Desktop replacement

poruka: 14
|
čitano: 7.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Desktop replacement

Kupujem novi laptop, namjenjen za multimediu, povremeno CAD programe, te igranje manje zahtjevnih igara (Fifa, Nba, itd.). Izbor sam stavio na ova dva laptopa:

Lenovo Y570A

i7 2630qm

8gb ddr3

750gb 5400rpm

nvidia gt555m 1gb ddr5

1366x768 (15,6')

HP Pavilion DV7-6085eg

i7 2630qm

6gb ddr3

640gb 7200rpm

ati 6770 1gb ddr5

1600x900 (17,3')

Koliko sam upućen grafičke daju skoro iste rezultate na svim testiranjima, procesor isti, ram se moze nadogradit kod HP-a..

Kupujem vani (inozemstvo), te cijena je potpuno identična za oba laptopa (999eu)..

Zanimaju me mišljenja, jel netko može koji preporučiti? ZA i PROTIV? Ili prijedlog nešto slično za isti budžet. Hvala..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Desktop replacement

U nextlevel časopisu broju 4 imas dvije stranice o gaming laptopima. Njihova preporuka je ASUS G73 pa istrazi malo. Sto se tice ova dva laptopa usporedi ih malo, gledaj koliko fps-a daju na nekim igrama i to, i usporedi im graficke. Ovako na iz prve ja bi odabrao ovaj s vise rama :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 17:58 (yura96).
17 godina
Desktop replacement

bojim se da ti laptopi sa diskovima koji rade na 5400 rpm ne bi bili dobar izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nkova kaže...

Kupujem novi laptop, namjenjen za multimediu, povremeno CAD programe, te igranje manje zahtjevnih igara (Fifa, Nba, itd.). Izbor sam stavio na ova dva laptopa:

Lenovo Y570A

i7 2630qm

8gb ddr3

750gb 5400rpm

nvidia gt555m 1gb ddr5

1366x768 (15,6')

HP Pavilion DV7-6085eg

i7 2630qm

6gb ddr3

640gb 7200rpm

ati 6770 1gb ddr5

1600x900 (17,3')

Ovako HP ima brži HDD, veći ekran, ali i teži je.
Lenovo ima više radne memorije, laksi je, ima nešto više prostora na HDD i ljepši je al mu je sporiji HDD (imas verziju s manjim ali brzim)

Ja sam trenuto u sličnoj dvojbi (samo Y560 vs Pavilion dv7 6002 i jos neki).

Osobno bih izabrao Lenovo jer nekako je mozda kvalitetnija marka,oba su odlična sto se tiče multimedije, HP je malo veći i ima brži HDD, sad nemozes fulat s nijednim ako zelis veći laptop uzmi HP.

EDIT:
@yura, G73 je dosta dobar samo kad sam pročitao koliko baterija traje promjenio sam mišljenje, traje oko 1 ipo sat(radi grafe valjda xD), ako mu to nije vazno onda moze razmislit i od tom, mada je to Asus.

"Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime" "No metter how deep i search, humans are big fools"
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 20:36 (markoal).
13 godina
neaktivan
Desktop replacement

Hard mi nije toliki problem jer ću svejedno uzet SSD, samo to će potrajat koji mjesec (iz USA, ipak je velika razlika u cijeni). U Lenovu ga moram mjenjat, a HP imam mjesta za oboje. Grafičke su stvarno u egalu što se tiče FPS-a, ovisi kako na kojoj igri, al razlike su +/- 5%..tako da mi to ništa ne znači. Mada neki kažu da je 6770 može komotno bit na većim rezolucijama, naravno na high/very high settings, tako da je tu HP u prednosti..(mobilnost mi nije toliko važna)  Kazu da je Lenovo pouzdaniji i bolje izrade, a opet nije ni HP loš, samo me brine grijanje na pavilionu (čuo sam da je bilo problema s tim). ???

Što se tiće ASUSa razmišljao samo o tome, čak se odlučio za N73SN, no odustao sam kad sam vidio da je grafička ( nvidia gt550m 2gb) prilično lošija od ove dvije i zapravo (pre)loša za full HD zaslon na tom laptopu.

G73 bi bio možda i idealan izbor, ali mi je previše para.. Budžet je do 8000kn. {#}

Help please!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Desktop replacement

Ne znam koje si ti probleme čuo vezano za Pavilion, ja nemam tih problema. Laptop je topao, proc na 80-84˙ ali pod trajnim stopostotnim opterećenjem radi stabilno i ne diže se temperatura.

Pazi da ti je kod Lenovo laptopa grafička s GDDR 5, ja sam u SAD gledao

Dell s tom 555 grafičkom, ali je imala sporiju GDDR 3 memoriju. Imaš na notebookcheck usporedbe grafičkih pa pogledaj. 

To što si rekao za Asus da baterija traje sat i pol, tako ti je kod svih jačih laptopa sa 6-cell baterijom, pogotovo kad igraš igre ili radiš nešto zahtjevno. 

To se jedino može riješit tako da kupiš veću, 9-cell bateriju, koja je dosta rijetka kod nas.

Gdje si našao HP po cijeni manjoj od 8k kuna za tu konfu?

Za kraj, ne znam baš kolko ti 15" može biti zamjena za desktop, bez vanjskog većeg monitora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 15:47 (sweeth).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Desktop replacement

Sweeth, hvala na odgovoru. Za problem sa Pavilion sam vidio negde po forumu,al mislim da se to odnosilo na onu stariju generaciju..never mind.

Jel imas ti mozda sličnu konfu, pa mozeš reć kako "diše"?? Jel si možda igrao koje zahtjevnije igre? 3d modeliranje?

- Što se tiče grafičke, definitivno su obje DDR5, 100% sam siguran! (Znam da imam gt555m i u izvedbi sa DDR3, al to je u onom modelu sa 3gb VRAMa)

Na notebookcheck sam prošao od A-Ž al nikad savjet nije na odmet, a pogotovo cijenim mišljenje nekog koje je imao u rukama taj komp.

- Baterija; nije bed..svjestan sam da nemožeš i ovce i novce (pa nismo u Tele2 XD ) ..tako i tako će većinom komp bit stacioniran na pisaćem stolu. I većinom vremena spojen na tv 32' full HD. Koristit ću oba zaslona, pogotovo kod 3d crtanja i ostalih CAD stvari.

Btw, HP možeš nać na:http://www.ditech.at/artikel/NOH6085/Notebook_HP_Pavilion_dv7-6085eg_173Zoll_439cm_WXGA_LED_TFT.html

*Mislim da ću ipak uzet Lenovo :)

2 0 hvala 0
16 godina

Heh kad/ako uzmeš Lenovo, obavezno napiši kakav je, imas li nekakvih problema i slično, dali je previše reflektivan.

Ja sam u ovih par dana pogledao na netu mnogo toga, sve moguce probleme koje su ljudi imali, i sto se tiče tog lenova, osim sto je malo previše glossy (većina laptopa je), monitor ti se moze klimati dok ga mičeš, mogu te zezati pikseli na monitoru (problem sa starim biosom), ugl. ima toga pošto je dosta popularan laptop pa ima ljudi s različitim iskustvima, isto tako sam naletio da ima i Dell (XPS 15) L502x koji ima nešto malo slabiju grafu, njega cu mozda i uzet, al nisam jos siguran.

Svakako mislio sam da je dobro da to znaš, za te moguće probleme, mada sam vidio da baš od svakom laptopu se moze naći dosta tih problema xD

"Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime" "No metter how deep i search, humans are big fools"
13 godina
neaktivan
Desktop replacement

Markoal, hvala na savjetu ;)

Koliko je uopće taj laptop na tržištu? Jer nisam mogao nać baš previše reviewa..

Svejedno, svaki komp ima neke mane, sad koliko kome smetaju..duga priča.. Uglavnom jel uopće ima non-glossy monitor na laptopu za tu cijenu (???)

Kad ga uzmem, obavezno ću napisat dojmove i pohvalit ili NE, ovaj Lenovo :D

Btw, što mislis o mSATA ssd-u kao opciji za Y570A?? (Intelov 32gb, za os) ..da se nać za kojih 100usd..

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Desktop replacement

Još jedan glas za Lenovo.

0 0 hvala 0
16 godina
nkova kaže...

Markoal, hvala na savjetu ;)

Koliko je uopće taj laptop na tržištu? Jer nisam mogao nać baš previše reviewa..

Svejedno, svaki komp ima neke mane, sad koliko kome smetaju..duga priča.. Uglavnom jel uopće ima non-glossy monitor na laptopu za tu cijenu (???)

Kad ga uzmem, obavezno ću napisat dojmove i pohvalit ili NE, ovaj Lenovo :D

Btw, što mislis o mSATA ssd-u kao opciji za Y570A?? (Intelov 32gb, za os) ..da se nać za kojih 100usd..

Da nažalost svi koje sam gledao sto su kod nas na tržištu u tom rangu imaju glossy monitor, al ovaj lenovo ima i onaj donji dio glossy no u nj valjda negledaš.
Što se tiče reviewa evo link za dobar review.

A to zadnje, e neznam nisam baš gledao te ssd ni od njima detalje, jer ovi 15,6" baš i nemaju mjesta za dodatni HDD a i nisu baš jeftini, no brzina je tu :)

16 godina
nkova kaže...

...Kad ga uzmem, obavezno ću napisat dojmove i pohvalit ili NE, ovaj Lenovo :D

- lenovo.

- 30GB (32)  je premalo za sedmicu i rad (naravno i igre). Preživjet ćeš i na 5.400.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Desktop replacement

Neću ti sad navijat za HP, samo mi se čini da za rad u 3d-u tebaš čim veći ekran i rezoluciju. Ja radim u Mayi . Ako imaš vanjski ekran bit će malo lakše, ali nije to to.

SSD se može za 100$ kupiti i veći, a najbolje bi bilo uzet laptop koji moze imati 2 diska

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Desktop replacement

Ništa od oba. Odlučio sam dati malo više para i uzet G73sw. Full HD, i7 2630, 8gb 1333mHz, gtx 460m, 2x500gb hybrid (4gb ssd svaki).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice