 4 a HT-om pa mi pokazuje da ima dvije jezgre. Zato jer HT dijeli procesor na dvije logičke jezgre. Vjerovatno je i kod tebe takav slučaj da ti procesor ima uključen HT pa ti ovu jednu jezgru pokazuje kao dvije
Imam pentium 4 a HT-om pa mi pokazuje da ima dvije jezgre. Zato jer HT dijeli procesor na dvije logičke jezgre. Vjerovatno je i kod tebe takav slučaj da ti procesor ima uključen HT pa ti ovu jednu jezgru pokazuje kao dvije
Pentium Dual Core ne podržava HT
Bolje ti je koristiti jednu jezgru od npr. 3 GHz nego 2 jezgre od 1.5GHz
imam
pentium®Dual-Core E360 2,80 GHz procesor
trenutno koristim samo 1 jezgru
isplati li se paliti drugu i koja je razlika između korištenja 1 i 2 jezgre
nadam se opširnom odgovoru
hvala unaprijed
E630
lapsus
da se uključim u temu ja imam isto dual core pa sam čuo od prijatelja da xp ne koristi dvije jezgre dali je to istina ?
i vidim ovdje da ste spominjali uključivanje jezgri ja tražio ali nemogu naći gdje se to radi može li mi neko dati nekakve smjernice pa da vidim na koliko moj radi
i u task manegeru mi nisu jasne one grafike nevidim ni na jednoj da pise procesor
ako neko ima volje da mi odgovori da riješim nedoumice hvala
da se uključim u temu ja imam isto dual core pa sam čuo od prijatelja da xp ne koristi dvije jezgre dali je to istina ?
i vidim ovdje da ste spominjali uključivanje jezgri ja tražio ali nemogu naći gdje se to radi može li mi neko dati nekakve smjernice pa da vidim na koliko moj radi
i u task manegeru mi nisu jasne one grafike nevidim ni na jednoj da pise procesor
ako neko ima volje da mi odgovori da riješim nedoumice hvala
Otvori Task Manager i pod Performance vidi dal imaš dva grafa za CPU. Ako imaš, koristiš dvije jezgre (ili procesor s Hyper Threadingom, a to su P4 ili i7 procesori).
hvala na odgovoru. imam gore CPU usage history i ispod toga 2 prozora neki grafikoni se pojavljuju to je to
he he , koja rasprava !!! LOL !!!!!!!!
win 7 kod paljenja mi koristi samo 1 jezgru
hoće li cijeli komp biti brži ili će se samo brže paliti ako odaberem da koristi 2 jezgre prilikom paljenja
također,ima li ikakvih nuspojava ako uključim 2. jezgru kod paljenja
win 7 kod paljenja mi koristi samo 1 jezgru
hoće li cijeli komp biti brži ili će se samo brže paliti ako odaberem da koristi 2 jezgre prilikom paljenja
također,ima li ikakvih nuspojava ako uključim 2. jezgru kod paljenja
podizanje windowsa ti je više stvar performanski čvrstog diska... u svakom slučaju ako imaš višejezgreni procesor, koristi sve jezgre u bilo kakvom radu - to je isvrha višejezgrenih procesora zar ne?
pozzdrav ovako ljudi imam problem u vezi procesora i muci me dali se on pregrijava npr kad udem u igricu call of duty 2 steka mi a imam procesor AMD athlon 64 X2 dual Core processor 4200+ 2.21 GHz evo mozete pogledati na slici temperature i moze li mi ko reci jesuli ok za AMD athloni nerazumijem za sto je jezgra 1 a za sto jezgra 2 evo slike i jesuli normalne temperature za procesor http://imageshack.us/photo/my-images/213/temperaturac.png/
pozzdrav ovako ljudi imam problem u vezi procesora i muci me dali se on pregrijava npr kad udem u igricu call of duty 2 steka mi a imam procesor AMD athlon 64 X2 dual Core processor 4200+ 2.21 GHz evo mozete pogledati na slici temperature i moze li mi ko reci jesuli ok za AMD athloni nerazumijem za sto je jezgra 1 a za sto jezgra 2 evo slike i jesuli normalne temperature za procesor http://imageshack.us/photo/my-images/213/temperaturac.png/
Ne znam tocno za taj procesor kakva bi trebala biti temperatura al mi se cini malo visoka?
pokusaj ocistiti hladnjak,pastu novu staviti.
Ne znam tocno za taj procesor kakva bi trebala biti temperatura al mi se cini malo visoka?
pokusaj ocistiti hladnjak,pastu novu staviti.
Tako je - kao što je kolega gore rekao ,probaj očistit hladnjak od prašine te promijeniti termalnu pastu ,jer takve temperature zasigurno nisu dobre za taj procesor.
Napravi to što smo ti rekli,pa nam napiši rezultate.
Imaš 4 jezgre ,a 8 threadova.
EDIT:
Ok,shvatio sam :D
Dobar wallpaper :)
ne