Procesor i7-740QM vs i5-460M

poruka: 5
|
čitano: 3.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Procesor i7-740QM vs i5-460M

Molim vas iskustva sa prijenosnicima koji imaju gore navedene procesore. Prema onome što sam dosad isproučavao, ovaj prvi ne nudi toliko poboljšanja, osim možda za aplikacije koje mogu furat 4 threada, ali nudi veću potrošnju (s obzirom da recimo nema integriranu grafiku).

Usporedba specifikacija je ovdje: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=49024,50179

Konkretno sam se zagledao u Asuse:  npr. N73JQ-TY133V vs. N73JF-TY084V 

Fala

Who seeds the wind, harvests the storm...

0 0 hvala 1
16 godina
RE: Procesor i7-740QM vs i5-460M

-za notebook je svakako logičniji i5, ipak pošto je dvostruko slabiji u sirovoj CPU snazi.. ako postoji takakv razlog onda je to jedini kriterij za i7, jer je vjerojatno cijena i potrošnja-zagrijavanje (autonomija..) na strani i5, dok u prosjećnom-standardnom korištenju razliku u snazi nemožeš primjetiti.

Za igre ionako nisu prijenosnici, za rad moraš imati konkretan zahtijev (ACAD, Adobe-AfterE., grafika, programiranje, baze ili tipkanje u wordu uz browsanje..)

Konkretnih iskustava je jako malo, jer su nove serije (dali ih netko ima...) važnije, što bi druga osoba imala druge kriterije, bitne toj osobi, ne nužno i tebi.

Kao i to da biraš računalo prema specifikacijama posla ili ti je važnija veličina ekrana, design ili garanti rok.... itd.

PC= PERSONAL computer. pa po onoj sto ljudi, sto ćudi, sto žena, dvijesto... ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Moj zahtjev od procesorski kritičnih stvari: mogućnost editiranja HD videa (Vegas, Premiere), RAW photo editing možda.

Hm duplo jači u sirovoj CPU snaga, uvjetno rečeno, ako sam dobro skužio "višedretvenost". MOžda multitaskabilniji. Ako sam opet dobro skužio.

16 godina

-po navedenom, spadaš u onaj 1% koji ima koristi od jačeg CPUa...

Prije nego zaključiš da ti je i7 potreban : ... pitanja koja si postaviš,

-radiš li na terenu ili desktopu većinu posla? -Jer nije isto jednom tjedno na notebooku saćekati nekoliko minuta više vs. cjelodnevni rad-vrijeme..

.. i dali ćeš na terenu (rad na bateriju) raditi nekoliko sati ili nekoliko minuta... pa i to da je 'zvjerskiji' PC bolja reklama...

(predpostavljam da su serijie slične-slične periferije.. samo razlika u CPU...)  ali možda ti je važno da ima recimo USB 3.0 jer je za ext.HDD to bitna stvar, a s HDvideom za tim ima i potrebe.. itd..

Imaš razloge za jači, no možda recimo trajanje baterije-niža temperatura prevagne... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Sve jako slično osim proca. Prevagnula je mobilnost/baterija.  naručen i5, stiže :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice