T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.095.593
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
191x7 kaže...

Imam neki čudan problem; telefon prestane raditi pa moram preštekati iz VoIP1 u VoIP2, pa kada opet prestane moram vratiti u VoIP1 pa onda kad opet u VoIP2...

Zamijenili su mi router (istim) i mislili smo da je OK, no opet se počelo ponavljati. Problem je što drži satima (pa smo zato i mislili da je problem otklonjen).

A nis opet njih i reci im isto,mislim najbolje ti je tako

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
9 godina
neaktivan
Pozdrav ekipo.
Imam problem sa wifi-om. Placam net od 60/30 Mbs (GPON) Kada izmjerim brzinu na speedtestu na androidu kada je samo on povezan brzina mi je 6/6Mbs. Izlazili su monteri i kazu da je do mog telefona otiso sam kod komsije na isti net i brzina je bezprjekorna. Sta da rad molim vas za pomoc

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Odseli se kod komšije.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Zonicoc kaže...
Pozdrav ekipo.
Imam problem sa wifi-om. Placam net od 60/30 Mbs (GPON) Kada izmjerim brzinu na speedtestu na androidu kada je samo on povezan brzina mi je 6/6Mbs. Izlazili su monteri i kazu da je do mog telefona otiso sam kod komsije na isti net i brzina je bezprjekorna. Sta da rad molim vas za pomoc

Ako znaš pristupiti routeru, usporedi postavke.

Ako ne znaš, preselii k njemu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
T-Com Internet

Jel i dalje shrotouch i zte samo u ponudi od routera? I jesu bar napravi neki fw update na speedtouch ili nesto jer ovih zte pizdarija mi je pun k. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Dobrar ili loš buffer bloat

http://www.dslreports.com/speedtest/20488145

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DDavorin kaže...

Kašnjenje od 214ms u uploadu baš i nije idealno, ali je puno bolje nego što mnogi imaju.

Ako igraš MP igre, probaj NetLimiterom ograničavati brzine dok ne nađeš kombinaciju koja ti daje ispod 100ms, pa onda koristi ta ograničenja dok igraš.

Twitter: @191x7
16 godina
T-Com Internet

Došlo je vrijeme za produženje ugovora. Do sada smo plaćali 280kn (int+tv+tel),a pošto smo vjerni korisnici nakon produženja ugovora cijena je samo 320kn! Ako ne produžimo cijena je 380kn, što znači da odluka mora biti brza...
Koji je vaš prijedlog za pametno pregovaranje? ... i ima li smisla gledati onu MAGENTU, pošto ja tamo ništa ne razumijem. Gledao sam je prvenstveno radi PS4, ali ne mogu nigdje naći cijenu....

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SHELBY_09 kaže...

Došlo je vrijeme za produženje ugovora. Do sada smo plaćali 280kn (int+tv+tel),a pošto smo vjerni korisnici nakon produženja ugovora cijena je samo 320kn! Ako ne produžimo cijena je 380kn, što znači da odluka mora biti brza...
Koji je vaš prijedlog za pametno pregovaranje? ... i ima li smisla gledati onu MAGENTU, pošto ja tamo ništa ne razumijem. Gledao sam je prvenstveno radi PS4, ali ne mogu nigdje naći cijenu....

Unaprijed hvala!

Tu ostavi podatke na ovom linku, ovo je sluzba za zadrzavanje korisnika i morao bi dobiti ponudu od 260kn za ovo gore sto si nabrojao:

https://www.hrvatskitelekom.hr/najbolja-ponuda?utm_source=mailchimp-tht-webshop&utm_medium=email&utm_content=super-pokloni&utm_campaign=najbolja-ponuda-03-2017

7 godina
protjeran
191x7 kaže...

Kašnjenje od 214ms u uploadu baš i nije idealno, ali je puno bolje nego što mnogi imaju.

Ako igraš MP igre, probaj NetLimiterom ograničavati brzine dok ne nađeš kombinaciju koja ti daje ispod 100ms, pa onda koristi ta ograničenja dok igraš.

Šta onda ovo kod mene znači ? 

http://www.dslreports.com/speedtest/20705437

Znam samo da kad stavim nešto uploadat i ako je upload na max brzini 100 godina treba da otvori npr. google.com, ali zar to nije zbog toga jer mi je pušteno maximum maximuma upload brzine što može ići na mojoj liniji.

Ulogirao sam se u ruter, diskonekt pa onda konekt da dobijem drugu ip adresu, sad je rezultat drugačiji.

http://www.dslreports.com/speedtest/20705588

Minutu nakon rr rutera.

http://www.dslreports.com/speedtest/20705881

DSL+info DSL+info
tekomov spid  test tekomov spid test
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 8:35 (honor8).
17 godina

1000 do 2800 ms kašnjenja? Pa to ti je sekunda do skoro tri! Pa onda 700 do 1500, to je ti je naravno 0,7 pa do 1.5 sekundi.

Nisam vidio gore kašnjenje u tom "bufferbloat" testu. Nadam se da ti nije toliko dok igraš igre, meni bi to bilo neigrivo.

Što se dogodi kada si ograničiš upload brzinu, jer se smanji?

7 godina
protjeran
191x7 kaže...

1000 do 2800 ms kašnjenja? Pa to ti je sekunda do skoro tri! Pa onda 700 do 1500, to je ti je naravno 0,7 pa do 1.5 sekundi.

Nisam vidio gore kašnjenje u tom "bufferbloat" testu. Nadam se da ti nije toliko dok igraš igre, meni bi to bilo neigrivo.

Što se dogodi kada si ograničiš upload brzinu, jer se smanji?

sve od online igara što sam igrao je cs:go i cs 1.6, ping 40 prema njemačkim serverima, nisam primjetio nikad da laga il skače ping, radi uvijek isto heh

kad smanjim brzinu sa onim netlimiter smanji se i taj bufferbloat.

zbog čega je to tako loše ? Pretpostavljam jer je veza nategnuta do ibera, to jest maksimuma ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 20:59 (honor8).
17 godina

Tako je.

Probaj to što igraš igrati s ograničenom brzinom i bez ograničenja, pa ćeš osjetiti razliku (ako ti ograničenje utječe na kašnjenje).

7 godina
protjeran
191x7 kaže...

Tako je.

Probaj to što igraš igrati s ograničenom brzinom i bez ograničenja, pa ćeš osjetiti razliku (ako ti ograničenje utječe na kašnjenje).

Probao sam ograničit na 4 megabita down i 0.5 megabita upload, ping je i dalje isti, jednako fluidno radi, losss i choke su na 0.

Šta dobijem uopće sa tim ograničenjem kad te igre nikad ne koriste full brzinu pa i ne može doć do zagušenja veze ?

http://www.dslreports.com/speedtest/20759637

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 7:07 (honor8).
15 godina
Pozdrav ekipa,
Trebam pomoć/savjet.
Na staroj adresi je bila tcom optika. Telefon, internet, tv. Ugovor trahe do 04/2018.
Preseljenjem na novu adresu tcom nema optiku već samo bakar, vdsl.
Da li se može tražiti raskid ugovora jer oni nisu u mogućnosti isporučiti istu uslugu na novu adresu?
Na Hakom stranicama je to nedorečeno. Piše ako operater nije u mogućnosti ponuditi priključak, ali ne piše izričito istu vrstu usluge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Zovi hakom i pitaj. Meni se cini da je frend dobio raskid kad optiku nije mogao premjestit, ali nisam 100%.

0 0 hvala 0
15 godina
izzy007 kaže...
Pozdrav ekipa,
Trebam pomoć/savjet.
Na staroj adresi je bila tcom optika. Telefon, internet, tv. Ugovor trahe do 04/2018.
Preseljenjem na novu adresu tcom nema optiku već samo bakar, vdsl.
Da li se može tražiti raskid ugovora jer oni nisu u mogućnosti isporučiti istu uslugu na novu adresu?
Na Hakom stranicama je to nedorečeno. Piše ako operater nije u mogućnosti ponuditi priključak, ali ne piše izričito istu vrstu usluge.

Dobrodošao među obične smrtnike.

13 godina

Imaš pravo na raskid.

16 godina
Dragone kaže...
SHELBY_09 kaže...

Unaprijed hvala!

Tu ostavi podatke na ovom linku, ovo je sluzba za zadrzavanje korisnika i morao bi dobiti ponudu od 260kn za ovo gore sto si nabrojao:

https://www.hrvatskitelekom.hr/najbolja-ponuda?utm_source=mailchimp-tht-webshop&utm_medium=email&utm_content=super-pokloni&utm_campaign=najbolja-ponuda-03-2017

UPDATE: Evo natežem se s njima, ali nikako da nađemo zajednički jezik!  Ponuda je 250 kn (sve osnovno) , ali ne pristajem jer da sam novi korisnik dobio bih prošireni + sportski, 40Mbit za 224kn. Kakvog to smisla ima ja ne znam... 

Uglavnom, zvati će me opet da se dogovorimo. Interesantno mi je čak pričati s njima; čim spomenem prelazak na drugu mrežu, postanu pristojni i nude neko drugo rješenje... 

9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ta kombinacija je 209+10+15+29.5 i to je najniže što možeš dobiti kao novi i postojeći korisnik za navedene usluge, a ne 224.

0 0 hvala 0
16 godina

Nakon što je provučena optika, agent je došao na kuću nuditi pakete, međutim bili smo već pod ugovorom. I točno ta cijena je bila u pitanju za te usluge. Vjerovatno promotivni paket neki...

10 godina
Vama koji ste na fttc-u bi uskoro mogli pustiti vectoring za koja 3-4 mjeseca...

1 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

Zanimljivo, nitko od vas ne spominje 30 kuna za održavanje opreme mjesečno...

Ah da, na optici sam.

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
15 godina
pukycro kaže...

Zanimljivo, nitko od vas ne spominje 30 kuna za održavanje opreme mjesečno...

Ah da, na optici sam.

Super im je to fantomsko održavanje. Ženu koja nam čisti stubište zgrade jednom tjedno plaćam 28 kn mjesečno. Onda bi mi t-scum za 30 trebao barem jednom mjesečno doći obrisati prašinu sa routera i prijemnika.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
12 godina
neaktivan

Ja znam da imam adsl (do 40 mb/s). Onda, jesam li na fttc-u i što znači vectoring?

17 godina
neaktivan
Tino_TA kaže...

Ja znam da imam adsl (do 40 mb/s). Onda, jesam li na fttc-u i što znači vectoring?

ADSL ima max 24 Mbts

Mozda ti imas VDSL ?

A i mene zanima sto je to vectoring ?

7 godina
neaktivan
T-Com Internet

Vectoring je vdsl 2 isto kao što su uveli prvo adsl pa kasnije uveli adsl2 no barem mislim da je tako.Nek me netko popravi ako grešim.

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Ne. Vectoring je nacin da se sprijeci crosstalk i samim time poveca dostupna brzina. Relevant picture (s tim da ovo bonded kod nas nema)

http://www.zyxel.com/uploads/images/public/vdsl2_xdsl_comparison_figure.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 13:11 (sandokan111).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
T-Com Internet

ok.thx  ,dali možda netko zna kad t-com počinje sa vectoringom?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
T-Com Internet

Danas ujutro sam nazvao jednog prijatelja on je tehničar na terenu kod t-coma pa ga pitao za vectoring a on meni pa ti imaš VDSL :)) Suduči po njegovom odgovoru,prvi put je čuo za vectorig na t-comu još dugo neče biti vectoringa:(

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice