pozdrav forumaši, sva najbolje u 2013. godini!
Eh, sad malo na temu, prijatelj mi ima problem, ima ugovor s H1 koji mu traje još 7mj.. no prije nekih 10ak dana nema usluge njihovog ADSL, zvao je službu za korisnike, dolazili su tehničari, no još uvijek mu nisu to popravili, zapravo mu nisu ni rekli što je problem :S
No, evo gdje bi nama trebala pomoć, stari od prijatelja je poslovan čovjek, putuje puno diljem Hrvatske pa ima net na stiku (tele2 točnije).. eh sad bi nas zanimalo da li postoji kakva mogućnost, da mi taj stick koristimo na kompu od prijatelja, a da kupimo neki (ne znam, re razumijem se u to) "usb router" ili tako nešto što ćemo uključiti u njegov komp i odašiljat će wireless signal po kući.. jer ovaj stick samo on može koristiti a ima više korisnika u kući kojima treba net (još 2 lapa).
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mozes hotspot napravit znaci prikljucis drugi wlan stick u komp pokrenes program i komp ti salje signal iz tele 2 stick u ovaj drugi stick
kao npr sa novijim mobitelima kad mozes preko usb imat net a koristis net od moba
znači, uzeli smo laptop i napravili od njega hotspot pomoću programa connectify i radi super, sve 5, spojili smo se obojica na wi fi mobitelima i radi.. dok ne izađemo iz sobe što je 5 metara dalje od lapa.. zar tako slab signal odašilje laptop? kad si kupi wireless adapter za komp hoće mu signal biti jači?
evo ps da je sve ok.
ocgieldno je slab da :)
mozes probat i router spojit zavisi koji router imas.
npr simensi se555 i gigaset imaju opciju da oni sluze kao hotspot sad neznam tocno postupak nisam siguran. da samo on odasilje mozda ces morat sa lapa odasiljat i onda da router samo boosta signal