Dakle, ukratko.
Laptop je od prvog dana kupnje bio blesav. Blesavost mu se očitovala u zamrzavanju usred igre. I to samo slika bi se smrznula a zvuk
bi išao kao da je sve ok.
Nije bilo do drivera, siguran sam. Prije pregrijavanje, i to grafičke. A100 ima nvidiinu grafulju od 256mb.
Istražujući po netu naletio sam na ljude sa sličnim problemom i neki od njih su izveli vodeno hlađenje za laptop.
Najprije mije to bio sf i sprd a onda sam ga i ja učinio od bakrenih pločica i pumpice za akvarije.
Ništa komplicirano, samo se iz vani bakrom spojiš na bakar hladnjaka i iz vani hladiš pema unutra.
Osobno smatram da je kod a100 hlađenje izvedeno nikako jer nema šanse da onaj mali vent ohladi i cpu i gpu.
Vodeno hlađenje je pomoglo, donekle, a možda čak i kumovalo problemu koji je nastao.
Naime, prilkom igranja cod4, u onom momentu kad ispale one dvije nuklearke prema amerima laptop se nije smrznuo nego
su počele ljubičaste i ostale boje spektra blesetariti po ekranu.
I od onda, do danas kad je laptop spojen na struju ekran pdivlja, dok kad je na bateriji radi savršeno.(tih sat ipo)
Kužim da je razlika u naponu baterije i adaptera čak 5v.
sa baterijinih 10 sve je ok ali s adapterovih 15 sve podivlja.
Imate li kakvu ideju jer ovako je laptop iskoristiv isključivo kao laptop, za po šumama i gorama, daleko od kabela i utičnice.
Postoje li oni transformatori na kojima se može reguliati amperaža i voltaža koji se mogu spojiti na laptop?
Dakle, nije bilo baš ukratko ali ima li ko kakvih ideja?
Hvala