Prijatelj mi je donio laptop prije mjesec dana ako ne i vise. Da ustanovim koji je kvar i da ga pokusam napraviti. Rijec je o Toshiba Satellite L850. Navodno mu je crknila graficka, netko je radio reflowing i sjebao maticnu, kad ga upalim samo zasvijetli led svijetlo od pawer tipke i to je to. Laptop inace ima specifikacije:
Display 17.3" (njega jedino nisam testirao da li radi, nemogu ga testirati)
Procesor i5 3210m
8GB ram DDR3 1600MHz
1TB hard disk... samo je kuciste odvaljeno, taj sto mu je pravio je odvalio 2 sarafa kad ga je otvarao
Ramovi testirani, dobri su, hard disk odlican nema ni 150 dana rada.
On se uopce u laptope ne razumije, bas pojma nema, stoga me zamolio da mu nađem drugi laptop pa prebacim neke dijelove iz ovoga... Evo sad ne znam sta da radim. Da li da mu trazim drugi neki slican laptop pa iz ovoga prebacivam nesto?
Razmisljam cak da uzmem sebi ovaj laptop jer mi svakako treba 4GB rama i hard disk a ostalo mogu lako prodati, sad ne znam koliko bi mu dao za njegov u ovakvom stanju razmisljao sam oko 600kn (znaci kuciste je odvaljeno, baterija ne radi ali bar je punjac ko nov, maticna mrtva, ekran ne znam da li da radi), je li to puno/malo?
Sad da li je bolje da ga uzmem sebi ili da prebacivam u neki drugi laptop, mislim da mi nema smisla prebacivat jer mogu samo ramove i HDD prebacit nista vise. A on nije sposoban da proda jer nema pojma o laptopima nista... Molim prijedlog neki, dobar mi je prijatelj ne zelim ga zakinuti a bome ni sebe