Onda sam ja nešto fulo...al svejedno su šugavi lopovi
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.115.633
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nope, zapravo je bila ponuda nešto tipa 159 ako se produži ugovor ili tako nešto, neznam točno slagat ću, al znam da sam ja to imao/imam, neznam točno koliko je trenutno jer starci vode brigu o računima
nope, zapravo je bila ponuda nešto tipa 159 ako se produži ugovor ili tako nešto, neznam točno slagat ću, al znam da sam ja to imao/imam, neznam točno koliko je trenutno jer starci vode brigu o računima
Da, to je to... na user.t-com.hr mozete vidjeti u detalje.
Mislim da flat može biti 20 kn jeftinije ako potpišeš ugovor na 24 mjeseca mislim.
da, potpisom ugovora na 24 mjeseca imaš 20kn jeftiniji flat + za 1kn novi Galaxy mini ili HTC
da, potpisom ugovora na 24 mjeseca imaš 20kn jeftiniji flat + za 1kn novi Galaxy mini ili HTC
jeftiniji flat i dobiješ smartphone, gamad baš gađa slabosti geekova
Ja sam mislio da se mobitel dobije potpisivanjem ugovora za brzinu, a ne promet
Ja sam mislio da se mobitel dobije potpisivanjem ugovora za brzinu, a ne promet
tako je. Postoje 2 ugovora. Jedan za promet, a drugi za brzinu. Ovaj što se odnosi na promet znači da to vremensko razdoblje ne možeš mijenjati internet pakete, pa ih onda prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.
A mobitel se dobije ako se potpise produženje maxadsl usluge.
Za flat na ugovor 12 mjeseci dobije se 20 kn popusta mjesečno što je neovisno o produženju adsl ugovora za koje se dobije HTC explorer....
ja flat sa 12 mj ugovorom placam oko 64 kn + brzina osnovna 64 kn + max tv osnovni programi 53 kn to bez pdv ispadne oko 180 kn a sa pdv -om 227 kn ovo mi je najnizi racun koji imam otkad sam prekinuo sa t comom koristit njihov telefon i uveo sam h1 koji mije najbolji placam samo razgovore preko telefona na mobitel sam zabranio cca mjesecno je racun od h1 oko 75 kn nekad nije ni toliko
zadovoljan sam sada sa t comom osim da malo brzine podignu ali i to ce bit nes sam cuo krajem ove ili pocetkom sljedece godine navodno prelaze na neki vdsl2
ali glavno pitanje je dali će ta usluga pokrivat cijelu zemlju
A jel druge zemlje imaju vdsl2 ?
EDIT: Vidim na wiki, opet smo zadnji, kad kod nas uvedu vdsl2 drugi će imat vdsl4...
Moze li netko objasnit sta je vdsl2?
kolko sam ja skuzio nesto izmedzu bakra i optike
kolko sam ja skuzio nesto izmedzu bakra i optike
Dali bi trebali opet ulagat u kablove? I nove postavljat?
Dali bi trebali opet ulagat u kablove? I nove postavljat?
neznam ali ja bi vadio stare i stavljao nove
Vdsl 2 je teoretski simetricni DSL (up i down) samo sto je realnost puno drukcija jer nam nas dragi t-com sigurno nece ponuditi simetricne brzine, sve i da hoce... cijena bi bila brutalna :S..... u Njemackom t-comu su dostupna dva paketa za privatne korisnike i to vdsl 25 (25 mbit/s down i 5mbit/s upload) i vdsl 50 (50 mbit/s down i 10mbit/s upload).
Pitanje je sasmo sto ce nama ponuditi, ne mora znaciti da ce biti isti paketi ali mozemo biti sigurni da nam nece ponudit simetricne brzine... VDSL2 je "jeftiniji" od optike odnosno FTTH-a. Mi cemo koristiti profil 17a, to u prijevodu znaci da je moguce imati brzine do 100mbit/s upload i download (dakle, simetricno)...
Dva su problema prisutna:
1. Udaljenost od centrale
- Do 1 KM udaljenosti od centrale je teoretski moguce imati brzine 50 Mbit/s (simetricno), ali to ovisi i o kvaliteti spojeva etc
-VDSL2 se na 1.6 KM udaljenosti izjednacava sa ADSL 2 anex M i to vam je teoretski ovako:
ADSL2+: Download=24 Mbit/s, Upload=1.0 Mbit/s
ADSL2+(M): Download=24 Mbit/s, Upload=3.5 Mbit/s
2. Pregovaralo se o VDSL2 i rasprava je zavrsila, na hakom.hr-u je da odluci, hoce li se VDSL 2 usluga ponuditi ljudima samo do 1 KM udaljenosti od centrale ili ce ipak koristiti "anex M sistem" tako da bi VDSL2 mogao biti ADSL2 i DSL u jednom (ovisno o udaljenosti), dakle, na udaljenosti i do 1.6 KM +
Ovo je ukrakto, neka se jave oni upuceniji za detalje...
A kablovi novi? Moja propusnost parice je 6300kbps dali znaci da cu moci imat vecu brzinu? ( Ionak mi brzina stuca kad se max tv upali pa jedva gledam YT od 360p)
Vdsl 2 je teoretski simetricni DSL (up i down) samo sto je realnost puno drukcija jer nam nas dragi t-com sigurno nece ponuditi simetricne brzine, sve i da hoce... cijena bi bila brutalna :S..... u Njemackom t-comu su dostupna dva paketa za privatne korisnike i to vdsl 25 (25 mbit/s down i 5mbit/s upload) i vdsl 50 (50 mbit/s down i 10mbit/s upload)
http://www.newoldschool.org/Welcome/wp-content/uploads/2011/11/the-very-best-of-the-success-kid-meme.jpg
Koja ti je vrijednost line attenuation-a? (downstream), pogledaj u routeru, odi na link ispod i copy>paste-aj u prvu kućicu:
Tako ces dobiti koliko si udaljen od centrale (okvirno), ako je ispod 2 KM onda se imas cemu nadati...
Koja ti je vrijednost line attenuation-a? (downstream), pogledaj u routeru, odi na link ispod i copy>paste-aj u prvu kućicu:
Tako ces dobiti koliko si udaljen od centrale (okvirno), ako je ispod 2 KM onda se imas cemu nadati...
3.1 km, cemu se sad mogu nadati?
Cca?
a di vidis line ttenuation
Evo s obzirom da se raspravlja o udaljenosti od centrale i vdls-u je li moguće da meni line atteunation iznosi u downstreamu 0,0 db?
Evo s obzirom da se raspravlja o udaljenosti od centrale i vdls-u je li moguće da meni line atteunation iznosi u downstreamu 0,0 db?
ili ti je nesto krivo ili imas centralu u podrumu
Koji router imas? ovako meni pise na Thomsonu (nije da se hvalim lol)
Super ja sam 2,5km!
Sta ne postoji opcija da naprave nove centrale? Mislim, ljudi koji su dalje od 1 km ( ako se izglasa to) ce bit osakaceni.
lol ja sam udaljen 2.3 km a do centrale zracne linije ima mozda 300 m najvise
Imam sve preduvjete za vdsl 2, e sad, dalje bumo vidli.. Od centrale sam udaljen oko 800m..
ADSL Line Status:Cable connectedLine mode:
ADSL2+Maximum line rate:20764 kbps (downstream) / 1395 kbps(upstream)
Noise margin:17.9 dB (downstream) / 12 dB (upstream)
Line attenuation:11.4 dB (downstream) / 6 dB (upstream)
Output power:4.3 dBm (downstream) / 6533.6 dBm (upstream)