Toshiba a100 strujni problem

poruka: 4
|
čitano: 2.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, ukratko.

Laptop je od prvog dana kupnje bio blesav. Blesavost mu se očitovala u zamrzavanju usred igre. I to samo slika bi se smrznula a zvuk

bi išao kao da je sve ok.

Nije bilo do drivera, siguran sam. Prije pregrijavanje, i to grafičke. A100 ima nvidiinu grafulju od 256mb.

Istražujući po netu naletio sam na ljude sa sličnim problemom i neki od njih su izveli vodeno hlađenje za laptop.

Najprije mije to bio sf i sprd a onda sam ga i ja učinio od bakrenih pločica i pumpice za akvarije.

Ništa komplicirano, samo se iz vani bakrom spojiš na bakar hladnjaka i iz vani hladiš pema unutra.

Osobno smatram da je kod a100 hlađenje izvedeno nikako jer nema šanse da onaj mali vent ohladi i cpu i gpu.

Vodeno hlađenje je pomoglo, donekle, a možda čak i kumovalo problemu koji je nastao.

Naime, prilkom igranja cod4, u onom momentu kad ispale one dvije nuklearke prema amerima laptop se nije smrznuo nego

su počele ljubičaste i ostale boje spektra blesetariti po ekranu.

I od onda, do danas kad je laptop spojen na struju ekran pdivlja, dok kad je na bateriji radi savršeno.(tih sat ipo)

Kužim da je razlika u naponu baterije i adaptera  čak 5v.

sa baterijinih 10 sve je ok ali s adapterovih 15 sve podivlja.

Imate li kakvu ideju jer ovako je laptop iskoristiv isključivo kao laptop, za po šumama i gorama, daleko od kabela i utičnice.

Postoje li oni transformatori na kojima se može reguliati amperaža i voltaža koji se mogu spojiti na laptop?

Dakle, nije bilo baš ukratko ali ima li ko kakvih ideja?

Hvala

MB Gigabyte X38-DS4, Intel Core 2 Duo E6850 BOX, 2×3.0GHz, Gigabyte GF 8800GTX, 768MB DDR3, 4 x 1GB @ 800mhz Thermaltake Soprano

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko je deklarirani napon na laptopu a koliko je deklarirani izmjereni napon adaptera?

Kako se laptop ponaša dok je na adapteru ali da je baterija iskopčana vani?

Kako se laptop ponaša (nemoj se smijat) ako ga staviš na vrh frižidera ?

(površina je velika i hladna, nebi se smio pregrijavati)

javi....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Toshiba a100 strujni problem

Moj Toshiba je odjednom crko, i onda se nije uopste ukljucavao... pa sam ga strpao u ladici i kupio HP. U zadnjih 6mj. citam forume, pa sam naso o cemu je kvaka. Tak da je Toshiba sad u radnom stanju, u servisu htjeli su mi prodat novu maticnu jer nasi postovani serviseri kompjutera nemaju pojma od elektronike ili vise vole da prodaju novu maticnu za 400USD, a novi laptop kosta 3000kn. Nadji nekog prijatelja nek ti prelemi uticnicu za napajanje i vidi dali ce to rijesiti problem. Al pazi kome dajes laptop jer oko uticnice ima nekoliko osijetljivih komponenti, pa ako taj koji lemi ne pazi, moze ih sprziti. Ako ovo ne srijedi problem onda je "the power driver" to je cip koji se treba promijeniti. To ti preko neta nemogu objasniti jer trebam pogledat plocu. Al da bi to sredio trebam infrared lemilicu jer samo ona moze precizno obraditi cip. Hot air gun lemilica ne valja jer nije precizna. Tako da, eto, ako itko zna gdje mogu nabaviti ovu stvar, recite mi. A ti Ziga, ako imas problema, a Osijek ti nije daleko, dodji pa vidjet cemo u cemu je kvaka.

15 godina
neaktivan
RE: Toshiba a100 strujni problem

vidiš stari i ja imam isti problem...kupio sam toshibin satelite u USA i savrseno je radio. Dosao sam kuci u Bosni i jos je savršeno radio do jednom....upaljen je bio u struju i punio se i kad sam se vratio nije davao nikakve fukncije i ne mogu ga upaliti vise nikako...ne znam do čega je...da li je stvarno crkla ploča ili pak ima neki problem oko napajanja i baterije iako sam ga pokusavao ukjlciti saom na bateriju i bez nje samo u struju...nece...ne daje nikakve znakove zivota...po lokalnim servisima nisam mogao napraviti ga...koristio sam obicni konvertor iz 110v u 220v dok sam ga upotrebljavao i pise na njemu da podrzava oba.

Znas li o cemu bi mogla biti rijec?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice