19. veljače u Ventexu sam kupio novi Toshiba laptop: Toshiba Satellite L850-1EZ, i5-3, 10 / 15, 6 / 4 / 640 / 7670 / Free
Tehničke karakteristike:
procesor: Intel Core i5-3210M 2.50GHz
zaslon: 15.6" LED HD TruBrite 1366x768
RAM memorija: 4GB DDR3
hard disk: 640GB
grafička kartica: AMD Radeon™ HD 7670M Graphics (2 GB)
bežična mreža 802.11 b/g/n, Bluetooth
DVD+/-RW SuperMulti DL Drive
Web kamera
čitač memorijskih kartica
2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1xHDMI, 1xVGA
operativni sustav: FreeDOS
Stavio sam piratske Windows 7 ultimate x64. Sljedecih par dana kreću problemi.
Kada spustim ekran, sto bi laptop trebalo staviti u sleep mode, laptop se nekad ne ugasi, samo se ekran zacrni, pa ga moram gasiti drzanjem power tipke. Nekad se ugasi, ali se tada ne zeli nazad upaliti dizanjem ekrana. Opet moram rjesavati drzanjem power tipke.
Kada igram poker, koji je graficki skroz nezahtjevan, povremeno pukne grafika, zamješaju se svi stolovi, moram prisilno prekinuti program i ponovno ga pokrenuti. 5-6 puta na dan laptop zablokira, ne freeza se nego mouse cursor se cijelo vrti kao da radi nesto. Ali nikad, cak ni nakon sto ga pustim 5 sati, on se ne prestane vrtiti. Moram ga resetirati s drzanjem power tipke jer ctrl+alt+del uopce ne reagira dok se cursor od miša tako vrti.
13 dana od kupnje sam vec izgubio zivce, odnio ga na servis u Ventex da ga šalju u Toshiba servis. Ali zaposlenik u servisu me uvjerava da je riječ o softverskoj greški i da stavim drugu verziju Windowsa. Odlucio sam se poslusati ga i drugi dan frend i ja formatiramo disk i stavljamo drugu (opet piratsku) verziju windows 7 ultimate x64.
Nakon što je instalacija prosla glatko, testirali smo ga pomoću raznih programa (Sandra), kaže sve ok. Ali, te večeri laptop blokira 3 puta za vrijeme Windows updatea.
Dan poslije opet ga formatiram, stavljam 3. verziju windows 7 ultimate x64. Instalacija opet glatko prolazi, stavljam gore sve drivere, programe, ali nakon sat vremena opet problemi :( Laptop blokira (cursos od miša se vrti kao da je busy) dok imam otvorenu Mozillu i KM player i "oduzima se dio po dio". Prvo se vrtio samo u Mozilli, onda kad sam minimizirao Mozillu i kliknuo na desktop, tada se vrtio i na desktopu te sam ga opet morao resetirati držanjem power tipke. Animirani kursor od miša se vrti cijelo vrijeme i ja to ne mogu prekinuti, čak ni s ctrl+alt+delete, nego samo s drzanjem power tipke.
Tada sam resetirao komp, nisam apsolutno nista dirao i pustio sam ga upaljenog. Bilo je oko 8 sati ujutro. Otisao sam na 4 sata. Vratio se oko podne, vidim kursor se opet vrti i na laptopu piše 9 i 12, vrijeme kada je zablokirao :(
Tada sam ga odnio na servis, poslao dopis Toshibi gdje sam izricito trazio novi uređaj. Vratili su mi ga 2 tjedna poslije, uz napomenu da su flešali BIOS, testirali u T-noteu i da su svi testovi ok.
Ja 2 dana poslije stavljam gore windows 7 ultimate x64, sve programe, pustim ga da radi preko noci jer sam morao importati database za jedan softverski program vezan uz poker. Budim se ujutro, vidim on zapeo na 20 posto. Kliknem s desnim klikom na desktop, opet se kursos počinje vrtiti i ja nista ne mogu. Tada sam ga pustio 4 sata da vidim da da li ce se odblokirati, ali naravno da se nije te sam ga opet morao resetirati drzanjem power tipke.
Oprostite na dugačkom tekstu. Svjestan sam da je problem izrazito retardiran, ali ja ne znam sto je, a laptop je nov i to me vec pomalo baca u očaj. Da li netko ima ikakvu ideju u čemu bi mogla biti stvar, molim vas pomozite mi.
Hvala unaprijed na svim konstruktivnim odgovorima.