Zadovoljan sam korisnik Acer Aspire 5741G već duže vrijeme. Nažalot, odjednom mi je počela rikavati tipkovnica, tj. dio tipkovnice - ne rade mi 2,3 i e. Zanima me postoji li mogućnost kupnje hrvatske verzije tipkovnice igdje ili sam "osuđen" na kupnju engleske pa naknadnu zamjenu tipki? Također, ima li itko iskustva sa zamjenom ovog tipa tipkovnice i skidanja/promjene pojedničanih tipki?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zadovoljan sam korisnik Acer Aspire 5741G već duže vrijeme. Nažalot, odjednom mi je počela rikavati tipkovnica, tj. dio tipkovnice - ne rade mi 2,3 i e. Zanima me postoji li mogućnost kupnje hrvatske verzije tipkovnice igdje ili sam "osuđen" na kupnju engleske pa naknadnu zamjenu tipki? Također, ima li itko iskustva sa zamjenom ovog tipa tipkovnice i skidanja/promjene pojedničanih tipki?
Uspješno zamijenio na identičnom modelu cijelu tipkovnicum tipkovnicu možeš naručiti sa HR layoutom u MR-Servisu, ili Zel-Cosu. Cijena je osjetno više od raznih švercera kojima uplaćuješ novce unaprijed koji "posluju" na njuškalu, zapravo isto tako možeš i sam naručiti na ebayu ili nekom drugom shopu i sam. Ako su tipke fizički neispravne, možeš zamijeniti i same tipke, ali opet moraš ići kupovati on-line.
Zamjena je vrlo jednostavna . Pronadji uz rub tipkovnice mikrodrzace ( kao na slici oznaceno crvenim ) i komadom plastike ili necim slicnim ih utisni te oslobodi tipkovnicu . Spojena je jednim sirokim flat kabelom . Naruci qwerty ako ti je kod nas skupa ( a obicno je preskupa ) ili nadji na njuskalu ako netko ima od krepalog latopa. U slucaju da kupis qwerty zamjeni tipke. Imas na YTgomile tutorijala i jednostavno je
Nisu fizički neispravne tako da pretpostavljam da ću zamijeniti cijelu tipkovnicu. Hvala, bacim oko na ove servise. Po njuškalu se cijena vrti između 150-200kn, dok je na ebyu oko 15-20$. S obzirom da mi je relativno hitno imati ispravnu tipkovnicu provjerim sve opcije. Hvala!
Edit:
Fino, znači ne moram uopće rastavljati laptop da bih ju zamijenio.
Ma kakvo rastavljanje...zamjena traje max 10 minuta :)
Tipkovnica konačno stigla, zamjena zbilja čas posla, jedini je problem kaj je britanska, a tipke sa stare ne pašu na njoj. zanima me je li moguće kupiti naljepnice za tipke?