T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.095.248
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ima li itko da je nedavno dobio ovaj modem: speedport w724v type ci

kakav je interner/wlan, meni sve stekaje, online igre su postale offline, packet loss je kritican, web stranice se jedva otvaraju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-Com Internet
Ja sam toga prosli tjedan dobio i isto svako malo nebi mogli stranice otvarat. Sva sreca poslali su mi ZTE jer sam u meduvremenu trazio turbo30, sad cemo vidit kakav je taj, za sada bolji jer nema nikakvih problema.
15 godina
5220 kaže...
Ja sam toga prosli tjedan dobio i isto svako malo nebi mogli stranice otvarat. Sva sreca poslali su mi ZTE jer sam u meduvremenu trazio turbo30, sad cemo vidit kakav je taj, za sada bolji jer nema nikakvih problema.

ja imam zte na vdsl turbo 50  nikakvih problema...vec 2mj

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Opisem njima problem, a oni me pitaju da obavim speed test, da mogu vidjeti koliki je download/upload ... -.-

Tehnicar koji mi je sredio zadnji kvar i uvalio ovo s*anje od modema kaze: vidim da imas vecu brzinu pa sam ti donio ovaj koji ih bolje podnosi (10 mbit max, vise ni nemogu lol).

Saljem im danas prijavu kvara pa neka rjesavaju, srecom imam asa u rukavu (ugovor traje jos 1 mjesec :) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ahoj!

Jedno pitanje na koje možda ima odgovor u ovoj temi ,  ali tko će to sve čitati.

Bio sam na  max2 L  2 godine i jučer u t-centru prešao na max2 s  flat internet . Danas dobijem modem ZTE i vratim stari. Modulacija je još adsl2+ i brzina downloada ista kao prije - oko 430 KBs. Dostupna mi je opcija turbo 20 i kliknem na to ali piše "Postoji aktivnost na priključku" i ne mogu to aktivirat. Pitanje je dali su već trebali aktivirat VDSL modulaciju ili moram čekati neko vrijeme ?

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Wox kaže...

Ahoj!

Jedno pitanje na koje možda ima odgovor u ovoj temi ,  ali tko će to sve čitati.

Bio sam na  max2 L  2 godine i jučer u t-centru prešao na max2 s  flat internet . Danas dobijem modem ZTE i vratim stari. Modulacija je još adsl2+ i brzina downloada ista kao prije - oko 430 KBs. Dostupna mi je opcija turbo 20 i kliknem na to ali piše "Postoji aktivnost na priključku" i ne mogu to aktivirat. Pitanje je dali su već trebali aktivirat VDSL modulaciju ili moram čekati neko vrijeme ?

drugi dan bi trebao dobiti (ukoliko je predan zahtjev i dostava javila ovima da si dobio zte)

nemam za potpis
10 godina
Armor kaže...
Isel usput pogledati i parametre i sad je opet sve potpuno drukcije, dobro ili lose?

Receno mi je jos pocetkom mj da je na centrali vdsl.

Tebi je jos adsl. Koje ti brzine pokazuje speedtest? Ovaj zte svasta pokazuje, al po prikazanom nece te ni spajat na vdsl.

Camalus kaže...

NA ovakvoj vezi maximum turbo 10 ili?

Nije ti bas neka parica. Pitanje je hoce te opce spojit, pretpostavljam da nece. Mogao bi vise dobit od 10, al nije to bas neka sreca.

snake1kl kaže...

Zamolio bi jednu informaciju. Na ovoj liniji koje su brzine moguce?

http://i.imgur.com/gVRfJPM.jpg

Zavisi sta sve mislis. Po atenuaciji ti prikazuje nekih 27, a taj thompson ne prikazuje dovoljno ostalih podataka za procjenit dal ce bit bolje il losije od toga, pa racunaj tako nekako. U prosjeku su losije brzine od kalkulatora kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 2:28 (sandokan111).
16 godina
neaktivan
tenac kaže...
Wox kaže...

Ahoj!

drugi dan bi trebao dobiti (ukoliko je predan zahtjev i dostava javila ovima da si dobio zte)

Hvala na odgovoru . I bio si u pravu . Danas u rano jutro  Download=20.8 , Upload=2.23   :)

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Moze pomoc, kako da ovdje otvorim port 80. Hvala

http://prntscr.com/84xtl5

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tireN1337 kaže...

Moze pomoc, kako da ovdje otvorim port 80. Hvala

http://prntscr.com/84xtl5

Start i end port si staviš 80.

Samo pazi da nemaš uključen Skype, ili ga prebaci na drugi port jer i on ti je na 80 i 144 pa zna stvarat probleme s aplikacijama (XAMPP, GTA V...)

11 godina
Balkana kaže...

Ima li itko da je nedavno dobio ovaj modem: speedport w724v type ci

kakav je interner/wlan, meni sve stekaje, online igre su postale offline, packet loss je kritican, web stranice se jedva otvaraju

Ja imam isti takav ruter i isto problemi,internet kad pregledavam yt ili forume se malo malo gubi al dok igram online igre sve super

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav, evo ovako, vec sam komentirao u ovoj temi o losem internetu, sad nakon 2 tjedna sto sam uzeo 50/10 Mbitni internet, 50 i 40 Mbita nisam vidio, torrentu je plafon 30 i to je ono jednom u sat vremena, a drzi se oko 10/20. IDM skida solidnih 35 a ni to dugo ne izdrzi, dok upload je uvijek 10 na testovima iako ga nisam isprobao i ne marim previse za njega. 

Ruter mi je u hodniku, a spojen sam preko D linka na njega, a veza je dobra. Nisam se pokusao spojiti direktno na ruter jer o tome nemam pojma. Evo i ss od postavki u ruteru tj. one informacije. Pa ako zna netko kako da to rijesim a da nemam posla s t comom bilo bi pozeljno, iako cu ih u slijedecih par dana zvat mada se i od te same pomisli zgrazavam jer nikad nista nisu napravili po tom pitanju. Slobodno pitajte sto vas jos zanima u slucaju da mi mozete pomoci. Hvala puno unaprijed.

Btw. najveci problem je stabilnost. Kada sam imao 4 Mbita uvijek je bilo 4, kada sam imao 10 bilo je 10 sad kad sam stavio 50 sve je samo ne 50.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 22:59 (CroRex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CroRex kaže...

Pozdrav, evo ovako, vec sam komentirao u ovoj temi o losem internetu, sad nakon 2 tjedna sto sam uzeo 50/10 Mbitni internet, 50 i 40 Mbita nisam vidio, torrentu je plafon 30 i to je ono jednom u sat vremena, a drzi se oko 10/20. IDM skida solidnih 35 a ni to dugo ne izdrzi, dok upload je uvijek 10 na testovima iako ga nisam isprobao i ne marim previse za njega. 

Ruter mi je u hodniku, a spojen sam preko D linka na njega, a veza je dobra. Nisam se pokusao spojiti direktno na ruter jer o tome nemam pojma. Evo i ss od postavki u ruteru tj. one informacije. Pa ako zna netko kako da to rijesim a da nemam posla s t comom bilo bi pozeljno, iako cu ih u slijedecih par dana zvat mada se i od te same pomisli zgrazavam jer nikad nista nisu napravili po tom pitanju. Slobodno pitajte sto vas jos zanima u slucaju da mi mozete pomoci. Hvala puno unaprijed.

Btw. najveci problem je stabilnost. Kada sam imao 4 Mbita uvijek je bilo 4, kada sam imao 10 bilo je 10 sad kad sam stavio 50 sve je samo ne 50.

Po ovome ni nemožeš imati 50, ali ako nemaš maxtv triba bi imat stabilnih 40mbps. Nazovi ih i nek ti promine profil, ti sad imaš 17a ... traži 8b.

Hasta La Victoria Siempre
10 godina
neaktivan

Uzeo sam 50 jer su mi govorili da cu imat i to bez ikakvih problema. Maxtv nemam. Hvala na odgovoru, samo mozes li mi objasniti sto cu dobiti tom promjenom profila i sto je to uopce posto se bas i ne razumijem. Hvala :)

10 godina
CroRex kaže...

Tvoj problem je vjerojatno wireless. Spoji se zicno. Nemas tu sta posebno znat. Treba ti lan (ethernet) kabel dovoljne duzine. Jedan kraj u port na routeru jedan u lan port na kompu. Dok to ne napravis, nemas pravog testa.

iggy81f kaže...

Po ovome ni nemožeš imati 50, ali ako nemaš maxtv triba bi imat stabilnih 40mbps. Nazovi ih i nek ti promine profil, ti sad imaš 17a ... traži 8b.

Zasto bi trazio tocno 8b? Na 17a ce imat bolje brzine. Nastranu da ovaj zte zna prikazivat svasta, ali po slici on ima finih 48 pusteno. To je blize 50 nego 40.

CroRex kaže...

Uzeo sam 50 jer su mi govorili da cu imat i to bez ikakvih problema. Maxtv nemam. Hvala na odgovoru, samo mozes li mi objasniti sto cu dobiti tom promjenom profila i sto je to uopce posto se bas i ne razumijem. Hvala :)

Nebudes nista dobio jer ti je veza stabilna.

14 godina
T-Com Internet

Imam priliku kupiti Tenda W316R i TP-Link TL-WR740N. Razlog kupovine je taj da mi je ruter na sredini kuće i ne pokriva mi na jednom i drugom kraju potpuno wi fi. Imam provućene kablove do tamo pa bi Tendu i Tp link spojio kablom. Eh sada je moje pitanje da li se može napraviti da sva tri uređaja funkcioniraju najnormalnije. Ja sam nacrtao kak bi to izgledalo nije mi takav raspored soba ali eto da se vidi kaj mislim. 

http://valid.x86.fr/4fgk63

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
CroRex kaže...

Tvoj problem je vjerojatno wireless. Spoji se zicno. Nemas tu sta posebno znat. Treba ti lan (ethernet) kabel dovoljne duzine. Jedan kraj u port na routeru jedan u lan port na kompu. Dok to ne napravis, nemas pravog testa.

iggy81f kaže...

Zasto bi trazio tocno 8b? Na 17a ce imat bolje brzine. Nastranu da ovaj zte zna prikazivat svasta, ali po slici on ima finih 48 pusteno. To je blize 50 nego 40.

CroRex kaže...

Nebudes nista dobio jer ti je veza stabilna.

ok, hvala, sto se tice zicnog spajanja, imam kabel i spojio sam ga u ruter i iza u pc a prije toga iskopcao onaj d link, ali nista se ne dogada, ni device manager niti se mogu spojit na internet ili nista, ako netko ima vremena malo da mi to objasni i vodi me kroz to bio bih jako zahvalan, slobodno moze i pm.

15 godina
T-Com Internet

narucio 200/100 :) tehnicar dolazi drugi tjedan , +30kn mjesecno 

H2O
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
T-Com Internet
Na mom priključku tj. telefonskom broju stoji optika, radovi u tijeku. Baš me zanima koliko će to trajati.. :D

0 0 hvala 0
15 godina
lovacmaki kaže...
Na mom priključku tj. telefonskom broju stoji optika, radovi u tijeku. Baš me zanima koliko će to trajati.. :D

kod mene u zgradi(3 kata), dvije strane, radili su oko 3 tjedna

H2O
14 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...
lovacmaki kaže...

kod mene u zgradi(3 kata), dvije strane, radili su oko 3 tjedna

Ma ja sam prešao nazad kod HT-a prije mjesec dana sa time da imam VDSL na kraju ne mogu jer mi je propusnost linije samo 21 Mbps pa da me umire su mi poslali ovaj mail pa me znamima otprilike naravno koliko to može otprilike trajati : U cilju nam je svim korisnicima omogućiti korištenje optike i za Vaš telefonski priključak predviđeno dodatno proširenje kapaciteta. Izgradnja optičke mreže je u tijeku i vjerujemo da će uskoro biti dostupna. Nažalost nemamo podatke o datumu kada će kvaliteta usluge biti poboljšana, no preporučamo Vam da nam se javite u idućih mjesec dana kada ćemo za Vas provjeriti dodatne mogućnosti.

16 godina
T-Com Internet

Prema ovom što su ti napisali može trajati i 20 godina. Generički odgovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ico2005 kaže...

Ma znam da ali mi je i prijateljica koja radi u prodaji u HT-u rekla da mi stoji takva napomena u sustavu, dok toga nije bilo pred mjesec dana..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 16:23 (lovacmaki).
16 godina
lovacmaki kaže...
Ico2005 kaže...

Ma znam da ali mi je i prijateljica koja radi u prodaji u HT-u rekla da mi stoji takva napomena u sustavu, dok toga nije bilo pred mjesec dana..

sam sam radio u t-comu, to je poruka da te *odje*e na fini nacin.... dok ne dodu tehnicari, nemoj se nist nadat :)

battletag:MasnaKrvavic#2275
14 godina
T-Com Internet

Ekipa di odete tocno da vam izbaci podatke rutera tj. ovo sta ljudi stavljaju za procjenu jel mogu brzinu itd.?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
T-Com Internet

Neki dan naručio Turbo 30, dobio ZTE, sve radilo super..(inače rekli su da mogu i turbo 50 imati)..
Danas radim test brzine.. kad ono 13 mb.. a prije uvijek bilo 31... ne kuzim kakve su to fore sa spustanjem brzine..

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The Black Iso kaže...

Neki dan naručio Turbo 30, dobio ZTE, sve radilo super..(inače rekli su da mogu i turbo 50 imati)..
Danas radim test brzine.. kad ono 13 mb.. a prije uvijek bilo 31... ne kuzim kakve su to fore sa spustanjem brzine..

ja sam imao isti problem prije..ali su se izvlacili na opterecenost tijekom subote i nedelje 

H2O
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 18:23 (zagy15061984).
13 godina
neaktivan
Sigurno i je zbog opterecenosti jer na dosta centrala se jos nije stigo povecat kapacitet optickih vodova, jer su jos uvijek u izgradnji trase. Pa ce sigurno bit padova ka lnudi na jednoj centrali optetete vodove.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Jel može ovo na turbo 30 ? Na ovih 20 Mbs HD film skidam čitavih 15 minuta

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wox kaže...

Jel može ovo na turbo 30 ? Na ovih 20 Mbs HD film skidam čitavih 15 minuta

Ide to oko 40