T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.602
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

frend je kod optime i pričam mu o vdsl i sad pričamo s ovima iz tcoma, oni mu kao ne mogu provjeriti jer nije kod njih kakva je propustnost a prebacio bi se zbog toga kod njih. A iako je na njihovoj infrastrukturi od tcoma, kao ne mogu provjeriti. 

Uglavnom ovo je iskopao iz routera pa jel se iz ovoga što može vidjeti. 

I jel mi netko može točno reći što se gleda na routeru da bi znao koliko je jaka veza?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 18:45 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: T-Com Internet
Franjo15 kaže...

frend je kod optime i pričam mu o vdsl i sad pričamo s ovima iz tcoma, oni mu kao ne mogu provjeriti jer nije kod njih kakva je propustnost a prebacio bi se zbog toga kod njih. A iako je na njihovoj infrastrukturi od tcoma, kao ne mogu provjeriti. 

Uglavnom ovo je iskopao iz routera pa jel se iz ovoga što može vidjeti. 

I jel mi netko može točno reći što se gleda na routeru da bi znao koliko je jaka veza?

Optima će isto uskoro nuditi VDSL pakete, pa ako ti se ne žuri, možda da pričekaš.

"Upravo u ovom trenutku pripremamo nove pakete usluga koje će se moći realizirati na VDSL pristupnoj tehnologiji. Novi paketi nudit će brzine do 10/1, 20/1, 30/3 ili 40/4 Mbps, a korisnici postojećih paketa vrlo će jednostavno svoje usluge moći nadograditi ovim VDSL pristupnim tehnologijama." Izvor: ICTBusiness.info

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 20:17 (D1001).
13 godina
neaktivan
Istina, optima ce gurat vdsl i to iskljucivo preko HT-a, takoder i FTTH, optima ne nadograduje svoje centrale novim dslamima, jer u hr se pocinje formirat da ni sam ht vise nece nist imat, sve ce biti u rukama ericssona, saki operater ce zakupit port, nit, paricu, ovisi sta mu treba, ovi to prerutaju prema ruterima opetatera kojeg si odabro i to je to.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
odjavljen
T-Com Internet

Pitanje. Gledam po njihovim stranicama za ovaj MAX2S paket sa dodatnim opcijama. Znači 10mbit download i flat na to sve, 215kn sa telefonom (valjda). E sad, interesira me, ako je netko već uzimao, jel ta cijena samo cijena za prvih par mjeseci ili trajna cijena, kroz svih 24 mjeseca ugovora? Da nebi bilo da uzmem pa mi nakon par mjeseci naplaćuju tih 10mbit i flat promet duplo više nego što je.

Tako piše prije narudžbe Tako piše prije narudžbe
Ove cijene dodatnih opcija ostaju iste? Ove cijene dodatnih opcija ostaju iste?
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 13:27 (footballer).

0 0 hvala 0
16 godina

Kroz cijelo vrijeme trajanja ugovora ti je ta cijena.

Bit će!
16 godina
T-Com Internet

Da, cijelo vrijeme ti je 215 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Ima negdje službena stranica za vdsl detalje. Tek sam se sad uključio u ovu temu i zanima me opcija vdsl, kontaktirao sam službu za korisnike preko web chata i na sva postavljena pitanja odgovorili su mi "vdsl usluga trenutno nije dostupna". Zanimaju me općenite stvari: 1) dostupnost vdsl-a 2) kako ga aktivirati 3) cijena (ima li besplatni period za korisnike max adsl-a) 4) brzine; trenutno imam max adsl 10mbit-a, kolka bi mi bila brzina

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sve ti piše samo pročitaj par stranica iza ali...:navodno kraj ovog mjeseca će biti moguće aktivirati vdsl,cijena ista kao za 10 mbit,a dostupnost to ćeš sam morati provjeriti.
11 godina
zila kaže...

Ima negdje službena stranica za vdsl detalje. Tek sam se sad uključio u ovu temu i zanima me opcija vdsl, kontaktirao sam službu za korisnike preko web chata i na sva postavljena pitanja odgovorili su mi "vdsl usluga trenutno nije dostupna". Zanimaju me općenite stvari: 1) dostupnost vdsl-a 2) kako ga aktivirati 3) cijena (ima li besplatni period za korisnike max adsl-a) 4) brzine; trenutno imam max adsl 10mbit-a, kolka bi mi bila brzina

VDSL nije dostupan jer su ga vrlo loše implementirali, pa sad ispravljaju greške. Iz izvora koji rade u HT-u, već im se nižu tužbe od raznih firmi koje su prešle na vdsl i sad imaju ogromnih problema sa internetom tako da je ta opcija stopirana dok ne bude implementirana kako spada. Zato je ni nema više na njihovim stranicama. Tako im i treba kad prepuštaju takve stvari kooperantima da rade.

Samomrzeći hrvat
13 godina
neaktivan
Da bude bolja stvar nisu to kooperant odradivali, vec su oni idioti iz SMC a pustali VDSL profile gdje god su stigli, na nerslne udaljenosti, ma svasta su izvodili, a mrezu nezele platit da se popravi.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
ZokyCRO kaže...
PC - stručnjak kaže...
Procedura jednostavna, nazoves 08009000 zatrazis preseljenje na tu i tu adresu, rok je 30 dana i na to nemozes utjecat, bit ce prije al nemoze se znat u dan kad.

Super, jel ja mogu normalno koristiti net na svojoj staroj adresi dok oni to ne prebace pa se onda preselit,mislim platit cu i dupli racun taj mjesec, nije problem....

60 dana je rok za preseljenje, dok si isključen nebi trebalo ništa biti naplaćeno iako se znaju dogoditi greške, ali to se lako riješi pozivom službe za korisnike ili mailom.

Koristite blage riječi i jake argumente
14 godina

Ja sam od subote u problemima s internetom, boli me glava već.

U subotu mi je net pucao svakih par minuta na nekoliko sekundi. Okej, imam ADB A4202N ruter, radi neprestano, restartirat ću ga. Restartiram ruter, ništa - problem i dalje tu. Okej, možda hard reset pomogne, ionako ruter povlači podatke od T-coma nakon factory reseta, ne moram ništ posebno prčkat osim portove otvorit. Resetiram ja ruter na početke postavke, upali se ruter ponovo i stoji, lampice za internet i telefon crvene.

Iz čista mira je odlučio da više neće povlačiti konfiguraciju iz centrale. Ooooookej, PPPoE znam namjestit, unesem podatke, s tim sve štima. No, telefon i dalje ne radi. Što god da napravio, koliko god kablova isprobao, koliko god puta ruter restartao i resetirao, internet konekciju moram ručno podesit, telefon van funkcije. Kontaktiram SZK, resetiraju liniju, ista stvar, telefon van funkcije.

12.1. podnio sam zahtjev za promjenu paketa, prije spomenuti MAX 2S s dodatnim opcijama za surfanje. Sutra je navodno zadnji dan za uključenje, rekli su da će unutar 7 dana sve opcije biti uključene.

Jel moguće da sve te probleme imam zato što su u procesu uključivanja tog novog paketa ili sam jednostavno takve sreće da na kraju semestra, kad moram predat milijardu zadaća, seminara i projekata na Moodle faksa ruter krepava?

Nakon što mi je SX763 krepao zbog nevremena i kad sam ugledao ovo crno smeće koje sam dobio na zamjenu, znao sam da će stalno nekih problema bit. Jel nude uopće još uvijek SX763? Razmišljam o slanju zahtjeva za zamjenu uređaja.

12 godina
T-Com Internet

Imam ti ja sx763, mogu ti ga dat. Budes platil pivu i dosel si po njega ako si iz zg

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
LeskiRM kaže...

Imam ti ja sx763, mogu ti ga dat. Budes platil pivu i dosel si po njega ako si iz zg

Jebiga, iz Osijeka sam, al hvala ti na ponudi svakako :)

Usput, telefon još uvijek u banani, paket još nije aktiviran..

17 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
LeskiRM kaže...

Jebiga, iz Osijeka sam, al hvala ti na ponudi svakako :)

Usput, telefon još uvijek u banani, paket još nije aktiviran..

Imao sam slični problem kao i tvoj prije cca mjesec dana. Isti je ruter bio u pitanju. Nakon prijave kvara i dosta pokušavanja T-Comov je majstor utvrdio da je ruter iz nekog nepoznatog razloga izgubio sve podatke potrebne za spajanje na njihov server. Internet je odmah poslije unosa potrebnih podataka proradio, a telefon je proradio kada je serviser unio potrebno.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
14 godina

Internet meni radi, no telefon ne mogu i ne znam namjestit. Ali da, upravo to, ruter kao da je zaboravio pol posla odradit.

EDIT: Uspio osposobit virtualnog tehničara, IMS linija je problem, odnosno ruter nije dobro podešen. E sad, jedino što mi virtualni tehničar radi je resetiranje glupog rutera (ni to ne može, morao sam ručno), što pomaže ama baš nikako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 14:25 (buljo781).
15 godina
T-Com Internet

Zanima me zasto se smanjila brzina mobilnog interneta na 1 Mbit/s tarifa MAXNET MINI FLAT. Kolega @pandza94 molim objašnjenje  I ne nije opterecenje na mobilnoj stanici jer jos uvijek imam aktiviranu pretplatu za mobilni internet na starom usb sticku koji postiže 3 Mbit/s. Najverojatnije je limit od 30 GB do 50GB jer nisam pratio promet a znam da sam skinuo BF3, War Thunder, Spintires  koji imaju zajedno oko 30 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoji limit, on nastupa nakon potrosenih 20 GB. To je, znaci, Flat tarifa sa SSD-om od 20 GB. Radio sam prije tamo tako da se sjecam. A kolegi pandzi94 bih preporucio za ovo konkretno pitanje da provjeri Tspot. Inace, ovi iz HT-a tu informaciju skrivaju od korisnika kao zmija noge.

Takoder, skrivaju za tu tarifu i mogucnost da uzmes paket od 15 GB i ne spominju ga proaktivno. Telefonski mozes na MAXNet mini uzeti pakete ili od 1 GB ili taj "Flat" sto sam gore naveo, a ako zelis paket od 15 GB, moras osobno to traziti u T-centru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 0:39 (alen29).
15 godina
T-Com Internet

brzina će se smanjiti nakon potrošenih 40 GB. Nika  -- To su mi upravo odgovorili iz SZK. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce je da su promijenili onda tu kolicinu jer tamo vise ne radim skoro godinu dana. Ali, znao sam da limit definitivno postoji.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

Kontakt broj: 0800 9000
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:54 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pandza94 kaže...

Ne,provjeriti ću Bug-ov forum za točne informacije ;)

Kaj mislis da nisam zvao SZK pitao preko fejs stranice i jos pitao tehnicara za smanjnje brzine prije nego sto sam pitao ovdje ? Svi su se pravili blesavi i rekli su nema smanjenja brzine... veca slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 15:01 (zagi55).
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

Kontakt broj: 0800 9000
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:54 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Malo je zamrla diskusija oko VDSL-a, što kaže naš forumski izvor u SZK? :D

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

još nismo dobili info kada će biti ponovno u ponudi

Bit će!
17 godina
unique83 kaže...

još nismo dobili info kada će biti ponovno u ponudi

Imaš PP :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
T-Com Internet

Je li kolega rastumibrkovi ikome na kraju provjerio dostupnost VDSL-a?

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Možda sa ovom proukom ulazim u off-topic, ali znate li koji je mobitel trenutno u ponudi za produljenje Max3S (uz dodatne opcije za surfanje) ? Zanima me jer susjedu ističe ugovor za 3 tjedna i htio bi ranije produljiti ugovor da dobije neki poklon ;) Ovo pitam jer više ne mogu naći temu gdje je bila ponuda što je kao poklon ovjde na forumu. 

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
DamageHigh kaže...

meni ne

14 godina
toma20 kaže...
DamageHigh kaže...

meni ne

Nije niti meni, pa polako počinjem biti pomalo sumnjičav u svezi glede malog mede, a i njegovog postojanja sa profilom na ovom forumu?!?!

ATJ Lučko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice