HP 630 - želim ga poboljšati

poruka: 12
|
čitano: 6.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,
dakle imam HP 630 koji je star oko 2 godine i do sada je korišten isključivo za uredske poslove (Internet, Outlook, Office). Htio bi ga malo poboljšati za donekih 1000kn jer trenutno nemam para da kupim novi, bolji laptop. Ja sam mislio staviti unutra na drugi slot još 8 GB rama pošto sada ima samo 4GB na jednom slotu. 
Još jedno pitanje, da li je ova konfiguracija dovoljno dobra da mogu pokrenuti Adobe Creative Suite CS6 (konkretno, treba mi Photoshop CS6, Illustrator CS6, InDesign CS6)

Tip računala: ACPI x64-based PC (Mobile)

Procesor: DualCore, 2200 MHz (22x100)

Matična ploča: Hewlett-Packard HP 630 Notebook PC

Sistemska memorija: 3947 MB

DIMM1: 4GB DD3-1333 DD3 SDRAM

Grafika: Inter(R) HD Graphics Family (1890232 KB)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 11:58 (hank01).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP 630 - želim ga poboljšati
hank01 kaže...

Pozdrav,
dakle imam HP 630 koji je star oko 2 godine i do sada je korišten isključivo za uredske poslove (Internet, Outlook, Office). Htio bi ga malo poboljšati za donekih 1000kn jer trenutno nemam para da kupim novi, bolji laptop. Ja sam mislio staviti unutra na drugi slot još 8 GB rama pošto sada ima samo 4GB na jednom slotu. 
Još jedno pitanje, da li je ova konfiguracija dovoljno dobra da mogu pokrenuti Adobe Creative Suite CS6 (konkretno, treba mi Photoshop CS6, Illustrator CS6, InDesign CS6)

Ne isplati se nikako, moj brat je razbio takav isti laptop zato što se pregrijavo dok je igro CS 1.6...

Tarzan skače u mekinje.
13 godina

Dobro to razumijem da nije isplativo. Ja ne bi igrao igrice na njemu, očito. Treba mi samo za Adobe Creative Suite. Jau 2 godine nisam primjetio pregrijavanje, doduše nisam ga ni koristio za ništa osim uredskih poslova i za to isto bi ga nastavio koristiti.

A sada ne možeš mi reći da se ne isplati uzeti za 550kn još dodatnih 8GB rama? ili?

13 godina

Ja sam u takav stavio i5  540m , sa 4gb rama , laptop je letio doslovno. Normalna stvar hladenje je bilo predvideno vise za i3 ( koji je tvornicki bio u njemu ) no za uredske aplikacije nemas brige , tako da za tvoje potrebe se isplati.

0 0 hvala 0
13 godina

Dakle, da ne stavljam unutra ništa više osim dodatnih rama jer je neisplativo?

Mogu li rame sam staviti unutra ili mi preporučate da odem u servis? Stavljao sam rame u PC, ali nisam nikada u laptop pa ne znam da li je i koliko je kompliciranije?

Da li bilo koja SODIMM pločica paše ili moram paziti što ću uzeti?

13 godina

isplati se , evo covjek prodaje http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-dijelovi/procesor-intel-core-i5-450m-2.26ghz-socket-g1-rpga988a-oglas-12904311

U vezi rama pazi na latencije , nemas sta smrdati , isto kao u DESKTOP PC, otvori poklopac ustekaj ram i to je to !.

Latencije rama su vazne kod uparivanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 11:08 (g3arv8).

0 0 hvala 0
13 godina

Ja bi još ugurao SSD ili SSHD unutra; imam kraj sebe jednog 630 SSHDom i vidi se razlika u brzini izmedju starog diska i ovog; sa SSDom bi to bio novi laptop; samo je pitanje da li ti je "mala" veličina SSDa zadovoljavajuća. SODIMM moduli se mogu poklati medjusobno, osobno kupio bih memoriju tamo gdje je mogu isprobati on-site ili vratiti ukoliko se ne slaže s laptopom. Mjenjanje RAMa kod laptopa u 90% slucajeva znaci skidanje ejdnog vijka i pločice sa donje strane laptopa, SODIMM modul ide u svoje ležište, zatvoriš pločicu i to je to :)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
hank01 kaže...

Pozdrav,

Ja bi isao na varijantu - jaci cpu, neki i5, moze se vec po 200kn naci , ssd u main hdd bay, a postojeci disk s hdd caddyem na mjesto optike te dodatni keks od cirka 4gb rama. Imat ces osjecaj da imas kompletno novi laptop nakon toga.

Gore imas link za CPU.

Ovak nesto sto se tice memorije, ili nadji nesto sto mozes u zivo isprobat.

Izvadis DVD van i na njegovo mjesto stavis HDD uz pomoc ovoga.

Kupis SSD za ostatak para. Intel 520 120gb su trenutno jako povoljni, pouzdani i imaju 5g jamstva novi.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 14:44 (darkydark).
16 godina

Definitino SSD i još RAM-a.. to kasnije lako i prodaš, a SSD će ti svakako koristiti... a ne bi bilo lože i jači CPU stavit kao što kelege predlažu, jer ima ih po dobrim cijenama... samo pazi da je isti TDP da ti se ne bi to sve pregrijavalo ili nešto pregorilo ako CPU povuče više nego je previđeno dizajnom ploče i napajanja.

Čak i na najslabijim laptopima kada se ubaci SSD se osjeti razlika, jer obično se tu ugrađuju najjeftiniji diskovi od 5400 rpm što je stvarno sporo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za namjenu u kojoj želiš koristiti laptop nadogradnja je neisplativa, zašto? CS6 koristi podršku CUDA tehnologije implementiranu u novije generacije kako desktop tako i diskretnih mobilnih VGA!... kako tvoja inačica 630-ke ima integriranu GPU ocijeni hoćeš nastaviti čitati dalje...
HP 630 rađen je u verzijama baziranima na HM55 Exp. i HM65 Exp. chipsetima, ukoliko ipak ideš na nadogradnju i nabavu komponenti svakako  prema punoj oznaci laptopa PROVJERI koji je chipset/socket (ove gore postane specifikacifikacije ništa nam ne govore?) tek tada ubaci nešto od ovoga:

• Ukoliko je lap baziran na HM55 Exp. chipsetu:

1. CPU I5-2520m I5-520M uz OBVEZNO njegov pripadajuć heatsink

2. RAM pločicu od 4GB nađi identičnu i ubaci ili kupi 2X4GB uparena modula

3. Ubaci brzi SSD (Intel 520 od  120GB ili sl. a sadasnji HDD (ukoliko trebaš prostora) premjesti u buy umjesto optike.

• Ukoliko je lap baziran na HM65 Exp. chippsetu:

1. CPU I5-2520M uz OBVEZNO njegov pripadajuć heatsink

2. RAM pločicu od 4GB nađi identičnu i ubaci ili kupi 2x4GB uparena modula
3. Ubaci brzi SSD (Intel 520 od 128GB ili sl.) a sadanji HDD (ukoliko trebaš prostora) premjesti u buy umjesto optike.
Navedenim nadogradnjama imat ćeš osjetno brži lap ali kako sam gore naveo sam CS6 za ugodan rad zahtjeva još nešto što neće zamijeniti niti jedan CPU... nove generacije CPU-a donose svoje prednosti... isplativost investicije??? po menÎ neisplativo, odluči sam!

EDIT: Sorry tipfeler, dakle kako je kolega dolje ispravio ukoliko je chipset HM55 tada CPU i5-520M i pripadajuć heatsink, hvala @darkydark!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 0:52 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

1. CPU I5-2520m uz OBVEZNO njegov pripadajuć heatsink

Serija 5 chipseta gura samo prvu generaciju core i procesora - koji imaju troznamenkasti naziv. Ovo sto mu ti govoris da nabavi je sandy bridge i trazi seriju 6 chipseta.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 18:02 (darkydark).
16 godina
neaktivan

Ti računaš dodati keks od 8GB na postojeći keks od 4GB. A da li znaš koliko je max suportano za tvoj model lapa?

Mislim da taj HP još spada u one max do 8GB tako da ti je badava kupovati 8GB na 4GB jer nećeš imati 12GB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 18:57 (Oldy).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice