Tipkovnica za Acer Aspire 5741G

poruka: 6
|
čitano: 5.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zadovoljan sam korisnik Acer Aspire 5741G već duže vrijeme. Nažalot, odjednom mi je počela rikavati tipkovnica, tj. dio tipkovnice - ne rade mi 2,3 i e. Zanima me postoji li mogućnost kupnje hrvatske verzije tipkovnice igdje ili sam "osuđen" na kupnju engleske pa naknadnu zamjenu tipki? Također, ima li itko iskustva sa zamjenom ovog tipa tipkovnice i skidanja/promjene pojedničanih tipki?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Tipkovnica za Acer Aspire 5741G
Christian kaže...

Zadovoljan sam korisnik Acer Aspire 5741G već duže vrijeme. Nažalot, odjednom mi je počela rikavati tipkovnica, tj. dio tipkovnice - ne rade mi 2,3 i e. Zanima me postoji li mogućnost kupnje hrvatske verzije tipkovnice igdje ili sam "osuđen" na kupnju engleske pa naknadnu zamjenu tipki? Također, ima li itko iskustva sa zamjenom ovog tipa tipkovnice i skidanja/promjene pojedničanih tipki?

Uspješno zamijenio na identičnom modelu cijelu tipkovnicum tipkovnicu možeš naručiti sa HR layoutom u MR-Servisu, ili Zel-Cosu. Cijena je osjetno više od raznih švercera kojima uplaćuješ novce unaprijed koji "posluju" na njuškalu, zapravo isto tako možeš i sam naručiti na ebayu ili nekom drugom shopu i sam. Ako su tipke fizički neispravne, možeš zamijeniti i same tipke, ali opet moraš ići kupovati on-line.

17 godina
odjavljen

Zamjena je vrlo jednostavna . Pronadji uz rub tipkovnice mikrodrzace ( kao na slici  oznaceno crvenim ) i komadom plastike ili necim slicnim ih utisni te oslobodi tipkovnicu . Spojena je jednim sirokim flat kabelom . Naruci qwerty ako ti je kod nas skupa ( a obicno je preskupa ) ili nadji na njuskalu ako netko ima od krepalog latopa. U slucaju da kupis qwerty zamjeni tipke. Imas na YTgomile tutorijala i jednostavno je 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Nisu fizički neispravne tako da pretpostavljam da ću zamijeniti cijelu tipkovnicu. Hvala, bacim oko na ove servise. Po njuškalu se cijena vrti između 150-200kn, dok je na ebyu oko 15-20$. S obzirom da mi je relativno hitno imati ispravnu tipkovnicu provjerim sve opcije. Hvala! {#}

Edit:

Fino, znači ne moram uopće rastavljati laptop da bih ju zamijenio.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 14:52 (Christian).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma kakvo rastavljanje...zamjena traje max 10 minuta :)

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tipkovnica konačno stigla, zamjena zbilja čas posla, jedini je problem kaj je britanska, a tipke sa stare ne pašu na njoj. zanima me je li moguće kupiti naljepnice za tipke?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice