Kako do BIOS-a na Samsung NP-N210?

poruka: 9
|
čitano: 2.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako do BIOS-a na Samsung NP-N210?

Napravio sam bootabilni USB sa Windows 7, neki je belaj djevojci sa laptopom, uglavnom, neće Win da se boota te traži repair, međutim izbacuje error, tj neće da repaira. Uglavnom, screen od matične brzo proleti pa ne znam tačno šta trebam pritiskati da uđem u postavke BIOS-a da postavim USB kao primary boot device. Može pomoć?

EUW: Dorans Dildo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako do BIOS-a na Samsung NP-N210?

Probaj sa F2 mislim da je to na samsungu

16 godina
neaktivan
Goran01 kaže...

Probaj sa F2 mislim da je to na samsungu

Da, hvala!

15 godina
BannedOnThisForum kaže...

Napravio sam bootabilni USB sa Windows 7, neki je belaj djevojci sa laptopom, uglavnom, neće Win da se boota te traži repair, međutim izbacuje error, tj neće da repaira. Uglavnom, screen od matične brzo proleti pa ne znam tačno šta trebam pritiskati da uđem u postavke BIOS-a da postavim USB kao primary boot device. Može pomoć?

Probaj ući u BIOs pritiskom na tipku F2 odmah nakon što se upali računalo. Zatim pod karticom Boot promjeni raspored bootanja.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Probaj ući u BIOs pritiskom na tipku F2 odmah nakon što se upali računalo. Zatim pod karticom Boot promjeni raspored bootanja.

Kolega je već pomogao, ali da, to je to. Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 23:21 (BannedOnThisForum).
15 godina

Krenuo pisati post a onda sam morao rješavati situaciju s ženinim smartfonom (prioritet je prioritet). Vidio sam poslije da je kolega postao rješenje.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Krenuo pisati post a onda sam morao rješavati situaciju s ženinim smartfonom (prioritet je prioritet). Vidio sam poslije da je kolega postao rješenje.

Ma nije frka

Nego, kad smo već tu, naišao sam na još jedan problem Rekao bih da je HDD failure.

Boota on sa USB-a, prođe preparing files, prođe onaj mali loading, dođe do black screena i prikazuje mi samo kursor na ekranu. Dalje ne ide. Tokom svega toga, čuje se kliktanje slično onom kao kad DVD/CD drive ne može očitati neki disk, samo što ovaj lap nema nikakav drive.

Nije do wins boota je sam isti koristio na svom računaru.

Sad ću hirens boot bootati pa vidjeti kakav je health diska pa javim

15 godina

Ma nije frka

Nego, kad smo već tu, naišao sam na još jedan problem Rekao bih da je HDD failure.

Boota on sa USB-a, prođe preparing files, prođe onaj mali loading, dođe do black screena i prikazuje mi samo kursor na ekranu. Dalje ne ide. Tokom svega toga, čuje se kliktanje slično onom kao kad DVD/CD drive ne može očitati neki disk, samo što ovaj lap nema nikakav drive.

Nije do wins boota je sam isti koristio na svom računaru.

Sad ću hirens boot bootati pa vidjeti kakav je health diska pa javim

Ili Hirens ili Live distribuciju Linuxa (Ubuntu). Zatim testiraj disk.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ili Hirens ili Live distribuciju Linuxa (Ubuntu). Zatim testiraj disk.

Testirao, krepao je. Ništa, za rođendan će dobiti novi disk 

Hvala na pomoći :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice