- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne.
Morat ćeš ga otvoriti.
Pozdrav hrde,
zanima me jeste li uspeli da ugradite SSD/HDD na mesto optike, da li je bilo nekih problema koje biste mogli da podelite i kako ste zadovoljni?
Ja bih hteo isto to da uradim, konkretno na Asus K550JX-DM233D pa me zanima kakvo je Vaše iskustvo.
Dodatno, oko izbora ladice, da li se ona bira po dimenzijama/proizvodjaču/konektoru ili postoje standardne varijante?
I još jedno pitanje (izvinjavam se ako sam preopširan). Da li ste imali iskustva sa Win10 operativnim sistemom na Vašem laptopu?
Ja sam ga instalirao kad sam kupio laptop pošto je preporučeno da OS bude iznad 8.1, medjutim par puta sam imao problem sa driver-om grafičke kartice iako sam ga skinuo sa Asus-ovog sajta.
Par puta mi se desilo da ekran počne da mi blinka plavo-crno neko vreme a zatim ode u restart. Po forumima sam pročitao da to može biti problem sa driver-om grafičke kartice pošto je Win10 relativno nov pa postoje odredjeni bugovi koje još nisu ispravili.
Hvala Vam unapred.
Pozdrav!
...
Uspio sam ugraditi HDD na mjesto optike, gornji pokrov se lagano odvoji karticom ili trzalicom (evo tutorial na youtubeu, samo za x550 model - isti su
). Potrebno je ugraditi ladicu 9,5 mm debljine (ladice se razlikuju samo po debljine, postoji 2 standardne debljine, 12,7 i 9,5 mm bitno je da je SATA priključak - najčešće i je). Instaliran mi je Windows 10 sustav i nemam nikakvih problema sa driverima, sve mi radi najnormalnije.