Hladnjak za laptop

poruka: 19
|
čitano: 11.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hladnjak za laptop

Što mislite o tim hladnjacima za laptop?

Jel oni hlade laptop stvarno ili samo zuje?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hladnjak za laptop
marky55 kaže...

ili

neznam stvarno 12 mjeseci si na forumu i pises samo takve gluposti bezveze otvaras temu bezsmislenu itd.. itd..

Hladnjaci za laptop se nebi zvali hladnjaci da ne hlade..... što se tiče ovoga zujanja to ti možeš testati za NAS kupi hladnjak upali ventilator pa nam javi! hahaha {#}

admin lock

14 godina
protjeran

pa kakvo je to pitanje?

struja u gradskoj mreži oscilira,   pošto je notebook-u potreban stabilan izvor napajanja, višak struje prilikom tih nesretnih oscilacija laptop mora preusmjeriti nekamo - u ventilatore !    stoga ponekad se vrti a ponekad ne ,

nemaju oni veze s hlađenjem, mislim ako iPhone-u ne treba hladnjak! što će oni jednom notebook-u?

pff..

e sad druga stvar je to što zuje... hm.. da...

sarkazam na autorovo "pametno" pitanje

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 2:25 (elwood).
14 godina
neaktivan
elwood kaže...

pa kakvo je to pitanje?

struja u gradskoj mreži oscilira,   pošto je notebook-u potreban stabilan izvor napajanja, višak struje prilikom tih nesretnih oscilacija laptop mora preusmjeriti nekamo - u ventilatore !   stoga ponekad se vrti a ponekad ne ,

nemaju oni veze s hlađenjem, mislim ako iPhone-u ne treba hladnjak! što će oni jednom notebook-u?

pff..

ti ocito nisi upucen , jesi ikad imao laptop , na ove vrucine se laptopi griju imaju male cipeve unutra stvori se prasina i eto ti ga gasit ce ti se pri ''opterecivanju'' sto je i normalno , zato i laptopi zahtijevaju svake godine full ciscenje... i jeli ti znas koja je razlika zagrijavanja laptopa i iphonea(kad cemo bas u detalje ) .....

14 godina
protjeran
HP4520s kaže...
elwood kaže...

pa kakvo je to pitanje?

struja u gradskoj mreži oscilira,   pošto je notebook-u potreban stabilan izvor napajanja, višak struje prilikom tih nesretnih oscilacija laptop mora preusmjeriti nekamo - u ventilatore !    stoga ponekad se vrti a ponekad ne ,

pff..

ti ocito nisi upucen , jesi ikad imao laptop , na ove vrucine se laptopi griju imaju male cipeve unutra stvori se prasina i eto ti ga gasit ce ti se pri ''opterecivanju'' sto je i normalno , zato i laptopi zahtijevaju svake godine full ciscenje... i jeli ti znas koja je razlika zagrijavanja laptopa i iphonea(kad cemo bas u detalje ) .....

moj prvi odgovor je bio sarkazam i pisanje gluposti nastavno na autorovo pitanje - koje također nema nikakvog smisla...

malo ga trolam.. al eto

no kad si me za ozbiljno shvatio;

Čip, je komponenta sastavljena od poluvodića: bio to tranzistor, integrirani krug ili mikroprocesor.

"Nuspojava" poluvodića jest da prilikom prolaska struje oslobađa se energija u obliku topline - sukladno s zakonom očuvanja energije.

Poluvodić je matrijal koji po električnoj vodljivosti se može smjestit između vodića i izolatora. Precizno: električna propusnost je od 103 do 108 siemensa po centimetru. No on pri vrlo niskim temperaturama postaje izolator!

Današnji mikroprocesori su sastavljeni od milijuna tranzistora, a svaki pojedini oslobađa toplinu. Stoga je potreno imati hladnjak.

Procesorski hladnjak (pasivni) je fizički dizajniran da ima što veću površinu, no nekima je potreban dodatni protok zraka te u večini se stavlja ventilator - Active air cooling. Koji se, naravno, pali/gasi/mjenja rpm ovisno o potrebi.

Zaključak?

Procesor je sastavljen od tranzistora, tranzistori od poluvodića - prolaskom struje kroz poluvodiće stvara se toplina.

Procesor sadrži milijune malih tranzistora : procesor se grije - ovisno o njegovom taktu.

Prvi procesori nisu imali aktivno hlađenje, dovoljan je bio heatsink, no i danas postoje pasivna rješenja odvoda temperature - samo što su skupa. Većinom se koriste heatsink-ovi kombiniranjem bakra koji uz srebro najbolje provodi temperaturu i aluminija.

14 godina
neaktivan
elwood kaže...

moj prvi odgovor je bio sarkazam i pisanje gluposti nastavno na autorovo pitanje - koje također nema nikakvog smisla...

malo ga trolam.. al eto

no kad si me za ozbiljno shvatio;

Čip, je komponenta sastavljena od poluvodiča: bio to tranzistor, integrirani krug ili mikroprocesor.

"Nuspojava" poluvodiča jest da prilikom prolaska struje oslobađa se energija u obliku topline - sukladno s zakonom očuvanja energije.

Poluvodič je matrijal koji po električnoj vodljivosti se može smjestit između vodiča i izolatora. Precizno: električna propusnost je od 103 do 108 siemensa po centimetru. No on pri vrlo niskim temperaturama postaje izolator!

Današnji mikroprocesori su sastavljeni od milijuna tranzistora, a svaki pojedini oslobađa toplinu. Stoga je potreno imati hladnjak.

Procesorski hladnjak (pasivni) je fizički dizajniran da ima što veću površinu, no nekima je potreban dodatni protok zraka te u većini se stavlja ventilator - Active air cooling. Koji se, naravno, pali/gasi/mjenja rpm ovisno o potrebi.

Zaključak?

Procesor je sastavljen od tranzistora, tranzistori od poluvodiča - prolaskom struje kroz poluvodiče stvara se toplina.

Procesor sadrži milijune malih tranzistora : procesor se grije - ovisno o njegovom taktu.

Prvi procesori nisu imali aktivno hlađenje, dovoljan je bio heatsink, no i danas postoje pasivna rješenja odvoda temperature - samo što su skupa. Većinom se koriste heatsink-ovi kombiniranjem bakra koji uz srebro najbolje provodi temperaturu i aluminija.

Hahahah pa dobro sada ne moras sve u detalje to objasnjavati , i gdje si ovo kopirao haha {#} ako nisi svaka cast imas dobro znanje ,ali i gramatičke pogreške(ispravljene u citatu) , nema smisla za prepirat se svak ima svoje misljenje tak da... ;))

15 godina
Hladnjak za laptop

vjeujem da je autor teme mislio na ovakav tip hladnjaka:

...jer ako nije onda je stvarno za{#}

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HP4520s kaže...
elwood kaže...

Hahahah pa dobro sada ne moras sve u detalje to objasnjavati , i gdje si ovo kopirao haha {#} ako nisi svaka cast imas dobro znanje ,ali i gramatičke pogreške(ispravljene u citatu) , nema smisla za prepirat se svak ima svoje misljenje tak da... ;))

Nisam skopiro.. to su osnove elektrotehnike, srednja škola.. a niti detalji - o njima na faxu se uči. A nije niti mišljenje - to su šturo prikazane činjenice.

...a za moje č/ć zahvali istrijanima ;)

14 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

vjeujem da je autor teme mislio na ovakav tip hladnjaka:

...jer ako nije onda je stvarno za{#}

znamo na sto je mislio ali uopce nije pokazao to zanimanje , nego je samo postavio jedno glupo bezsmisleno pitanje ;)

15 godina
marky55 kaže...

Naravno da ne hlade, koja bi im bila svrha kad bi hladili? Pff..

Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
14 godina
neaktivan
elwood kaže...

...a za moje č/ć zahvali istrijanima ;)

DONE! {#}

15 godina
neaktivan
Hladnjak za laptop

pitam zato što sam čitao u nekim temama da ti hladnjaci nisu pomogli...da se ljudima još uvijek pregrijavao laptop...pa zato pitam sad..jel se isplati to kupovati ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marky55 kaže...

pitam zato što sam čitao u nekim temama da ti hladnjaci nisu pomogli...da se ljudima još uvijek pregrijavao laptop...pa zato pitam sad..jel se isplati to kupovati ili ne?

Po meni se isplati jer mogu itekako pomoći u pogledu sniženja temperatura. Preporučio bih ti bilo koji od CoolerMastera.

Sapienti sat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 14:40 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Hladnjak za laptop

Hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
marky55 kaže...

ne pomaže ako je laptop pun raznog smeća i prašine, za laptop koji je uredno očišćen itekako koristi...

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina
neaktivan
marky55 kaže...

Tako si mogao napisati i u prvom postu navesti sve detalje, pa mislim da dosta pomazu , evo trenutno koristim hp4520s probook i na ovakvim vrucinama mi uopce ne treba hladnjak temperature su stabilne,a s druge strane acer ne moze ''disati'' bez hladnjaka a kada hladnjak radi stabilne su temperature , znaci hladnjak pomaze , a to da zuji to mi bas ni ne smeta bitan mi je rad..

15 godina
neaktivan
Hladnjak za laptop

hvala na odgovorima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marky55 kaže...

hvala na odgovorima.

imas tipku hvala i stisnuo si je i nisi se sad trebao opet zahvaljivati , mozes karton dobit {#}

13 godina
neaktivan
Hladnjak za laptop

Da ne otvaram novu temu zanima me valjali sta ovaj hladnjak?
http://www.supernet.hr/dodatna-oprema-za-notebook-racunala_7#M0150992

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice