T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.115.633
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

Onda sam ja nešto fulo...al svejedno su šugavi lopovi  {#}

16 godina
neaktivan
Master Z kaže...

Onda sam ja nešto fulo...al svejedno su šugavi lopovi {#}

nope, zapravo je bila ponuda nešto tipa 159 ako se produži ugovor ili tako nešto, neznam točno slagat ću, al znam da sam ja to imao/imam, neznam točno koliko je trenutno jer starci vode brigu o računima

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
16 godina
Mikovic_xD kaže...
Master Z kaže...

Onda sam ja nešto fulo...al svejedno su šugavi lopovi {#}

nope, zapravo je bila ponuda nešto tipa 159 ako se produži ugovor ili tako nešto, neznam točno slagat ću, al znam da sam ja to imao/imam, neznam točno koliko je trenutno jer starci vode brigu o računima

Da, to je to... na user.t-com.hr mozete vidjeti u detalje.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Mislim da flat može biti 20 kn jeftinije ako potpišeš ugovor na 24 mjeseca mislim.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran

da, potpisom ugovora na 24 mjeseca imaš 20kn jeftiniji flat + za 1kn novi Galaxy mini ili HTC

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alfie kaže...

da, potpisom ugovora na 24 mjeseca imaš 20kn jeftiniji flat + za 1kn novi Galaxy mini ili HTC

jeftiniji flat i dobiješ smartphone, gamad baš gađa slabosti geekova {#}

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
17 godina
Mikovic_xD kaže...
alfie kaže...

Ja sam mislio da se mobitel dobije potpisivanjem ugovora za brzinu, a ne promet

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...
Mikovic_xD kaže...
alfie kaže...

Ja sam mislio da se mobitel dobije potpisivanjem ugovora za brzinu, a ne promet

tako je. Postoje 2 ugovora. Jedan za promet, a drugi za brzinu. Ovaj što se odnosi na promet znači da to vremensko razdoblje ne možeš mijenjati internet pakete, pa ih onda prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.

A mobitel se dobije ako se potpise produženje maxadsl usluge.

16 godina
neaktivan

Za flat na ugovor 12 mjeseci  dobije se 20 kn popusta mjesečno što je neovisno o produženju adsl ugovora za koje se dobije HTC explorer....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja flat sa 12 mj ugovorom placam oko 64 kn + brzina osnovna 64 kn + max tv osnovni programi 53 kn to bez pdv ispadne oko 180 kn a sa pdv -om 227 kn ovo mi je najnizi racun koji imam otkad sam prekinuo sa t comom koristit njihov telefon i uveo sam h1 koji mije najbolji placam samo razgovore preko telefona na mobitel sam zabranio cca mjesecno je racun od h1 oko 75 kn nekad nije ni toliko

zadovoljan sam sada sa t comom osim da malo brzine podignu ali i to ce bit nes sam cuo krajem ove ili pocetkom sljedece godine navodno prelaze na neki vdsl2

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ali glavno pitanje je dali će ta usluga pokrivat cijelu zemlju 

14 godina
neaktivan

A jel druge zemlje imaju vdsl2 ?

EDIT: Vidim na wiki, opet smo zadnji, kad kod nas uvedu vdsl2 drugi će imat vdsl4...

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 18:02 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moze li netko objasnit sta je vdsl2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fake_Alert kaže...

kolko sam ja skuzio nesto izmedzu bakra i optike

16 godina
lnova65 kaže...
Fake_Alert kaže...

kolko sam ja skuzio nesto izmedzu bakra i optike

Dali bi trebali opet ulagat u kablove? I nove postavljat?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 18:44 (Fake_Alert).
15 godina
Fake_Alert kaže...

Dali bi trebali opet ulagat u kablove? I nove postavljat?

neznam ali ja bi vadio stare i stavljao nove

17 godina

Estonia

• Elion launched VDSL2 based business services in 2010. Current packages include 5/5, 50/10 and 100/20 for €16, €20 and €24 a month.

Nije loše

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina

Vdsl 2 je teoretski simetricni DSL (up i down) samo sto je realnost puno drukcija jer nam nas dragi t-com sigurno nece ponuditi simetricne brzine, sve i da hoce... cijena bi bila brutalna :S..... u Njemackom t-comu su dostupna dva paketa za privatne korisnike i to vdsl 25 (25 mbit/s down i 5mbit/s upload) i vdsl 50 (50 mbit/s down i 10mbit/s upload).

Pitanje je sasmo sto ce nama ponuditi, ne mora znaciti da ce biti isti paketi ali mozemo biti sigurni da nam nece ponudit simetricne brzine... VDSL2 je "jeftiniji" od optike odnosno FTTH-a. Mi cemo koristiti profil 17a, to u prijevodu znaci da je moguce imati brzine do 100mbit/s upload i download (dakle, simetricno)...

Dva su problema prisutna:

1. Udaljenost  od centrale

- Do 1 KM udaljenosti od centrale je teoretski moguce imati brzine 50 Mbit/s (simetricno), ali to ovisi i o kvaliteti spojeva etc

-VDSL2 se na 1.6 KM udaljenosti izjednacava sa ADSL 2 anex M i to vam je teoretski ovako:

ADSL2+: Download=24 Mbit/s, Upload=1.0 Mbit/s
ADSL2+(M): Download=24 Mbit/s, Upload=3.5 Mbit/s

2. Pregovaralo se o VDSL2 i rasprava je zavrsila, na hakom.hr-u je da odluci, hoce li se VDSL 2 usluga ponuditi ljudima samo do 1 KM udaljenosti od centrale ili ce ipak koristiti "anex M sistem" tako da bi VDSL2 mogao biti ADSL2 i DSL u jednom (ovisno o udaljenosti), dakle, na udaljenosti i do 1.6 KM +

Ovo je ukrakto, neka se jave oni upuceniji za detalje...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 19:49 (lovac82).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
lovac82 kaže...

A kablovi novi? Moja propusnost parice je 6300kbps dali znaci da cu moci imat vecu brzinu? ( Ionak mi brzina stuca kad se max tv upali pa jedva gledam YT od 360p)

15 godina
lovac82 kaže...

Vdsl 2 je teoretski simetricni DSL (up i down) samo sto je realnost puno drukcija jer nam nas dragi t-com sigurno nece ponuditi simetricne brzine, sve i da hoce... cijena bi bila brutalna :S..... u Njemackom t-comu su dostupna dva paketa za privatne korisnike i to vdsl 25 (25 mbit/s down i 5mbit/s upload) i vdsl 50 (50 mbit/s down i 10mbit/s upload)

http://www.newoldschool.org/Welcome/wp-content/uploads/2011/11/the-very-best-of-the-success-kid-meme.jpg

16 godina
Fake_Alert kaže...
A kablovi novi? Moja propusnost parice je 6300kbps dali znaci da cu moci imat vecu brzinu? ( Ionak mi brzina stuca kad se max tv upali pa jedva gledam YT od 360p)

Koja ti je vrijednost line attenuation-a? (downstream), pogledaj u routeru, odi na link ispod i copy>paste-aj u prvu kućicu:

klik

Tako ces dobiti koliko si udaljen od centrale (okvirno), ako je ispod 2 KM onda se imas cemu nadati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 20:54 (lovac82).
16 godina
lovac82 kaže...
Fake_Alert kaže...

Koja ti je vrijednost line attenuation-a? (downstream), pogledaj u routeru, odi na link ispod i copy>paste-aj u prvu kućicu:

klik

Tako ces dobiti koliko si udaljen od centrale (okvirno), ako je ispod 2 KM onda se imas cemu nadati...

3.1 km, cemu se sad mogu nadati?

Cca?

15 godina
lovac82 kaže...
Fake_Alert kaže...

klik

a di vidis line ttenuation

14 godina

Evo s obzirom da se raspravlja o udaljenosti od centrale i vdls-u je li moguće da meni line atteunation iznosi u downstreamu 0,0 db?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fighterZu kaže...

Evo s obzirom da se raspravlja o udaljenosti od centrale i vdls-u je li moguće da meni line atteunation iznosi u downstreamu 0,0 db?

ili ti je nesto krivo ili imas centralu u podrumu {#}

16 godina
lnova65 kaže...
a di vidis line ttenuation

Koji router imas? ovako meni pise na Thomsonu (nije da se hvalim lol)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 21:46 (lovac82).
13 godina
neaktivan

Super ja sam 2,5km!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sta ne postoji opcija da naprave nove centrale? Mislim, ljudi koji su dalje od 1 km ( ako se izglasa to) ce bit osakaceni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

lol ja sam udaljen 2.3 km a do centrale zracne linije ima mozda 300 m najvise

0 0 hvala 0
17 godina

Imam sve preduvjete za vdsl 2, e sad, dalje bumo vidli.. Od centrale sam udaljen oko 800m..

ADSL Line Status:Cable connectedLine mode:

ADSL2+Maximum line rate:20764 kbps (downstream) / 1395 kbps(upstream)

Noise margin:17.9 dB (downstream) / 12 dB (upstream)

Line attenuation:11.4 dB (downstream) / 6 dB (upstream)

Output power:4.3 dBm (downstream) / 6533.6 dBm (upstream)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 22:31 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice