Univerzalni Dock Station za laptop

poruka: 5
|
čitano: 4.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Univerzalni Dock Station za laptop

Dakle stvar je ovakva...imam ASUS X75VB koji na sebi ima HDMI i VGA port...međutim HDMI ne podržava veću rezoluciju od 1080p, a koji god monitor spojim na VGA dobivam nekakve smetnje po monitoru, uglavnom, neupotrebljivo.

pa sad, pošto upravo koristim dva monitora (1080P), a plan mi je kupnja 2K ili 4K monitora, morao sam razmisljati o tome kako cu spojit 2K/4K monitor?
pokusao sam preko HDMI-a..ali nece, zaista nece :)

jedino mi preostaje kupnja nekakvog DOCK stationa (PORT replicatora) koji preko USB 3.0 može radit sve što meni treba!
e sad, nekoliko pitanja vezano za to:

1. Zašto kod nas uopće gotovo da nema za kupit USB 3.0 dock stationa?

2. Jedan jedini dock station koji sam uspio nac na eBayu da odgovara mojim prohtjevima je ovaj, i to je jedan jedini, jel to moguce? zar nitko od vas nema potrebu spojit veci monitor ili vise njih na laptop??

3. Dali se gubi na kvaliteti i kako uopce radi taj DVI/DP port preko USB 3.0?

4. (malo filozofije) Zašto uopće postoje razno razni display konektori (DP, DVI, HDMI...žnj) kad očito sve može ići preko USB-a...dakle, zasto ne rade monitore koji imaju na sebi USB port i to je to? :)

TiONiO

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Univerzalni Dock Station za laptop

1. To malo kome treba pa nitko ne želi da skuplja prašinu po policama.

2. Ne. Laptopi imaju slabe GPU i taj 2/4k ti može biti samo za gledati film. A za gledanje filmova u visokoj rezoluciji kupiš TV.

3. Pojavi se u sistemu kao još jedna grafička kartica.

4. Odakle početi? Premali bandwidth (do 3.0) za digitalni signal, nedovoljno žica za analogiju, podložan EM smetnjama, ne možeš raditi dugačke kablove bez pojačala...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

1. To malo kome treba pa nitko ne želi da skuplja prašinu po policama.

2. Ne. Laptopi imaju slabe GPU i taj 2/4k ti može biti samo za gledati film. A za gledanje filmova u visokoj rezoluciji kupiš TV.

3. Pojavi se u sistemu kao još jedna grafička kartica.

4. Odakle početi? Premali bandwidth (do 3.0) za digitalni signal, nedovoljno žica za analogiju, podložan EM smetnjama, ne možeš raditi dugačke kablove bez pojačala...

sve si rekao! svaka cast, puno hvala...no, sad mi je jasno sve...jedino me interesira u kojem smislu bi radilo samo "gledanje filmova"?

naime, nisam gamer, bavim se obradom fotki i videa, znači li to da niti takve radnje nebi mogao raditi? 

TiONiO
16 godina
odjavljen

Pa, ako imaš tako visoku rezoluciju, onda ti treba i dovoljno jaka grafička - bar za igranje.

Obrada slika i videa ne bi trebala biti problem iako osobno, to nikad ne bi radio na laptopu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

ovo ti moze pomoc

http://www.displaylink.com/products/usb-adapters

mi ih koristimo u firmi, no ni jedan monitor spojen nema vecu rezoluciju od 1080p

Alienware m17x R4,7970m,16gb ram,1x256gb ssd 840pro,1x500gb hdd
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice