T-com internet problemi

poruka: 14
|
čitano: 6.610
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
T-com internet problemi molim savjet

Imam t-comov adsl flat internet već duže vrijeme. Prije, kolko se sjećam, je sve bilo oke i nije bilo toliko pucanja veze koliko se događa u zadnje vrijeme.

Problem je što se bavim poslom kod kojeg pucanje veze vrlo često mi može donijet i novčane gubitke i već mi se dogodilo par puta da zbog pucanja veze

izgubim pola ili više od iznosa mjesečne pretplate, uglavnom, skupi se kroz cijeli mjesec. Problem je što me to i užasno iživcira, što opet utječe na kvalitetu

rada u mom poslu, a i stradao je koji miš/tipkovnica.

U zadnjih mjesec dana nazivao sam službu za korisnike min. jedno 10x. Poslali su tehničara koji je sa onom svojom napravom provjerio modem, telefon, neku kutiju

i reko da je sve oke. Ali meni veza nastavlja i dalje pucat, večinom se to događa poslijepodne i navečer, pukne recimo 2x u 5min pa se smiri na neko vrijeme pa opet...

Par puta su oni iz službe kao nešt od tamo popravili pa me zove onaj mrtvi automat da potvrdim dal je sve u redu, a niš se ne mijenja.

Danas mi je opet bio tehničar i promijenio modem (imo sam speedtouch), sad imam thompson TG782. Reko je da je ovaj "bolji, kvalitetniji..." i sad sam isprobao i

još je gore, puca češće nego prije i sporije je.

Skužio sam po speedtestu da su mi smanjili brzinu na 1,7mb što mi je isto problem, ali bolje da je stabilna veza nego da puca.

Eto, ja bih zamolio ako mi možete dat savjet šta da radim, dobio sam preporuku da promijenim operatera (metronet), ali oni ne pružaju usluge na mom mjestu stanovanja.

Da, živim blizu Svete Nedelja, reko je tehničar da sam udaljen 4,5km od njihove centrale, da je idealno do 2-2,5km pa je to možda problem.

Je li netko imao sličnih problema, možda da promijenim operatera, preporuke?

0 0 hvala 0
14 godina
RE: T-com internet problemi molim savjet

Je li se spajas preko wirelessa ili lan kabelom?

ivek
15 godina
neaktivan

Večinom LAN-om

17 godina
neaktivan

Mislim da je tvoj problem u brzini, tj. zagušenju linije. I ja imam istih takvih problema udaljen sam od centrale skoro 3 km.

U večernjim satima puno je veće zagušenje i zato ti dolazi do pucanja veze. Moj prijedlog ti je da vidiš u router-u kolika ti je maximalna propusnost 

u večernjim satima te nazvati t-scum i reći im da ograniče brzinu na recimo 1Mbps.

Npr. preko dana ti se spoji na net sa recimo 2,2 Mbps (bubam), dođe navečer do većeg zagušenja i adsl izgubi sinkronizaciju te puca veza.

Pozz

Sajko
15 godina
neaktivan
Psycho_Cro kaže...

Mislim da je tvoj problem u brzini, tj. zagušenju linije. I ja imam istih takvih problema udaljen sam od centrale skoro 3 km.

U večernjim satima puno je veće zagušenje i zato ti dolazi do pucanja veze. Moj prijedlog ti je da vidiš u router-u kolika ti je maximalna propusnost 

u večernjim satima te nazvati t-scum i reći im da ograniče brzinu na recimo 1Mbps.

Npr. preko dana ti se spoji na net sa recimo 2,2 Mbps (bubam), dođe navečer do većeg zagušenja i adsl izgubi sinkronizaciju te puca veza.

Pozz

Pa i ovak sa 1.7mb puca, istina, ne toliko često ko prije dok je bila na 3, ali opet puno više nego bi trebalo... Mislim glupo mi je da ako plačam istu cijenu ko i drugi i imam 2-3x manju brzinu samo zato jer sam koji km dalje od centrale (ako je to problem uopće)...

Možda ne bi bilo zagušenja linije da imam drugog operatera?

17 godina
neaktivan
niveaformen kaže...
Psycho_Cro kaže...

Pozz

Pa i ovak sa 1.7mb puca, istina, ne toliko često ko prije dok je bila na 3, ali opet puno više nego bi trebalo... Mislim glupo mi je da ako plačam istu cijenu ko i drugi i imam 2-3x manju brzinu samo zato jer sam koji km dalje od centrale (ako je to problem uopće)...

Možda ne bi bilo zagušenja linije da imam drugog operatera?

A to ti je vjerojatno jedino riješenje, jerbo činjenica je da što si dalje od centrale signal slabi, pa još ako je negdje napuknut što je vrlo vjerojatno, sve ti to utječe na kvalitetu veze, meni je recimo ograničeno na 2 mb, i radi fino 24H reconnect sve ok, dok su mi otvorili na 4Mbps redovito tri do četiri puta pukne veza. Ako si ih već zvao 10x puta i bio stvarno dosadan te ti nisu ništa napravili jedino da ti stave limit na 1Mbps i to ti je to.

A u ugovoru ti piše da će ti T-com pružiti maximalnu brzinu koju tvoja linija može postići dak da nemožeš ništa napraviti ni u vezi toga.

Pozz

Sajko
15 godina
neaktivan
T-com internet problemi

Pozz Psychu :) 

Ja sam imao isto pucanje veze i također dolazili iz t-coma i mjerili i bili 3 sata :). Kao sve je u redu i ne znaju što bi moglo biti. Pa su mi dali novi router i rekli da testiram par dana kako će reagirati. Naravno čim su otišli počelo je pucati , a ja već lud od zvanja... Uglavnom, sjetio sam se da imam lan karticu PCI dosta staru i da bi mogao biti u njoj problem. Kupio drugu i riješio problem. nema pucanja više nikako.

Probaj promijeniti (posuditi) lan karticu , bar ćeš biti siguran da nije do nje. 3km mi i nije tak puno. Pa nisam ni ja tako blizu centrale pa imam 4mb/0.25 točno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-com internet problemi

Da ne otvaram novu temu , imam pitanje u vezi produženja ugovora. Zvao sam t-com podršku i pitao ih što mogu dobiti za produženje ugovora a oni meni odgovore da mogu dobiti samo hard disk. Ja ih pitam dali mogu dobiti router i oni mi kažu da ,prespoje me na nekoga drugoga da se dogovorimo oko papira ugovora , kad ce mi dostavit router itd. Javi se neki drugi agent i ja sve lijepo kažem i ova ženska u t-com podršci odgovori da nemogu dobit router i uvjerava me da mogu dobit router samo ako mi se ovaj pokvari i da je to router od t-com-a. Sad mi nije jasno kako je to router od t-coma kad sam ja kupio router i on je moj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: T-com internet problemi

Ako si kupio router vlastitim novcem, naravno da je to tvoj router i pusti njihove priče. Ako nisi kupio, onda ne znam dali je router automatski tvoj nakon 2 godine isteka ugovora ili je još uvijek njihov. Mislim da ne možeš dobiti novi router sa produženjem ugovora, već možeš dobiti samo ono što oni nude. Ja kad sam zvao za produženje rekli su mi da trenutno nemaju ništa u ponudi i da bolje sačekam sa produživanjem dok ne bude nekih poklona {#} . 

14 godina

Automatski je tvoj nakon isteka ugovora.

ivek
17 godina
zeroname kaže...

Da ne otvaram novu temu , imam pitanje u vezi produženja ugovora. Zvao sam t-com podršku i pitao ih što mogu dobiti za produženje ugovora a oni meni odgovore da mogu dobiti samo hard disk. Ja ih pitam dali mogu dobiti router i oni mi kažu da ,prespoje me na nekoga drugoga da se dogovorimo oko papira ugovora , kad ce mi dostavit router itd. Javi se neki drugi agent i ja sve lijepo kažem i ova ženska u t-com podršci odgovori da nemogu dobit router i uvjerava me da mogu dobit router samo ako mi se ovaj pokvari i da je to router od t-com-a. Sad mi nije jasno kako je to router od t-coma kad sam ja kupio router i on je moj.

Ruter koji si dobio od T-coma prije npr. godinu dana ili ranije si kupio i on je tvoj.

S ruterom koji bi sada dobio od njih situacija je drugačija.

Od prije nekoliko mjeseci T-com više ne prodaje modeme, nego ih daje samo u najam. Prednost toga je da ukoliko se modem pokvari, dobiješ od njih novi, iako je npr. modemu istekla garancija, a ti nisi pod ugovornom obvezom. Ali, nakon prekida korištenja njihovih usluga moraš im vratiti taj modem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 11:40 (klimama).
14 godina
klimama kaže...
zeroname kaže...

Da ne otvaram novu temu , imam pitanje u vezi produženja ugovora. Zvao sam t-com podršku i pitao ih što mogu dobiti za produženje ugovora a oni meni odgovore da mogu dobiti samo hard disk. Ja ih pitam dali mogu dobiti router i oni mi kažu da ,prespoje me na nekoga drugoga da se dogovorimo oko papira ugovora , kad ce mi dostavit router itd. Javi se neki drugi agent i ja sve lijepo kažem i ova ženska u t-com podršci odgovori da nemogu dobit router i uvjerava me da mogu dobit router samo ako mi se ovaj pokvari i da je to router od t-com-a. Sad mi nije jasno kako je to router od t-coma kad sam ja kupio router i on je moj.

Ruter koji si dobio od T-coma prije npr. godinu dana ili ranije si kupio i on je tvoj.

S ruterom koji bi sada dobio od njih situacija je drugačija.

Od prije nekoliko mjeseci T-com više ne prodaje modeme, nego ih daje samo u najam. Prednost toga je da ukoliko se modem pokvari, dobiješ od njih novi, iako je npr. modemu istekla garancija, a ti nisi pod ugovornom obvezom. Ali, nakon prekida korištenja njihovih usluga moraš im vratiti taj modem.

Da,moras ga vratiti nakon prekida :(

ivek
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 14:16 (IVOX).
16 godina
neaktivan
T-com internet problemi

Zanima me 1 stvar, selim se u Zg za koji dan, i tamo gdje ću živjeti (Kozjak-blizu rebra), ako nema dostupnosti Bneta, uzet ću T-com odnosno max adsl internet.

- pitanje glasi: da li mogu uzeti net bez telefon priključka, jer mi iskreno telefon neće biti ni potreban?

0 0 hvala 0
15 godina
T-com internet problemi

pa ako imaju u ponudi onda mozes a koliko se sjecam mislim da se moze uzet samo maxadsl...telefon ako ces ikad uzimat nikako nemoj tcom...samo ce te oderat.....imam iskustva s tim....zato sad uzimam drugog operatera

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice