Asus X55A neuspjelo flešanje Biosa

poruka: 16
|
čitano: 7.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo već u nazivu teme donekle piše o čemu se radi. Kako navedeni notebook u biosu ima mogućnost Easy Flash rekoh ne mogu zeznuti baš, radio sam to prije par dana i stavljao najnoviju verziju biosa (može se pogledati na Asusovoj stranici) e, u čemu je problem sad mi piše u biosu da je trenutna verzija ta najnovija ali što se dešava, čim startam komp ulazi se u bios što god radio u njemu čim izađem iz njega on se opet pokrene - znači ne mogu dalje od biosa, pokušao sam ponovo flešati sa istom verzijom ali ju ne prihvaća a starije verzije naravno ;) ne znam koje su mi solucije zanima me vaše mišljenje, hvala puno!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus X55A neuspjelo flešanje Biosa
Hm, nitko nema ideju!? Pa na BUG-u, bilo kakva ideja/savjet :) Hvala!!!
17 godina
neaktivan

1) Jesi probao namjestiti BIOS postavke na defaultne?

2) Jel BIOS pamti postavke koje promijeniš ili se vrati na neke defaultne nakon restarta?

3) Vidiš li u BIOSU svoj HDD?

4) Ako ga vidiš, da li je namješten u IDE ili AHCI modu?

EDIT: Je li s boot prioritiesima sve u redu, tj. da li je HDD namješten kao primary boot drive?

Zna se desiti da flashanje BIOS-a poremeti taj redoslijed, pa da čak i potpuno ukloni hard disk s popisa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 15:54 (NortonCommander).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
e hvala, je stavio sam na defaultne postavke, bios pamti sve postavke koje napravim samo nije to neki restart, čim izađem iz biosa, mjenjao nešto ili ne, sejvao ili ne, komp samo malo zgasi ekran i ponovo je tu bios a zgasit se na žalost da jedino "na silu" vidim HDD ali vidiš neznam u kojem je modu, pogledat ću baš i mislim da je on još uvijek primary boot ak se, kako kažeš, nije promjenilo (to neznam jer sam izgubio mogućnost ulaska u postavke boot prioriteta) pitanje, u servisu su mi rekli da flešanje biosa možda može proći kad izađe nova verzija, da li je smisleno čekati ili da probam štogod jer mi ne garantiraju ....
15 godina
protjeran

Problem je što ti ASUS ne dopušta "flash back" na staru verziju BIOS-a,

a ta koja ti je "pukla" je najnovija verzija BIOS-a.

Nemaš mogućnost odabiranja bootanja sa USB-a/CD-a/HDD-a,

i to je problem. Da je bar USB slobodan, moglo bi se iz DOS-a

forsati stari BIOS (riskantno, ali može proći, i ako prođe, sve bi ti radilo).

Ali pošto ne možeš bootati DOS preko USB-a, ne možeš ni forsati flashiranje,

jer ASUS-ovu provjeru je jedino moguće zaobići iz DOS-a.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
neaktivan
Da to za USB je i meni žao, ne znam dali ostaje još što smisleno ili ..... hm ...... neznam kako stvari stoje s bios chipovima kod nas i koliko je to riskantno - odnosi se na to da sam na e-bayu našao fakat jeftine, da li se uopće pametno upuštati u to i dali ima šanse da prođe ta prića "kad izađe novija verzija biosa" jel bi se dalo s njom onda flešati?
15 godina
protjeran

Ovako, na tvojoj ploči je bios zalemljen, i da imaš drugi čip, moralo bi ga se prelemiti, što uglavnom nebi bio problem

da na drugoj strani matične ploče nije kontroler za audio čip - dakle dok odlemiš BIOS, moguće je da ti se odlemi audio kontroler.

Kada izađe nova verzija BIOS-a se može sve i svašta probati, čak i prije flashanja se može onda i editati i unlockati BIOS,

staviti u njega SLIC 2.1 certifakt i to bi radilo sasvim OK.

14 godina
neaktivan
OLAKŠANJE ;))) ništa biti strpljiv i čekati novu verziju ali s obzirom da je komp nov vjerujem da će i nova verzija uskoro, što se tiće lemljenja znam jedan RTV servis gdje to kirurški izvode ;)
15 godina
protjeran

Ma nije to problem prelemiti - može ti i Sorić i ElCode to prelemiti, samo ti je problem doći do baš

tog BIOS-a jer u njemu ti je SLIC od W8, dakle taj BIOS u slobodnoj prodaji nebi smio biti,

jer bi ljudi izvlačili SLIC-ove za W8 od njega (a M$ ga čuva kao zmija noge).

14 godina
neaktivan
A-da, viš nisam znao, ok, znaci budem malo pricekao ;) thnx puno!!!
15 godina
protjeran

No prob. Pričekaj malo, pa kada vidiš novi BIOS na ASUS-ovom webu, javi se u inbox.

Također, pošalji mail ASUS-u (internacionalno) da ti pošalju nekakvu noviju BETA verziju BIOS-a 

s kojom bi se moglo probati - dovoljno je da uzmu zadnju verziju i promjene release date u jedan dan poslije.

14 godina
neaktivan
Thnx, e još samo nešto a to je kronika moje gluposti, kad sam flešao, sigurno znaš da ovaj model ima utility Easy Flash, na desnoj strani su ti ponuđeni direktoriji, nekako greškom sam ja odabrao "Windows" ne znam kako, moze li to sad što zakomplicirati cijelu stvar s kasnijom procedurom!? Hvala!!!
15 godina
protjeran

Gle, stvarno ne znam, trebalo bi vidjeti sa slijedećom verzijom BIOS-a.

I slijedeći put kada laptop nosiš u servis, nemoj dolaziti sa pričom "imao sam W8, stavio sam W7 pa mi sada samo boota BIOS",

da dečki ne moraju gubiti 5 sati na testiranje komponenti.

Reci "napravio sam to i to, glupst, može li se šta?", jer stvarno je glupo rastaviti laptop u najsitnije dijelove,

testirati svaku komponentu posebno, izgubiti na to 5-6 sati, i onda doći do zaključka da je netko petljao sa BIOS-om.

Inače je Easy Flash rađen da se koristi sa FAT32 USB stickom, a ne da se koristi sa HDD-a,

što može "zeznuti" cijeli koncept, osobito ako je particija NTFS, kao što je kod tebe.

I u buduće zapamti - ako radi - ne diraj. Ako ne radi, a nisi siguran - prvo pitaj.

Dva put mjeri, jednom reži.

14 godina
neaktivan
Istina, istina, hvala!!!
15 godina
protjeran

No prob.

Pratim temu, pa se javi kada dobiješ nekakav odgovor od ASUS-a, ili svane nekakav novi BIOS (AKO svane),

što god od toga prije došlo.

14 godina
neaktivan
:) ok!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice