Vjerojatno ti je onda problem s dnsom. Zovi sluzbu da ti stave novi firmware koji to ispravlja. Ili ako ce bit tako usluzni da ti zamjene njihove dns servere s googlovim 8.8.8.8 i 8.8.4.4.
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.099.188
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno ti je onda problem s dnsom. Zovi sluzbu da ti stave novi firmware koji to ispravlja. Ili ako ce bit tako usluzni da ti zamjene njihove dns servere s googlovim 8.8.8.8 i 8.8.4.4.
...ili neka si sam promijeni DNS u Open Dns/Google DNS, ako ne zna kako onda mu moze posluzit i program DNS Jumper (Portable)
Ovaj mjesec sam se prebacio s bneta na t-com i sve je radilo normalno do jučer.Odjedanput mi se brzina povečala s 10 na 35 mbit a upload je ostao isti.
Istina dok sam potpisivao ugovor sam zatražio turbo 20 ali kada su isli aktivirati su rekli da je veza nestabilna i da jedino mi mogu omogučiti turbo 10 koji sam na kraju prihvatio.
Mislim meni je super sto je veca brzina ali da li mi se isplati njih zafrkavati da mi onda omoguče pravilni upload ili bi trebao biti sretan da sam i ovo dobio?
Ovaj mjesec sam se prebacio s bneta na t-com i sve je radilo normalno do jučer.Odjedanput mi se brzina povečala s 10 na 35 mbit a upload je ostao isti.
Istina dok sam potpisivao ugovor sam zatražio turbo 20 ali kada su isli aktivirati su rekli da je veza nestabilna i da jedino mi mogu omogučiti turbo 10 koji sam na kraju prihvatio.
Mislim meni je super sto je veca brzina ali da li mi se isplati njih zafrkavati da mi onda omoguče pravilni upload ili bi trebao biti sretan da sam i ovo dobio?
Uf, dvosjekli mač :D Možda kad ih nazoveš spuste na 10, i onda počinje priča to je to i nema šanse da im dokažeš drugačije
Kak ti izgleda Speedtest?
Ja osobno bi pokušao dobiti normalnu brzinu, jer su pogriješili s pretpostavkama za 3 puta. Napravi screen shotove, isprobaj nekoliko testova brzine (obavezno t-comov).
Speed test:
http://www.speedtest.net/result/5030758810.png
T-com:
Last Result:
Download Speed: 31187 kbps (3898.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 5520 kbps (690 KB/sec transfer rate)
Latency: 21 ms
Jitter: 0 ms
Pa, to je to - 30/5. Takva je opcija.
Koliko vidim, opcije idu 10/0,6 (od 5120/320 kbit/s do 10240/640 kbit/s), 20/2 (14/1 Mbit/s do 20/2 Mbit/s), 30/5 (21/2,5 Mbit/s do 30/5 Mbit/s,), 40/6 (28/3 Mbit/s do 40/6 Mbit/s) i 50/10 (od 35/5 Mbit/s do 50/10 Mbit/s).
Istina, iz nekog razloga sam zamijenio 5 za 50.
...ili neka si sam promijeni DNS u Open Dns/Google DNS, ako ne zna kako onda mu moze posluzit i program DNS Jumper (Portable)
Ovo ne preporucam jer u velikoj vecini slucajeva opcija nije moguca. Tipa, kad sam imao h1 fritza u routeru mozes ti mjenjat dns postavke, on i dalje koristi one od h1. Tek kad sam ih zvao, a drugi put kad sam sam u config fileu promjenio stavku pod overwrite dns. Dal radi u speedportu nisam testirao.
Ovo ne preporucam jer u velikoj vecini slucajeva opcija nije moguca. Tipa, kad sam imao h1 fritza u routeru mozes ti mjenjat dns postavke, on i dalje koristi one od h1. Tek kad sam ih zvao, a drugi put kad sam sam u config fileu promjenio stavku pod overwrite dns. Dal radi u speedportu nisam testirao.
Ja sam promjenio DNS pa ću vidit što će biti, ako se nastavi javljati isti problem zovem njih.
ups dupli post
Objasnim mu problem i on kaže, gledaj vdsl je u promo razdoblju dodjeljen raznim ljudima možda nekima ne treba
razmisli što se može, ima li netko tko ne koristi vdsl , a na njemu je...
Kad god pročitam poruku ovakve vrste, samo se naježim. Možda nekima ne treba... Koga se to tiče? Netko je spojen na VDSL i gotovo. Zašto uvijek netko mora gurati svoj nos u tuđe stvari? Ima veliki auto, a ne treba mu. Ima vikendicu, a ne treba mu. Ima barku, a ne treba mu. Nikome ništa ne treba, prema mjerilima susjeda i "zainteresiranih" pojedinaca.
Evo, ja sam poput tebe često nazivao 0800 9000 i svaki put sam dobio odbijenicu. Sve do jednom, kad su konačno našli mjesta za mene na VDSL-u i od tada uživam. A isto sam imao malu brzinu ADSL-a i grozan upload koji mi je stvarao probleme. Pa nisam nikada gledao tko je od susjeda i na što spojen - "a ne treba mu". Možda će mu sutra zatrebati, pa neka čovjek ima. I moji susjedi penzići zatražili su VDSL 50/nešto kod Iskona. I dobili su. Trebam li ja zbog toga biti zavidan? Ili im oteti paricu, jer njima ne treba?
VDSL nikome nije dodijeljen slučajno. Ili ga je tražio ili je to bio plan širenja tehnologije providera.
Važnije je da što više ljudi ima što bolju vezu na internet i to proširenjem kapaciteta nego da se ljudi međusobno čerupaju oko onoga što već postoji.
Sorry svima na ovoj mojoj poruci, ali stvarno nisam mogao ostati po strani nakon ovog teksta "a ne treba mu".
Možda bi stvarno bilo bolje da si ostao po strani sa ovom porukom , jer sorry ali stvarno je nesuvisla....
Dakle uključimo logiku T-coma, a možemo mene ili tebe da kojim slučajem vodimo privatnu firmu. T-com je uložio u infrastrukturu Vdsl da je naplati i s njome zarrađuje, a ne da mu stoji neiskorištena. Ta nova usluga naplaćuje se 30kn mjesečno više , nego stara. Sad imaš korisnika koji koristi staru uslugu na novoj infrastukturi. Dakle njemu je veza 10/0,6 na novoj infrastukturi , a T-com gubi godišnje 360kn. I onda savjestan radnik to primjeti, za svoju firmu zaradi tih 360kn , drugom korisniku omogući uslugu zbog koje je htio napustit T-com i prijeći kod konkurencije (dakle opet zarađuje za firmu cca 3000kn godišnje) , a stari korisnik koji je bio na mjestu Vdsl-a ima potpuno istu brzinu 10/0,6 koju plaća, koristi i za ništa nije zakinut, jer niti je plaćao veću brzinu niti ju je koristio.... Problem ??????????????
Stvarno ne vidim u ovom slučaju da bilo tko gura nos u tuđe stvari i tu potpuno nelogičnu analogiju koju navodiš s brodovima i kućama. Niti sam ja pitao da gleda šta tko ima od susjeda, niti je on provjeravao susjede... Napravio je ono što mu je u biti posao i za što je plaćen, za razliku od ostalih koji su izlazili na teren i zbog koji im je firma gublia novac. Netko ne plaća i ne koristi, ok , prodajmo to drugome koji će plaćat i koristi . Pa nije T-com Caritas, nego firma koja se bori za profit na tržištu i koja gleda svoju zaradu...
Ukratko: Tehničar je napravio ono što bi svatko normalan u bilo kojoj firmi. Ne plaćaš neku brzinu jer ti ne treba ili te nije briga - nebitno , netko drugi to plati , davatelj usluge mu omogući, zaradi novac a ne da mu to stoji niskorišteno kao mrtvi kapital...
Na kraju, uz sav mentalni napor ja tu ne vidim ništa nelogično , nelegalno, nemoralno , nego upravo naprotiv- tako treba raditi ... ali Hrvati tko bi im udovoljio... Valjda bi bilo bolje da taj vdsl stoji neiskorišten, ja odem kod Čeha , a Tcom izgubi novac zbog čega je na kraju i ulagao u vdsl , kako bi netko na tom mjestu surfao 10/0,6 jer mu je vdsl preskup ili mu ne treba . Bravo !
Možda bi stvarno bilo bolje da si ostao po strani sa ovom porukom , jer sorry ali stvarno je nesuvisla....
Živio BUG-ov forum na kojem svatko, pa i njegov brat osjeća poriv za vrijeđanjem drugih!
Tvoje pojašnjenje mi je natjeralo suze na oči. Od smijeha. :-D Sad si još u priču upleo i savjesnog radnika telekoma. Jutarnji humor. :-D
Ti baš ništa ne razumiješ. Hrvatska je u Europi među državama koje imaju prilično spori internet. Ne znam jesi li pročitao vijesti na http://www.telegram.hr/biznis-tech/sluzbeno-je-hrvatska-ima-najsporiji-internet-u-europskoj-uniji-i-treci-najsporiji-u-citavoj-europi/ ? Nije to jedini izvor informacija u kojem se vidi koliko smo zaostali. To je naša stvarnost. I zato je potrebno širiti kapacitete, a ne otimati susjedu jer "njemu ne treba" i jer "ne plaća". :-D I zato se ne treba čupati oko onoga što je ionako skromno, nego inzistirati na proširenju infrastrukture novim tehnologijama. A da tog proširenja nije bilo, ne bih imao VDSL. I morao bih otimati susjedima. Jer njime na treba. I ne plaćaju. Time bacaju savjesnog radnika telekoma u bad. LOL. :-D I koji crni mrtvi kapital? Kad nema dovoljno za sve. Što stoji neiskorišteno? Ono čega nema?
Ne razumijem u čemu je problem. Susjed ne koristi, a meni treba. I šta onda? Nitko od nas 2 nema VDSL, on jer ne želi, a ja jer ne mogu.
Ako vam je toliko stalo do morala, odete pitat susjeda dali je za to da se zamjenite za parice i bravo jer o proširivanju infrastrukture možemo samo sanjati.
Ne razumijem u čemu je problem. Susjed ne koristi, a meni treba. I šta onda? Nitko od nas 2 nema VDSL, on jer ne želi, a ja jer ne mogu.
Ako vam je toliko stalo do morala, odete pitat susjeda dali je za to da se zamjenite za parice i bravo jer o proširivanju infrastrukture možemo samo sanjati.
Kako znaš da susjed na koristi (nisi napisao što ne koristi)? Neprestano ga ispituješ? Da meni dođeš na vrata s pitanjem što koristim, zašto i kako, a pogotovo o zamjeni parica, zalupio bih ti vrata prije nego što bi završio prvu rečenicu.
Kako znaš da njegova parica može imati VDSL?
Kako znaš da je činjenica da susjed ne koristi (nisi napisao što ne koristi) utječa na slobodne kapacitete lokalne centrale?
Svi vi koji jamrate užasno ste nestrpljivi. Ništa ne bi čekali, a ne bi se ni zauzeli za sebe. Lakše se pisati po nekom forumu i mudrovati nego sročiti e-mail ili nedajbože dopis na papiru poslati oboje na adresu željenog providera. I ja sam dobio VDSL tek nedavno nakon pustih mjeseci dopisivanja i nazivanja. Pa sam čekao. I dočekao. I nisam malterirao susjede koji su na Bnetu, Iskonu, Optimi i drugim providerima.
1. Kako znaš da susjed na koristi (nisi napisao što ne koristi)? Neprestano ga ispituješ? Da meni dođeš na vrata s pitanjem što koristim, zašto i kako, a pogotovo o zamjeni parica, zalupio bih ti vrata prije nego što bi završio prvu rečenicu.
2. Kako znaš da njegova parica može imati VDSL?
3. Kako znaš da je činjenica da susjed ne koristi (nisi napisao što ne koristi) utječa na slobodne kapacitete lokalne centrale?
4. Svi vi koji jamrate užasno ste nestrpljivi. Ništa ne bi čekali, a ne bi se ni zauzeli za sebe. Lakše se pisati po nekom forumu i mudrovati nego sročiti e-mail ili nedajbože dopis na papiru poslati oboje na adresu željenog providera. I ja sam dobio VDSL tek nedavno nakon pustih mjeseci dopisivanja i nazivanja. Pa sam čekao. I dočekao. I nisam malterirao susjede koji su na Bnetu, Iskonu, Optimi i drugim providerima.
1. Govorio sam za slučaj da je susjed na parici koja podržava VDSL, a koristi brzine koje može isporučiti ADSL.
Logično je da nećeš pokucati na vrata osobi koju ne poznaješ.
2. Ne znam dali si shvatio, ali nisam govorio za slučaj kod sebe već za osobe koje imaju takav slučaj. Ali sve se može u ljudskim odnosima.
Recimo, vjerovatno ima neki djedica koji tu i tamo pročita internetske portale, i nije mu ni na kraju pameti uzeti brzinu veću od 4/0,5. Lijepo popričaš s čovjekom, kažeš kako stvari stoje i to je to.
A sad kako možeš znat, pa nazovete i pitate dali je kod njega dostupan VDSL. Naravno, zbog smetnji čovjeku ostaviš za piće, pozoveš na roštilj ili slično.
3. Ne znam šta da ti tu kažem. Parice bi se doslovno zamjenile pa ne znam kako bi to utjecalo na kapacitet. Neupućen sam.
4. Već više od godinu dana svaki drugi tjedan šaljem pitanje dali je dostupan VDSL i svaki puta dobijem isti odgovor. Upravo sam pitao dali mogu negdje poslati dopis ili bilo kakav oblik požurnice te sam dobio slijedeći odgovor:
"Nije moguće zatražiti niti ubrzati omogućavanje VDSL tehnologiju. Molimo te za strpljenje. Slobodno nam se javi kroz neko vrijeme pa ćemo ponovno provjeriti. Nika"
BOOOOOM evo je ;) ja jos neznam kak kolega ima 317mb download kod t-coma sa brzinom od 200mb al ok
Kad nam već ovim brzinama "vadite mast" bilo bi lijepo da napišete u kojem je mjestu (gradu/selu/pustari...) ovo čudo zabilježeno.
Gle, držim palčeve i tebi i ostalim kojima čekate VDSL, a sebi samome za optiku, pa će se nešto sigurno i dogoditi u budućnosti.
O svemu ostalom više ne bih, jer smatram da sam sasvim jasno napisao što mislim o opisanoj situaciji. Netko će to prihvatiti, a netko neće.
BOOOOOM evo je ;) ja jos neznam kak kolega ima 317mb download kod t-coma sa brzinom od 200mb al ok
Kad nam već ovim brzinama "vadite mast" bilo bi lijepo da napišete u kojem je mjestu (gradu/selu/pustari...) ovo čudo zabilježeno.
Zagreb/Jarun
Zna li netko kakav je problem s ovim ZTE routerom cesto me izbaci iz neceg online kad igram pa sam stavio logging da vidim u cemu je problem ali mi ovaj ispis sta daje nista ne znaci.
0000-00-00T11:41:57 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:157.55.235.150,and source port:3933,dest port:40007
0000-00-00T11:48:15 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:213.199.179.167,and source port:3933,dest port:40022
0000-00-01T02:22:43 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:105.109.6.75,and source port:32675,dest port:24149
0000-00-01T02:39:04 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:89.212.220.127,and source port:32675,dest port:53123
0000-00-01T02:52:40 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:5.139.17.91,and source port:32675,dest port:15410
0000-00-01T03:06:20 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:173.164.85.233,and source port:32675,dest port:41381
0000-00-01T03:21:44 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:185.109.86.141,and source port:32675,dest port:49001
0000-00-01T03:35:24 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:37.59.62.5,and source port:32675,dest port:59434
0000-00-01T03:50:28 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:86.58.121.112,and source port:32675,dest port:39905
0000-00-01T04:40:07 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.10,scan dest address:157.56.52.42,and source port:43264,dest port:40034
0000-00-01T10:24:23 [Alert] firewall security alert! Remote (source) address:192.168.1.2,scan dest address:78.85.73.143,and source port:32675,dest port:11559
Zna li netko u cemu je problem ili kako ovo rijesiti?
Probaj upaliti Plug'n'Play u postavkama routera, mene je tako zezao Battlefield 3 dok to nisam naštimao.
Konačno sam došao do "pravog" agenta koji stvarno ipak nekog boga zna.
Dobio sam nekoliko informacija.
- udaljen sam od centrale 1090 metara, kao što znamo 1000 m je fizička barijera iznad koje za sada VDSL ne ide
- za sada, nema planova na mom području proširenja usluge
- utješno, imam stvarno dobru liniju i mogli bi mi pustiti 20 mbps jer max. 22 mbps, al što kaže čovjek, bolje ćemo vam dat stabilnih 10 nego nikakvih 20 - s čim se slažem.
Eto, rekao mi je da probam do sredine godine zvati opet ako bude kakvih nadogradnji.
Probaj upaliti Plug'n'Play u postavkama routera, mene je tako zezao Battlefield 3 dok to nisam naštimao.
Reci mi molim te gdje bi to bilo u postavkama, prosao sam sve tabove i nigdje plug'n'play opcije.
Nasao sam navedenu opciju pod Application Upnp ali je po defaultu off tako da nije to toga.
- udaljen sam od centrale 1090 metara, kao što znamo 1000 m je fizička barijera iznad koje za sada VDSL ne ide
- utješno, imam stvarno dobru liniju i mogli bi mi pustiti 20 mbps jer max. 22 mbps, al što kaže čovjek, bolje ćemo vam dat stabilnih 10 nego nikakvih 20 - s čim se slažem.
Eto, rekao mi je da probam do sredine godine zvati opet ako bude kakvih nadogradnji.
Tako sam i ja zvao dok jedan mjesec nisu konačno rekli da me mogu spojiti. A kad to bude moguće, onda će te zvati svi provideri koji kod tebe nude usluge i slatkim glasom će ti nuditi VDSL.
Netočno. Limit je 1600 metara, radi i do 1800 ako je stvarno dobra parica. Ja sam ga imao na ~1300, 30/5.
Tako sam i ja zvao dok jedan mjesec nisu konačno rekli da me mogu spojiti. A kad to bude moguće, onda će te zvati svi provideri koji kod tebe nude usluge i slatkim glasom će ti nuditi VDSL.
Netočno. Limit je 1600 metara, radi i do 1800 ako je stvarno dobra parica. Ja sam ga imao na ~1300, 30/5.
Hvala vam što mi ipak uljevate povjerenje
Čekam onda upgrade centrale pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati.